Skocz do zawartości

[opony] Rubena w rowerze Kross Crow Preria

bulion24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raportuj ten post

Witam!

Skłaniam się ku kupnie roweru KROSS CROW PRERIA, konkretnie tego: http://www.allegro.pl/item952116921_kro ... ulika.html

Jednak zastanawiam się nad oponami jakie zostały w nim założone: rubena 28 (z odblaskowym paskiem).

Wiem, że chyba standardowo te Kross-y mają zakładane opony: Schwalbe Terra Cruiser 700x35

Mam więc pytanie: czy te pierwsze oponki to nie jest jakiś "wynalazek"? A może tak nie jest i nie mam się czego obawiać... więc, które są lepsze- wytrzymalsze. Dodam, że ważę 100 kg (nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie przy doborze opon). Będę jeździł po asfalcie i lekkim terenie (jakieś ścieżki leśne, itp.) w stosunku 50/50.

Pozdrawiam!

• Mod Team
Napisano

Widywałem opony rubeny do MTB o rozmiarze 1.9 chyba i wadze prawie 1000g wiec straszne to kloce.

Chyba trzeba poprawić link bo mi sie nie otwiera...

• Mod Team
Napisano

Rower w dobrej cenie z dobrym osprzętem i hydraulika co sie rzadko zdarza. Ja bym tam na opony nie patrzył bo zawsze wymienic mozna.

Napisano

Od niedawna jestem posiadaczem tego modelu (Kross Crow Preria HS-11). Rowerek fajny, osprzęt wporzo oponki całkiem całkiem -na asfalt i ścieżki leśne wydają się w sam raz. Pierwszy dłuższy test zaplanowano na sobotę 20-03-2010 - jak dojdzie do skutku to wrażeniami się podzielę ;-)

Napisano

Od niedawna jestem posiadaczem tego modelu (Kross Crow Preria HS-11). Rowerek fajny, osprzęt wporzo oponki całkiem całkiem -na asfalt i ścieżki leśne wydają się w sam raz. Pierwszy dłuższy test zaplanowano na sobotę 20-03-2010 - jak dojdzie do skutku to wrażeniami się podzielę ;-)

Ok. Czekam na relację. Pozdrawiam!

Napisano

Niestety nastąpiła mała zmiana planów i czas pozwolił tylko na bardzo krótką przejażdżkę - 11,5km z tego 2 km droga polna ubita.

Opony bardzo dobrze trzymają się suchego asfaltu, na mokrym asfalcie też nie ma co narzekać. Co do polnej drogi to przyczepność ok, jednakże przy pochylonym skręcie z lekkiej górki tylne koło lekko uślizgiwało, pomimo łagodnego dozowania hamulca. Podsumowując początki w porządku, jak dla mnie oponki dostają 8/10. W miarę użytkowania nadal będę się dzielił wrażeniami. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...