bulion24 Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Raportuj ten post Witam! Skłaniam się ku kupnie roweru KROSS CROW PRERIA, konkretnie tego: http://www.allegro.pl/item952116921_kro ... ulika.html Jednak zastanawiam się nad oponami jakie zostały w nim założone: rubena 28 (z odblaskowym paskiem). Wiem, że chyba standardowo te Kross-y mają zakładane opony: Schwalbe Terra Cruiser 700x35 Mam więc pytanie: czy te pierwsze oponki to nie jest jakiś "wynalazek"? A może tak nie jest i nie mam się czego obawiać... więc, które są lepsze- wytrzymalsze. Dodam, że ważę 100 kg (nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie przy doborze opon). Będę jeździł po asfalcie i lekkim terenie (jakieś ścieżki leśne, itp.) w stosunku 50/50. Pozdrawiam!
Mod Team Puklus Napisano 16 Marca 2010 Mod Team Napisano 16 Marca 2010 Widywałem opony rubeny do MTB o rozmiarze 1.9 chyba i wadze prawie 1000g wiec straszne to kloce. Chyba trzeba poprawić link bo mi sie nie otwiera...
bulion24 Napisano 17 Marca 2010 Autor Napisano 17 Marca 2010 Podaję poprawnie link do postu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=952116921
Mod Team Puklus Napisano 17 Marca 2010 Mod Team Napisano 17 Marca 2010 Rower w dobrej cenie z dobrym osprzętem i hydraulika co sie rzadko zdarza. Ja bym tam na opony nie patrzył bo zawsze wymienic mozna.
przemot Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Od niedawna jestem posiadaczem tego modelu (Kross Crow Preria HS-11). Rowerek fajny, osprzęt wporzo oponki całkiem całkiem -na asfalt i ścieżki leśne wydają się w sam raz. Pierwszy dłuższy test zaplanowano na sobotę 20-03-2010 - jak dojdzie do skutku to wrażeniami się podzielę ;-)
bulion24 Napisano 19 Marca 2010 Autor Napisano 19 Marca 2010 Od niedawna jestem posiadaczem tego modelu (Kross Crow Preria HS-11). Rowerek fajny, osprzęt wporzo oponki całkiem całkiem -na asfalt i ścieżki leśne wydają się w sam raz. Pierwszy dłuższy test zaplanowano na sobotę 20-03-2010 - jak dojdzie do skutku to wrażeniami się podzielę ;-) Ok. Czekam na relację. Pozdrawiam!
przemot Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Niestety nastąpiła mała zmiana planów i czas pozwolił tylko na bardzo krótką przejażdżkę - 11,5km z tego 2 km droga polna ubita. Opony bardzo dobrze trzymają się suchego asfaltu, na mokrym asfalcie też nie ma co narzekać. Co do polnej drogi to przyczepność ok, jednakże przy pochylonym skręcie z lekkiej górki tylne koło lekko uślizgiwało, pomimo łagodnego dozowania hamulca. Podsumowując początki w porządku, jak dla mnie oponki dostają 8/10. W miarę użytkowania nadal będę się dzielił wrażeniami. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.