Skocz do zawartości

[xc]Grand Prix MTB Euroregionu Silesia 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny cykl zawodów.Link do strony organizatora http://www.gpmtbsilesia.pl/

1

28.03.2010 - Wodzisław Śląski

OW"Balaton" Wodzisław Śląski

2

25.04.2010 - Orlowa

Park miejski w Orlowej Republika Czeska

3

01.05.2010 - Bogumin

Bogumin Republika Czeska

4

30.05.2010 - Rydułtowy

Teren "Machnikowca"

5

13.06.2010 - Wodzisław Śląski

OW"Balaton" Wodzisław Śląski

6

27.06.2010 - Orlowa

Park miejski w Orlowej Republika Czeska

7

07.2010 - Karvina

Republika Czeska

8

15.08.2010 - Bogumin

Bogumin Republika Czeska

9

28.08.2010 - FINAŁ Rydułtowy

Teren "Machnikowca"

Napisano

Orientuje się:) Wszystko zależy od pogody, bo jak popada to będzie masakryczne błoto, jeśli bedzie sucho to troszkę piasku i normalnego terenu jak w lesie:)

Napisano

W zeszłym roku były spore ilości błota trasa ciekawa jak na poczatek sezonu jednak organizacja pozostawia wiele do życzenia. Trasa fatalnie wyznaczona! na starcie jeden wielki bałagan. najlepiej zabrać opony typu argo czy NN

Napisano

Sorry że jeszcze się pytam, ale jaką ulicą tam dojechać ?? A te jezioro jest tam, gdzie kiedyś był dom przyjęć??

Ok, już wiem chyba ulicą Bracką.

Napisano

Tak kieruj się na jastrzębie a potem na pierwszych światłach za Amadeusem w lewo, później do końca i w lewo i taką wąską dróżką dojedziesz do samego balatonu.

PS. Ja odpuszczam jutro silesie i jadę do Orzesza, zapowiada się w Orzeszu lepsza obstawa zawodników.

Napisano

Dzięki, łap +

W młodzikach zapowiada się ostra walka o ostatnie miejsca xD 4 moich kumpli chyba przyjedzie, a dwóch na fullach z tesco. Jeden ma jeszcze jakieś szanse, ma dość dobrą wytrzymałość, ale nie przejedzie całej trasy na przełożeniu 22-15 ? Ten drugi raczej będzie ostatni, zero wytrzymałości, szybkości i takich, ale ważne że jedzie. Trzeci przyjedzie na starym krossie, bo jak skoczył to mu się scott aspect 55 rozleciał(tak samo jak w 2 przypadku, tylko lepszy rower). Czwarty, chyba ma największe szanse żeby ze mną wygrać. Jak przyjedzie na rowerze od taty to ma szanse, ale jak przyjedzie na makrokeszu Rocky z suntourem XCT, to wątpie czy daleko zajedzie.

Napisano

Kto był, niech się wpisze. Fajnie było, cisłem jak nigdy aż tak ze się łańcuch zerwał...przerzutka tył do wymiany, ze 4 razy mi łańcuch spadł i 3 minuty stracone...miałbym wygrane, gdyby nie ten łańcuch i przerzutka, średnią miałem około 24 km/h(nie wiem czy to dużo na młodzika). Ogólnie jestem zadowolony, ale co miesiąc muszę mieć nowy łańcuch bo żaden nie wytrzymuje mojej jazdy xD.

Trasa bardzo słabo oznakowana, trochę błota i kamyków było :rolleyes: ale fajnie było.

PS.Na następny raz polecam zabrać własny prowiant, zaczęli oszczędzać i dawaja wafelka z biedronki i pół litra wody :)

Napisano

24 km/h to jak do mnie to sporo

A wybiera się ktoś do Czech z okolic Katowic ??

Bo z chęcią bym się zabrał ale nie wiem jak tam dojechać.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Trochę tam w lasku korzeni powyłaziło i przy prędkości 30 km/h prawie OTB zrobiłem...chyba będzie zmiana trasy bo basen albo coś budują i sie nie da przejechać

Napisano

Dobra, problemu z oponami się pozbyłem bo kupiłem kenda karma ;) widzieliście ze zamienili miejsca w których będą się odbywać wyścigi ? 30 maja będzie na balatonie, a 13 czerwca na machnikowcu (miało być na odwrót)

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Coś pustawo było, ja wygrałem w kategorii młodzik ;) i chyba 2 czy 3 miejsce w klasyfikacji generalnej mam :) fajnie było, duuużo błota :) ale kenda blue groove na przodzie i karma z tyłu dały radę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...