Skocz do zawartości

[rower] Author dexter 2010

Bzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zostałem posiadaczem rowerku Author Mtb26 Dexter 19'' 2010. LINK

Rower kupiła mi ukochana ;)

I mam kilka pytań co do tego modelu.

Co sadzicie o tym rowerku ???

Jakie sa + i - ???

Co ewentualnie wymienić w pierwszej kolejności by poprawić jego jakoś itp. ???

Rower będę chciał używać do jazdy po bezdrożach (lasy,z górki i pod górkę, deszcze,kałuże piaski itp) oczywiście amatorsko, dopiero co zaczynam przygodę w taki terenie.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc, sugestie, porady i krytykę :)

Pozdrawiam.

Damian.

Napisano

to Ty nam opowiedz o tym rowerze;)

a co zmieniać? to co Ci będzie w nim przeszkadzać. z czasem sam dojdziesz co szwankuje i uwiera.

Napisano
Rower kupiła mi ukochana

Tragedia :) żeby sobie samemu nie kupić ...

Co sadzicie o tym rowerku ???

Fajny prezent ;)

Jakie sa + i - ???
Największy (-) to chyba amortyzator, ale darowanemu koniowi ... jak pojeździśz , to sam dojdziesz, co chcesz zmienić .
  • Mod Team
Napisano

W pierwszej kolejności amortyzator, później przy zmianie napędu korba, bo ta raczej jest plastelinowa.

Tak czy inaczej musisz pojeździć na nim, modyfikacje zacznij jak coś się zepsuje lub będzie wymagało wymiany z powodu twojego kaprysu.

Napisano

Hej.

Dzięki za wszelkie info.

Co do rowerku to chyba w tym sezonie nie ma co za bardzo w nim grzebać w końcu to nówka i na gwarancji.

Poświęcę ten sezon na zapoznanie się ze sprzętem i jego możliwościami.

A jeśli bym chciał coś pozmieniać w nim np. tak jak radzicie, to czym się kierować ??? Jakiś konkretny rodzaj, marka, firma itp. ??? ....

Jak tylko się poprawi pogoda to ruszam w teren, nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, w tym typie terenu ale postaram się coś napisać jak się sprawuję rowerek.

Pozdrawiam i dziękuję.

• Mod Team
Napisano

Konkretnych marek nie można polecić, bo jest ich od groma, a każda specjalizuje się w konkretnych częściach.

Wybór firmy zależy też od tego co będziesz chciał kupić i jakie będziesz miał fundusze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...