Bzzz Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Witam. Zostałem posiadaczem rowerku Author Mtb26 Dexter 19'' 2010. LINK Rower kupiła mi ukochana I mam kilka pytań co do tego modelu. Co sadzicie o tym rowerku ??? Jakie sa + i - ??? Co ewentualnie wymienić w pierwszej kolejności by poprawić jego jakoś itp. ??? Rower będę chciał używać do jazdy po bezdrożach (lasy,z górki i pod górkę, deszcze,kałuże piaski itp) oczywiście amatorsko, dopiero co zaczynam przygodę w taki terenie. Z góry dziękuje za wszelką pomoc, sugestie, porady i krytykę Pozdrawiam. Damian.
Biera Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 to Ty nam opowiedz o tym rowerze;) a co zmieniać? to co Ci będzie w nim przeszkadzać. z czasem sam dojdziesz co szwankuje i uwiera.
C00BA Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 na razie nic nie wymieniac - w koncu nowy rower. No chyba ze pedaly na SPD
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Rower kupiła mi ukochana Tragedia żeby sobie samemu nie kupić ... Co sadzicie o tym rowerku ??? Fajny prezent Jakie sa + i - ???Największy (-) to chyba amortyzator, ale darowanemu koniowi ... jak pojeździśz , to sam dojdziesz, co chcesz zmienić .
Mod Team bogus Napisano 16 Marca 2010 Mod Team Napisano 16 Marca 2010 W pierwszej kolejności amortyzator, później przy zmianie napędu korba, bo ta raczej jest plastelinowa. Tak czy inaczej musisz pojeździć na nim, modyfikacje zacznij jak coś się zepsuje lub będzie wymagało wymiany z powodu twojego kaprysu.
Bzzz Napisano 16 Marca 2010 Autor Napisano 16 Marca 2010 Hej. Dzięki za wszelkie info. Co do rowerku to chyba w tym sezonie nie ma co za bardzo w nim grzebać w końcu to nówka i na gwarancji. Poświęcę ten sezon na zapoznanie się ze sprzętem i jego możliwościami. A jeśli bym chciał coś pozmieniać w nim np. tak jak radzicie, to czym się kierować ??? Jakiś konkretny rodzaj, marka, firma itp. ??? .... Jak tylko się poprawi pogoda to ruszam w teren, nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, w tym typie terenu ale postaram się coś napisać jak się sprawuję rowerek. Pozdrawiam i dziękuję.
Mod Team bogus Napisano 16 Marca 2010 Mod Team Napisano 16 Marca 2010 Konkretnych marek nie można polecić, bo jest ich od groma, a każda specjalizuje się w konkretnych częściach. Wybór firmy zależy też od tego co będziesz chciał kupić i jakie będziesz miał fundusze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.