Paulex Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Witam. Jak w temacie szukam czegoś na zmianę geometrii bika. Moj sherman fick 150 mm ma 53,5/54 cm długości nie wiem czy to jest dokładny wymiar bo amorek jest w ramie i nie wiem ile jest jeszcze pod osłoną od sterów w główce, ale mniejsza o to. Chciałbym bika trochę podnieść, żeby na zjazdach być trochę bardziej do tyłu, bo teraz jestem tak bardziej do przodu niż do tyłu. Aha i chciałbym żeby przybyło trochę skoku z przodu nie wiem 160, 170 i czy to już nie będzie za dużo jak na 1,1/8 cala?. Zaproponujcie mi jakiś amorek. Musi mieć reg. skoku, bo na podjazdach nie wydole np. ze 170 mm skoku z przodu:). Sherman jest troch za miękki dla mnie, a miałem bombera powietrznego w poprzednim rowerze i brakuje mi tej pracy:), przynajmniej szybko sie zmieniało tardość .Myślałem o 66 ATA, ale nie wiem jaki jest jego wymiar od mocowania koła, do podkładki na sterówce. Cena trochę boli . Może jakiś RS? Domain, Totem?? ceny też niezłe . na razie tylko orientacyjnie, nie będę już zmieniał. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Marca 2010 Mod Team Napisano 17 Marca 2010 Klaniam, Z tego co sie doczytalem to Twoj Czolg ma 532mm A2C - czyli wysokosci. Mierzy sie to tak ze sprawdzasz odleglosc miedzy srodkiem osi kola a gorna czescia korony widelca, tam gdzie lezy konus sterow. Polecam Ci przejrzec to ----> http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=470024 Kopalnia wiedzy i linkow na temat wysokosci amorow. Czolg za miekki? A nie byloby taniej kupic do niego poprostu twardsza sprezynke? na pewno wyjdzie ekonomiczniej niz kupno nowego widla. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=21269 A jesli juz koniecznie nowy to szukaj na Wyspach lub w Niemcowie. Wartoo tez przegladac oferty uzywek na eabay.co.uk i ebay.de. Stan zazwyczaj o wieeele lepszy niz widlow w Kraju-Raju... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.