KrossLevelA6 Napisano 17 Marca 2010 Autor Napisano 17 Marca 2010 Dobra pojadę chyba w tą sobotę A mam taką prośbę podalibyście nazwy sklepów w Krk od strony góry Borkowskiej które byłyby warte zajrzenia ??
Rulez Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Poszukaj, lub zadaj pytanie w dziale - Sklepy rowerowe.
KrossLevelA6 Napisano 17 Marca 2010 Autor Napisano 17 Marca 2010 A co sądzicie o Fizik-u plateau ?? Mam możliwość kupna za 125 zł
Rulez Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Moę Ci napisać co sądzę o Fizik Gobi XM - w fullu bardzo wygodne , w sztywniaku, dużo szybciej zaczyna cisnąć, a Fizik Aliante - jeszcze słabiej mi podchodzi, a np. Selle SMP Evolition : http://www.sellesmp.com/it/evolution.htm (podobno super siodło) bardzo słabo (dla mojego tyłka), jak na tak chwalone
KrossLevelA6 Napisano 17 Marca 2010 Autor Napisano 17 Marca 2010 Dobra odezwę jak przyjadę z zakupów Zobaczymy czy spasuje mi któreś a jak nie to szukania ciąg dalszy ;/
KrossLevelA6 Napisano 19 Marca 2010 Autor Napisano 19 Marca 2010 Kurczę niestety nie mogę w jutro jechać więc pojadę pewnie za tyg w iSporcie napisali mi że muszę zamówić i wtedy mi sprowadzą i będę mógł u nich kupić ... Stwierdziłem że w sklepie i tak za dużo nie sprawdzę więc chyba kupię w ciemno jak nie to stracę te 20 zł i odsprzedam. Kurczę nie wiem co jeszcze do takiej ceny z wkładką żelową żeby było wygodne ale coraz bardziej moją uwagę przyciągają te : http://www.bike-arena.pl/index.php?p227,selle-italia-c2-genuine-gel http://www.bike-arena.pl/index.php?p213,wtb-shadow-v-team-pro-gel
bikeman1 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Teraz ja jeszcze potrzebuje małego wyjaśnienia. Bardzo duzo czytam o tych siodełkach i kazdy mowi ze to indywidualna sprawa, ale jesli sie słyszy na temat siodełka X dziesiątki opini "niewygodne" to cos w tym musi byc, natomiast jest na temat siodełka Y słyszy/czyta sie ze jest "wygodne" to tez cos musi w tym byc. A więc tak słaniałbym sie ku WTB Rocket V Race lub WTB Rocket V Race SLT I teraz moje pytanie czy one roznia się tylko wagą/prętami? Czy komfort przy wersji SLT jest mniejszy? A moze do mojego roweru takie by spasowało WTB Siodełko ROCKET V SLT WHITE Czekam na odpowiedzi:)
beskidbike Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Do KrossLevelA6 i bikeman1: kupcie sobie najtańszą wersję WTB Rocket V (ok.70zl) sprawdźcie komfort i wygodę. Jeśli będzie OK, a wydaje mi się że jest duża szansa na pozytywne odczucie komfortu wtedy albo 1. zostaje w taniej wersji, albo 2. odsprzedajecie z małą stratą i kupujecie wersję "full-wypas"(SLT). Jeśli nie spasuje to patrz punkt 2. sprzedaż. Chwalone za porównywalną do WTB wygodę i dopasowanie jest też Specialized Rival.
lukaszs Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 http://www.bike-center.pl/index.php?p1670,velo-pro-lite-tytan-siodelko bardzo lekkie - i wygodne jak na XC
bikeman1 Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Do KrossLevelA6 i bikeman1: kupcie sobie najtańszą wersję WTB Rocket V (ok.70zl) sprawdźcie komfort i wygodę. Jeśli będzie OK, a wydaje mi się że jest duża szansa na pozytywne odczucie komfortu wtedy albo 1. zostaje w taniej wersji, albo 2. odsprzedajecie z małą stratą i kupujecie wersję "full-wypas"(SLT). Jeśli nie spasuje to patrz punkt 2. sprzedaż. Chwalone za porównywalną do WTB wygodę i dopasowanie jest też Specialized Rival. Jesli chodzi o szczerosc:) to najtansza wersje Rocket V Race znalazlem za 103zl + wysyłka, w moim poprzednim poscie jest link. Ale tak jak, mowisz mozna je kupic i zobaczyc jak sie jeździ. Póki co zlokalizowałem dzis miejsce bólu/dyskomfortu na moim obecnym siodełku, nie odczuwam dyskomfortu na prostacie, bardziej na kosciach kulszowych, na obecnym siodełku kosci kulszowe znajduja sie bardzo blisko krawędzi bocznej siodelka, w miejscu gdzie siodełko "zawija" juz do dołu.
beskidbike Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Nie wiem jak szukałeś ale TUTAJ na razie jest za 50 zł. Nie widzę przeszkód żeby na próbe wziąć nawet używkę, jakby co strata jeszcze mniejsza
foly Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Ile tyłek potrzebuje mniej wiecej sie do siodla dostosowac ? Chodzi mi o to zeby skonczyc z tematem : " ... a na pewno jeszcze sie nie dopasowalo. pewnie bedzie lepiej. " Ale jakos nie jest. No wiec wg Was ile km ?
beskidbike Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Jak po tygodniu dalej boli i jest niewygodnie to lepiej już nie będzie. Koniec z tematem
Mod Team durnykot Napisano 5 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2010 Trochę się nie zgodzę. Większość siodełek powinno być ustawione równolegle do podłoża ( dobrze jest wykorzystać poziomicę do tego celu) i w odpowiedniej odległości od siodełka. O ile ten pierwszy warunek jest łatwy do spelnienia, o tyle ten drugi zajmie więcej czasu niż tydzień. Często bóle wynikają nie tylko z niewygodnego siodełka,ale też z nieprawidłowego ustawienia siodła względem podłoża, kierownicy i wysokości od ziemi.. Na początku napisałem równoległym ustawieniu względem podłoża. Na własnej skórze ( lub też d...pie jak kto woli) przekonałem się,że są wyjątki od tej reguły- Silverado na przykład stało się bardzo wygodne dopiero po opuszczeniu przodu siodełka o 0,5 cm ( gdzie wcześniej było tylko w miarę wygodne ). Dojście do tego faktu zajęło mi ok. dwóch tygodni, które spędziłem na sprawdzaniu różnych ustawień. Wyznaczanie jakiegokolwiek terminu dostosowania się do siodełka mija się z celem. Tu potrzebny jest czas na jeżdżenie, ustawienie i jeżdżenie.
piotrulek84 Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 nic nie wyszło dupie nierówna. Wtb ogólnie postrzegane jako względnie wygodne. Ciężkie ale dość solidne. Mój rocket v ma 6kkm i ma śladów zużycia niewiele
beskidbike Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Miałem na myśli tydzień od ustawienia najlepszej możliwej pozycji siodła, nie ma tego wiele bo tylko 4 pozycje, oprócz wysokości na sztycy: 1. Gniecie w jajka-za wysoko przód siodła. 2. Zjeżdżasz do przodu-za wysoko tył siodła. 3. Pchasz nogami w pedały do przodu-za daleko siodło w tył wysunięte. 4. Nogi zostają "z tyłu" podczas pedałowania-siodło za daleko w przód. Jeśli nic z powyższego nie występuje a nic nie wyszło dalej boli to lepiej już nie będzie, czas na zmianę modelu-siodła, nie dupy Trochę łopatologicznie to napisałem, ale dość obrazowo i zrozumiale mam nadzieję Oczywiście poparte tylko własnymi doświadczeniami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.