rjarek Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Mam rower Meridę Crossway na 28" kołach do jazdy po asfalcie. Chciałbym zapytać czy mogę je zamienić na podobne lecz o rozmiarze 26". Jeśli tak to czy związane to będzie z wymianą podzespołów jakiś?
Moloch89 Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 nie ma sensu wymieniać kół na 26, to nic nie da, geometria roweru będzie dalej mnie więcej ta sama. Po wymianie kół może być problem z hamulcami, mogą hamować po oponie a nie obręczy można by tarczowe zamontować. A po drugie rower z ramą na 28 i kołami 26 będzie ohydnie wyglądał. A poco w ogóle chcesz wymieniać koła?
rjarek Napisano 15 Marca 2010 Autor Napisano 15 Marca 2010 Z jednej strony podobają mi się takie duże koła a z drugiej chciałbym, żeby był on trochę obniżony.
rzymo Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Z jednej strony podobają mi się takie duże koła a z drugiej chciałbym, żeby był on trochę obniżony. Obniżony, czyli konkretnie co? Albo inaczej - co miałoby Ci dać takie obniżenie?
YankeZ Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 obniżenie roweru... hmm... wymień amortyzator na jakiś model z mniejszym skokiem i opony zmień na takie z niższym profilem, ew. w wersji hardcore spuść jeszcze powietrze z opon ale licz się ze zmianą geometrii ramy, mniejszym komfortem i krytycznymi uwagami a tak na poważnie: można wszystko, tylko pozostaje jedno pytanie "po co?" , może powiedz konkretnie co Ci przeszkadza w Twoim rowerze a my znajdziemy inny sposób niż wymianę kół na mniejsze
Schwefel Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 Nie, nie możesz bo hamulce nie trafią w obręcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.