piotrekolarz Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, wczoraj wymieniłem olej(LHM PLUS) w przednim hamulcu i zauważyłem, że przedni hamulec trudnij wyczuć od tylnego z olejem shimano, którego nigdy nie zmieniałem. Przedni hamulec po długi niezaciskaniu manetki, manetkę można docisnąć do kierownic, trzeba troche po dociskać, żeby był opór. To jest wina płynu LHM +, czy złej wymiany oleju? Proszę o pomoc, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Źle odpowietrzyłeś układ. Instrukcje odpowietrzania shimano są do znalezienia na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekolarz Napisano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 szukałem na tym forum tego samego problemu i nie znalazłem. Co do tej instrukcji, robiłem ją wg. tego http://www.forumrowerowe.org/topic/37250-hydrauliczne-lx-odpowietrzanie-hydraulikow-uzupenianie-poziomu-oleju/ źle odpowietrzyłem tzn. muszę jeszcze raz się z tym paprać czy wystarczy dolać płynu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 szukałem na tym forum tego samego problemu i nie znalazłem. Co do tej instrukcji, robiłem ją wg. tego http://www.forumrowerowe.org/topic/37250-hydrauliczne-lx-odpowietrzanie-hydraulikow-uzupenianie-poziomu-oleju/ źle odpowietrzyłem tzn. muszę jeszcze raz się z tym paprać czy wystarczy dolać płynu? 1. Ustaw dzwignie hamulca poziomo na kierownicy. 2. Odkręć zacisk i wyjmij klocki. 3. Rozepchnij tloczki w zacisku do pozycji poczatkowej. 4. Założ wężyk na strzykawke i podłącz do zacisku. 5. Drugą strzykawką wyciągnij olej ze zbiorniczka w klamce. 6. Odkręć śrube przy zacisku. 7. Wpompuj olej po czym wybierz ze zbiorniczka w klamce. I tak powtórz z 4-5 razy. 8. Zakręć śrube. 9 Dolej oleju do zbiorniczka przy klamce. 10. Złóż i skręć zbiornik, załóż zacisk (naciśnij klamke i wtedy dokręcaj zacisk). 11. Postawi mi piwo:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.