kuboski Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam! Mój problem polega na tym, że rozkręcając moją korbę XT zeszłoroczną a dokładniej odkręcając najmniejszy blacik rozwaliłem jedną ze śrub mocujących przy okazji rozwalając też torx'a... Wykręcić wykrećiłem ale chyba nie chcę wkręcać jej z powrotem bo następnym razem może być po korbie. No i tu problem - szukałem po internecie i allegro ale tych śrub chyba nigdzie nie ma (?)! Wszędzie są do dużych blatów takie z kominami i nawet myślałem czy by tego nie kupić ale widzę jak patrzę, że te od kominów mimo tej samej średnicy są o jakiś milimetr dłuższe. No i proszę o jakąś pomoc lub poradę co zrobić i z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 W sumie to masz 2 opcje: 1. Popytać w serwisach rowerowych, często mają i tanio sprzedadzą. Mój brat potrzebował komplet tych z kominem i za 5pln kupił 2. Bierzesz tą za długą na imadło, kilka ruchów pilnikiem i już nie jest za długa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Nie wiem czy są dłuższe w XT przy małym blacie, ale na pewno w Deore są równej długości. Całkiem możliwe, że nie zwróciłem na to uwagi, ale gdyby tak było to powinienem mieć źle dokręconą małą tarczę. Zapewne też gwinty w korbie są dłuższe niż śruby, więc z zamocowaniem na dłuższych o 1 mm nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Są takie, które niby są przeznaczone do przykręcania młynka, ale czy jest różnica w długości to już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felton93 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja mam korbę XT (960) i mały blat mam skręcony aluminiowymi śrubami Yunex. Kupiłem też komplet aluminiowych A2Z na duży blat i muszę Ci powiedzieć, że niczym się te śruby nie różnią (są o długości 8,5mm) i spokojnie dało się wszystko skręcić. Zmierz dokładnie, najlepiej suwmiarką długość śruby (tylko gwintu, bez główki). Zmierz również głębokość otworu w korbie, to coś zaradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Są takie, które niby są przeznaczone do przykręcania młynka, ale czy jest różnica w długości to już nie wiem. Dołoży 6zł i kupi na Allegro aluminiowy zestaw Tokena 5 śrub z kominami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Śruby Aluminiowe A2Z http://www.allegro.pl/item944825690_sruby_aluminiowe_a2z_do_korb_blatow_korby_kolor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 U mnie wszystkie sruby są takie same tylko ze te przy młynku są bez kominów oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.