kuboski Napisano 14 Marca 2010 Napisano 14 Marca 2010 Witam! Mój problem polega na tym, że rozkręcając moją korbę XT zeszłoroczną a dokładniej odkręcając najmniejszy blacik rozwaliłem jedną ze śrub mocujących przy okazji rozwalając też torx'a... Wykręcić wykrećiłem ale chyba nie chcę wkręcać jej z powrotem bo następnym razem może być po korbie. No i tu problem - szukałem po internecie i allegro ale tych śrub chyba nigdzie nie ma (?)! Wszędzie są do dużych blatów takie z kominami i nawet myślałem czy by tego nie kupić ale widzę jak patrzę, że te od kominów mimo tej samej średnicy są o jakiś milimetr dłuższe. No i proszę o jakąś pomoc lub poradę co zrobić i z góry dzięki
Mod Team sznib Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Napisano 14 Marca 2010 W sumie to masz 2 opcje: 1. Popytać w serwisach rowerowych, często mają i tanio sprzedadzą. Mój brat potrzebował komplet tych z kominem i za 5pln kupił 2. Bierzesz tą za długą na imadło, kilka ruchów pilnikiem i już nie jest za długa.
Mod Team bogus Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Napisano 14 Marca 2010 Nie wiem czy są dłuższe w XT przy małym blacie, ale na pewno w Deore są równej długości. Całkiem możliwe, że nie zwróciłem na to uwagi, ale gdyby tak było to powinienem mieć źle dokręconą małą tarczę. Zapewne też gwinty w korbie są dłuższe niż śruby, więc z zamocowaniem na dłuższych o 1 mm nie powinno być problemów.
Miecho87 Napisano 14 Marca 2010 Napisano 14 Marca 2010 Są takie, które niby są przeznaczone do przykręcania młynka, ale czy jest różnica w długości to już nie wiem.
Felton93 Napisano 14 Marca 2010 Napisano 14 Marca 2010 Ja mam korbę XT (960) i mały blat mam skręcony aluminiowymi śrubami Yunex. Kupiłem też komplet aluminiowych A2Z na duży blat i muszę Ci powiedzieć, że niczym się te śruby nie różnią (są o długości 8,5mm) i spokojnie dało się wszystko skręcić. Zmierz dokładnie, najlepiej suwmiarką długość śruby (tylko gwintu, bez główki). Zmierz również głębokość otworu w korbie, to coś zaradzimy.
Mod Team Odi Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Napisano 14 Marca 2010 Są takie, które niby są przeznaczone do przykręcania młynka, ale czy jest różnica w długości to już nie wiem. Dołoży 6zł i kupi na Allegro aluminiowy zestaw Tokena 5 śrub z kominami
Gromosmok Napisano 14 Marca 2010 Napisano 14 Marca 2010 Śruby Aluminiowe A2Z http://www.allegro.pl/item944825690_sruby_aluminiowe_a2z_do_korb_blatow_korby_kolor.html
Mod Team Puklus Napisano 14 Marca 2010 Mod Team Napisano 14 Marca 2010 U mnie wszystkie sruby są takie same tylko ze te przy młynku są bez kominów oczywiście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.