Skocz do zawartości

[napęd] Gdzie (i czy) można kupić śruby do małego blatu?

kuboski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mój problem polega na tym, że rozkręcając moją korbę XT zeszłoroczną a dokładniej odkręcając najmniejszy blacik rozwaliłem jedną ze śrub mocujących przy okazji rozwalając też torx'a... Wykręcić wykrećiłem ale chyba nie chcę wkręcać jej z powrotem bo następnym razem może być po korbie. No i tu problem - szukałem po internecie i allegro ale tych śrub chyba nigdzie nie ma (?)! Wszędzie są do dużych blatów takie z kominami i nawet myślałem czy by tego nie kupić ale widzę jak patrzę, że te od kominów mimo tej samej średnicy są o jakiś milimetr dłuższe. No i proszę o jakąś pomoc lub poradę co zrobić i z góry dzięki :voodoo:

• Mod Team

Nie wiem czy są dłuższe w XT przy małym blacie, ale na pewno w Deore są równej długości.

Całkiem możliwe, że nie zwróciłem na to uwagi, ale gdyby tak było to powinienem mieć źle dokręconą małą tarczę.

Zapewne też gwinty w korbie są dłuższe niż śruby, więc z zamocowaniem na dłuższych o 1 mm nie powinno być problemów.

Ja mam korbę XT (960) i mały blat mam skręcony aluminiowymi śrubami Yunex. Kupiłem też komplet aluminiowych A2Z na duży blat i muszę Ci powiedzieć, że niczym się te śruby nie różnią (są o długości 8,5mm) i spokojnie dało się wszystko skręcić.

Zmierz dokładnie, najlepiej suwmiarką długość śruby (tylko gwintu, bez główki). Zmierz również głębokość otworu w korbie, to coś zaradzimy. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...