Skocz do zawartości

[kamizelka, bezrękawnik] Rogelli Tirano vs Catanzaro

fredzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżdżę w kurtce z Windstopperem od Biemme, ale przy kilkunastu stopniach jest trochę za ciepło, z uwagi na długie rękawy tej kurtki.

Chciałem prosić Was o opinię, na temat dwóch kamizelek Rogelli.

Pierwsza z membrany TIRANO, a druga CATANZARO z siateczką na plecach.

Która będzie lepsza na wiosnę, lato i jesień?

Posiadam ocieplane lycrowe rękawki (zakres temp +5 do 18 stopni) i chciałbym dokupić kamizelkę do nich.

Byłbym za Tirano, ale boję się czy nie będę się grzał w latem, z kolei czy ta siateczka w Catanzaro powoduje że np przy 15stu stopniach bedzie za zimno w koszulce przeciwpotnej, krótkiej koszulce kolarskiej i z rękawkami?

Edit: No chyba jednak najlepiej, byłoby znaleźć, nie drogą kamizelkę z membraną z przodu, i siateczką z tyłu.

Poszukałem więcej, chyba wybiorę coś z...

1) Rogelli Catanzaro 99zł

2) zaciekawiła mnie B’twin Kamizelka z Decathlonu 119.5zł Także ma siatkę z tyłu.

3) albo typowo kolarska kamizelka, niby z membrany, za 90zł NpDiscovery, CSC czy Meridy

4) Fajnie bo i membrana i przeciwdeszczowa, ale chyba za droga 159zł Endura Laser

Jest jeszcze KELLYS PRO WIND ale nigdzie nie znalazłem real foto.

Proszę o radę, które z nich są typowo letnie, cienkie kamizelki, a może w jakieś np przy 12-15 stopniach dało by się jeździć? Co byście wybrali, zwłaszcza, którą z trzech pierwszych?

dzięki beskidbike, myślałem że w kamizelce bez membrany, może być za zimno, w takiej temperaturze, ale jeśli można to faktycznie ta Mimo to też ciekawa propozycja.

Miałeś już okazję mieć ją na sobie, przylega, dopasowuję się co ciała w miarę dobrze?

A jaka jest różnica pomiędzy membraną a poliestrem, jeśli membrana jest nieocieplana? Moim zdaniem żadna, bo ani jedna ani druga nie grzeje,a tobie chodzi o osłonę od wiatru chyba?

Na razie nie sprawdzałem jej "w boju" bo kupiłem jakoś w grudniu jak była obnizka cen i do tej pory za cholere nie chce się zrobić choć troche cieplej. Ale przy mierzeniu w domu krój jest całkiem fajny, dobrze się układa na ciele i jestem pewny że się sprawdzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...