fredzio Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Jeżdżę w kurtce z Windstopperem od Biemme, ale przy kilkunastu stopniach jest trochę za ciepło, z uwagi na długie rękawy tej kurtki. Chciałem prosić Was o opinię, na temat dwóch kamizelek Rogelli. Pierwsza z membrany TIRANO, a druga CATANZARO z siateczką na plecach. Która będzie lepsza na wiosnę, lato i jesień? Posiadam ocieplane lycrowe rękawki (zakres temp +5 do 18 stopni) i chciałbym dokupić kamizelkę do nich. Byłbym za Tirano, ale boję się czy nie będę się grzał w latem, z kolei czy ta siateczka w Catanzaro powoduje że np przy 15stu stopniach bedzie za zimno w koszulce przeciwpotnej, krótkiej koszulce kolarskiej i z rękawkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredzio Napisano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Edit: No chyba jednak najlepiej, byłoby znaleźć, nie drogą kamizelkę z membraną z przodu, i siateczką z tyłu. Poszukałem więcej, chyba wybiorę coś z... 1) Rogelli Catanzaro 99zł 2) zaciekawiła mnie B’twin Kamizelka z Decathlonu 119.5zł Także ma siatkę z tyłu. 3) albo typowo kolarska kamizelka, niby z membrany, za 90zł NpDiscovery, CSC czy Meridy 4) Fajnie bo i membrana i przeciwdeszczowa, ale chyba za droga 159zł Endura Laser Jest jeszcze KELLYS PRO WIND ale nigdzie nie znalazłem real foto. Proszę o radę, które z nich są typowo letnie, cienkie kamizelki, a może w jakieś np przy 12-15 stopniach dało by się jeździć? Co byście wybrali, zwłaszcza, którą z trzech pierwszych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja kupiłem to: http://www.mikesport.pl/p/pl/4223/mimo+lupo+-+lekka+kamizelka+rowerowa+przeciwwiatrowa.html Prawie to samo co podana przez ciebie Rogelli tylko połowe tansza. Piszesz że masz rękawki, więc z nimi i koszulką pod spodem spokojnie przy 12-15 stopniach dasz radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredzio Napisano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 dzięki beskidbike, myślałem że w kamizelce bez membrany, może być za zimno, w takiej temperaturze, ale jeśli można to faktycznie ta Mimo to też ciekawa propozycja. Miałeś już okazję mieć ją na sobie, przylega, dopasowuję się co ciała w miarę dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A jaka jest różnica pomiędzy membraną a poliestrem, jeśli membrana jest nieocieplana? Moim zdaniem żadna, bo ani jedna ani druga nie grzeje,a tobie chodzi o osłonę od wiatru chyba? Na razie nie sprawdzałem jej "w boju" bo kupiłem jakoś w grudniu jak była obnizka cen i do tej pory za cholere nie chce się zrobić choć troche cieplej. Ale przy mierzeniu w domu krój jest całkiem fajny, dobrze się układa na ciele i jestem pewny że się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.