Skocz do zawartości

[korba] do 550 zł

Bartolomju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie tak przeglądam katalogi i do tego samego wniosku doszedłem... A nie wiesz jak bardzo czuć różnicę w sztywności między xt a lx? warto wydawać więcej?

Napisano

Dokładnie jak pisze Ubotek. Albo droższe XT, albo SLX. Stałem przed tym samym wyborem, wziąłem XT. Jakoś tak bardziej pasowała do reszty osprzętu. :unsure: Mogę zatem śmiało polecić XT :)

Napisano

Sztywność SLX i XT jest bardzo podobna z minimalną przewagą XT(ale to chyba temu, że wiem która jest teoretycznie sztywniejsza).

Pytanie zasadnicze brzmi czy waga jest dla Ciebie bardzo istotna i czy chcesz wydać całą założoną kwote maksymalną?

Jeśli odpowiedziałeś tak na przynajmniej jedno z powyższych pytań to bierz XT w przeciwnym wypadku SLX.

Napisano

Między SLX a XT masz tylko 40 gram różnicy, a w sztywności żadnej (nie zauważyłem przynajmniej, a miałem okazje testować). Za to cena mniejsza, a wagę zaś później możesz obniżyć wymieniając śruby mocujące koronki, a jeszcze w późniejszym czasie same koronki.

Napisano

Niejezdziłem na xt mam porównanie miedzy lx a slx sztywnosc ta sama technologia wykonania ramion HTII od lx w góre. Tak jak koledzy piszą jak masz kase bierz xt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...