Bartolomju Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Witam, jaką korbę proponujecie do wyżej podanej ceny? Liczy się waga, ale na równi ze sztywnością! Z góry dziękuję
Bartolomju Napisano 13 Marca 2010 Autor Napisano 13 Marca 2010 No właśnie tak przeglądam katalogi i do tego samego wniosku doszedłem... A nie wiesz jak bardzo czuć różnicę w sztywności między xt a lx? warto wydawać więcej?
lysy35 Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 xt niecałe 100 gram lżejsza, za lx 48z zapłaciłem ostatnio 230 także 2x taniej
Bartolomju Napisano 13 Marca 2010 Autor Napisano 13 Marca 2010 no dobrze, ale jeszcze liczy się sztywność, jeździłeś na xt? Masz porównanie? Interesuje mnie różnica
smeagul Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Dokładnie jak pisze Ubotek. Albo droższe XT, albo SLX. Stałem przed tym samym wyborem, wziąłem XT. Jakoś tak bardziej pasowała do reszty osprzętu. Mogę zatem śmiało polecić XT
tompoe Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Sztywność SLX i XT jest bardzo podobna z minimalną przewagą XT(ale to chyba temu, że wiem która jest teoretycznie sztywniejsza). Pytanie zasadnicze brzmi czy waga jest dla Ciebie bardzo istotna i czy chcesz wydać całą założoną kwote maksymalną? Jeśli odpowiedziałeś tak na przynajmniej jedno z powyższych pytań to bierz XT w przeciwnym wypadku SLX.
TocaS Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Między SLX a XT masz tylko 40 gram różnicy, a w sztywności żadnej (nie zauważyłem przynajmniej, a miałem okazje testować). Za to cena mniejsza, a wagę zaś później możesz obniżyć wymieniając śruby mocujące koronki, a jeszcze w późniejszym czasie same koronki.
lysy35 Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Niejezdziłem na xt mam porównanie miedzy lx a slx sztywnosc ta sama technologia wykonania ramion HTII od lx w góre. Tak jak koledzy piszą jak masz kase bierz xt
yaneeks Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Jedyna różnica między SLX i XT to aluminiowa najmniejsza zębatka u XT a stalowa nawiercana u SLX.
TocaS Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 stalowa nawiercana u SLX. Zgadza się, zaś przy 48 najmniejszą koronkę stalową już nie miałem nawiercaną.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.