Gość rafal Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 hmm czy ktos z Was orietuje sie czy jest takowe ?i jesli tak,jak wyglada na czesci do 1000zl?
YankeZ Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 przy takiej kwocie jest duże prawdopodobieństwo że cło zostanie Ci naliczone a i pewnie vat też ale ale to wszystko zależy od celnika który będzie odbierał paczkę. Zorientuj się czy może dany sklep wysyła paczki jako tzw. 'gift' czyli podarunek, to zwiększy szansę na nie zapłacenie podatków acz też niczego nie gwarantuje. Wysokość cła zależy chyba od wartości przesyłki a vat no cóż... 22 %
qball Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 zeby bylo milej to wyglada to tak cena + przesylka, od tego clo i vat od wszystkiego zatem jesli jest clo (do 150EUR nie ma cla, jest VAT) to koszta beda raczej duze.. Gift moze przejsc ale nie zawsze, takze licz sie z mozliwoscia doplaty kurierowi..
tiomek Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 A mnie interesuje konkretnie sprawa Tajwanu, Chin itp. Wiem, ze przy kupowaniu z USA naliczają podatek i cło dosyć często. Ale z Tajwanem mam małe doświadczenie. Kupiłem 3 komplety sterów o wartosci z przesyłką coś ponad 100 ojro i nie naliczono żadnych dodatkowych opłat. Zamawia tam ktoś częściej i może się wypowiedzieć?
YankeZ Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 ja zamówiłem parę razy za ~25$ i też jak na razie (tfu, żeby nie wykrakać) wszystko przyszło bez dodatkowych opłat (leciało jako gift) ostatnią paczuszkę dostałem jeszcze dziś
Pytanie
Gość rafal
hmm czy ktos z Was orietuje sie czy jest takowe ?i jesli tak,jak wyglada na czesci do 1000zl?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.