Skocz do zawartości

[rower] batavus e'light

sonnar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

akualnie konserwuję rometa jaguar foto, i nie chcę go nadużywać na dłuższych trasach, więc planuję zakup nieco "świeższej" szosówki

mam okazję zakupić Batavus e'light, świeżo z remontu za 700 zeta, wygląda tak: foto

zastanawiam się czy (oczywiście po gruntownym przeglądzie jaki ma właśnie miejsce) da rade przejechać nim ze 3-5 sezonów (ok. 2-4 tys. km rocznie)

Napisano

ale o co pytasz? czy da się nim jeździć, bez żadnego wkładu w niego? nie

żaden rower nie przejedzie 15-20 000 km w ciągu 5 lat, kompletnie bez inwestowania w niego. nie widać jak wygląda jego napęd, od tego zależy ile pociągnie. jak dostaniesz dokładniejsze fotki i obejrzysz go z bliska to mysle ze mozna kupować (

Napisano

w poniedziałek dowiem się dokładnie jakie ma podzespoły i dam znać, po prostu nie mogę wyszukać żadnego info o tej ramie i chciałem się dowiedzieć czy warta jest uwagi

sprawa jasna - części się zużywają więc inwestycje czekają

poza tym jestem nowy w tym temacie a chciałbym pojeździć przez nabliższe sezony na dłuższych trasach

• 2 miesiące temu...
Napisano

żaden rower nie przejedzie 15-20 000 km w ciągu 5 lat, kompletnie bez inwestowania w niego. nie widać jak wygląda jego napęd, od tego zależy ile pociągnie. jak dostaniesz dokładniejsze fotki i obejrzysz go z bliska to mysle ze mozna kupować (

No dużo zależy od stanu technicznego napędu. Ale jeśli ten jest wysokiej jakości w niezłym stanie to może pociągnąć i 20 kkm. I ponoć na starej Campagnolo ludzie robili przebiegi gigantyczne.

Podobnie z piastami i ogólnie wszelakim łożyskowaniem. Opony też można kupić wytrzymałe, jednak 20 000 km chyba mało która da radę przejechać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...