szymon1 Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 Siema Chcę spróbowac jazdy na dualu ponieważ wcześniej jeżdziłem na rowerach mtb.To są 2 rowery które znalazłem ale proszę o pomoc i dodawanie innych. http://www.velo.com.pl/www/wyprzedaz.php?m=0&s=4&id=314 author http://www.rowerowy.com/rowery/dirt_street/2010holy2 ns bikes rowerów szukam od 1.600zł-do 1900zł. części żeby były wmiarę dobre.Jestem zawansowanym rowerzystą i mmniewięcej oriętuje się jakie części są dobre a które do kitu.Mój wzrost 165cm waga 53kg prosił bym bardzo o pomoc.Kolory mogą być szaro-żółte czarno-biały niebieski tak żeby atrakcyjnie wyglądał rowerek Przed zalozeniem tematu zapoznaj sie z regulaminem forum, poprawione. 1415chris
Paulex Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Wiesz ciężko żeby tak każdemu szukać roweru takiego jak sobie ktoś chce. Powinieneś sam znaleźć przyjść napisać, a ktoś ci napisze czy dobry czy zły. części żeby były wmiarę dobre.Jestem zawansowanym rowerzystą i mmniewięcej oriętuje się jakie części są dobre a które do kitu Skoro wiesz jakie części są dobre to szukaj roweru, mu ci doradzimy jak pisałem wcześniej.Kolory mogą być szaro-żółte czarno-biały niebieski tak żeby atrakcyjnie wyglądał rowerek Różowy też atrakcyjny?? Hehe to tak jak kupować samochód po kolorze lakieru nie zaglądając do środka. Teraz na poważnie, z tych co podałeś to tylko NS Holy 2, znana zaufana firma w produkcji tego typu rowerków.
koziat Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Widzę że chcesz rower na sztywniaku więc zastanawiam się czy nie lepiej było by Ci poszukać BMX'a? a co do tych które podałeś wydaje mi się że lepszy jest holly
C00BA Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Blagam nie uzywaj okreslenia roweru dual! To jest rower stricte streetowy. Z tych dwoch to NS. Tylko zdjabys hample, bo to bylaby tylko zbedna waga i niewielka korzysc z posiadania ich.
kubek20 Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 http://allegro.pl/item955722715_dartmoor_dirt_street_okazja_dj_qr_20.html masz tu taki ale i tak wiem że nie będziesz go używał zgodnie z przeznaczeniem ...
szymon1 Napisano 15 Marca 2010 Autor Napisano 15 Marca 2010 C00BA dzięki za doradzenie na pewno zastosuję ;]
marek93 Napisano 15 Marca 2010 Napisano 15 Marca 2010 To w końcu do jakiej dyscypliny ma być ten rowerek? dirt? street? 4x? Blagam nie uzywaj okreslenia roweru dual! To jest rower stricte streetowy. Z tych dwoch to NS. Tylko zdjabys hample, bo to bylaby tylko zbedna waga i niewielka korzysc z posiadania ich. Czemu uważasz, że to tylko zbędna waga i niewielka korzyść? Ja jeżdżę z hamplem z tyłu i jest dobrze, czasem się jednak przydaje w parku i na dirtach:) http://allegro.pl/item955722715_dartmoor_dirt_street_okazja_dj_qr_20.html masz tu taki ale i tak wiem że nie będziesz go używał zgodnie z przeznaczeniem ... Jeśli ten rower ma być do streetu, to ja bym nie brał alu ramy, tylko stal, czyli NSa
PaToLoGIA Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 to jeśli zaczyna z tą zajefajną przygodą to nie dawajcie mu jakis szajsów używanych tylko szymon1 pomyśl sobie o rowerze na ramie prodigy sam na nich śmigam są zaje**** i przynajmniej jakąś frajde z jazdy będziesz miał ;]
Paulex Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Czekaj czekaj PaToLoGIA Piszesz że jakiś używany szajs mu się proponuje, a możesz dokładniej napisać o który rower chodzi? Piszesz nam tutaj o ramach Prodigy, a w twoim temacie z wczoraj pytasz o rower na ramie prodigy? Szybko nabrałeś doświadczenia. C00BA napisał Prodigy jako nowy rower nie jest złe. Jednak często można zobaczyć te ramy połamane. Więc coś wie skoro widział te ramy połamane. Dziwi mnie jedna rzecz, że wczoraj pytałeś o Prodigy, a dziś już doradzasz, że jeździsz na nich , i że są zaje****pomyśl sobie o rowerze na ramie prodigy sam na nich śmigam są zaje**** Ciekawe no nie? Jak mi to wytłumaczysz bo jestem strasznie ciekawy. A przecież masz napisane na profilu, że jeździsz na rowerze Dartmoor ^_^ , a tylko taki używany był proponowany.
kubek20 Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 No a w dodatku w dartmoorze jest marcok pod qr20 a rama na pewno wytrzymie, mojemu authorowi nic nie było tylko pęknięta oś w piaście i koło z biciem 2 cm w bok heh na hopie 1,5 metra, zapomniałem napisać
C00BA Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Czemu uważasz, że to tylko zbędna waga i niewielka korzyść? Ja jeżdżę z hamplem z tyłu i jest dobrze, czasem się jednak przydaje w parku i na dirtach:) glownie chodzi mi o ten model "alhonga". Taki jest chyba w krossie V4 jezeli dobrze pamietam Hampel na tyl jak najbardziej ok, ale dla wlasnego bezpieczenstwa zmienilbym na np. avida SD3. przynajmniej jakąś frajde z jazdy będziesz miał ;] przemilcze...Pozatym gdzie ty kur.a http://www.rowerowy.com/rowery/dirt_street/2010holy2 widzisz uzywke??
PaToLoGIA Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 ja mam rame prodigy ale inne częśći na darcie to po co się tak klejisz do mnie
Paulex Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 sam na nich śmigam są zaje**** Skoro tak to wynika,że śmigałeś na nich kiedyś, ale to chyba na jednej bo tak napisałeś. Znasz ramy i znasz się na sprzęcie to bez sensu było zakładanie tematu o prodigy teraz tak wszystko ładnie się wyjaśniło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.