luksz Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam.Zastanawiam się nad zakupem kasety SRAM PG-970, łańcucha SRAM PC-951 oraz korby http://www.allegro.pl/item941206933_truvativ_firex_z_zintegrowana_osia_wyprzedaz.html .Czy to dobry sprzęt?z góry dzięki za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Moim skromnym zdaniem lepiej będzie wybrać komponenty Shimano, są trwalsze: Korba Deore 2010 / LX (trochę drożej) Kaseta XT Łańcuch XT w zestawie z kasetą lub Campa C9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Za cenę tej korby poszukaj Deore LX, reszta OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Sprzęt dobry, ale nie dawaj do kasety łańcucha niższej klasy, jak masz brać łańcuch to tylko tez 971 albo 991. A jakbyś się zdecydował na wersję mitUSER'a to łańcuch najlepiej XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 najlepiej XTR. a co on da ? Proponuję kasetę XT, łańcuch HG-53, korbę SLX. W droższej opcji łańcuch Campy C9. Wydaje mi się, że powtarzam się już setny raz, co by oznaczało, że tego typu tematów jest dużo i wystarczy użyć opcji szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jest trochę bardziej wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksz Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Przypuśćmy,że już mam kasetę SRAM PG-970 i łańcuch SRAM PC-951.Jaką korbę najlepiej dokupić do takiego zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejek16 Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wymieniona przez Ciebie korba nie jest zła. Jeżdżę na niej drugi sezon i nic się z nią nie dzieje. Nie mam problemów z łożyskami a jestem bikerem wagi ciężkiej . W tej cenie dobry zakup. Zakładając tą korbę uzyskasz homogeniczny napęd. Z czystym sumieniem mogę Ci polecić taką konfigurację, choć faktycznie łańcuch SRAM PC-971 byłby lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jest trochę bardziej wytrzymały. Testowałem i nie widzę różnicy w stosunku do hg53. Wyciąga się tak samo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.