Nawrotek Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Rower gotowy, więc czas wrzucić go do projektów Wszystkie części były ważone. Bar Plugs: Accent 3 Bottle Cage: Carbon Tuned 27 Brake Front: Avid Juicy 3 264 Brake Rear: Avid Juicy 3 279 Brake Discs: Shimano CL 286 Cables: Accent 100 Cassette: XT 11-34 293 Chain: XTR 265 Crankset: XTR 960 797 Derlr Front: XT 148 Derlr Rear: XTR 970 198 Fork: Rock Shox SID Team 2005 (Bieżnia sterów i gwiazdka wliczone w wagę) 1350 Frame: S-Works M5 2009 1523 Grips: Accent Lite 19 Handlebar: WCS Wet Black 31.8 560mm 154 Headset: Dartmoor Moloko 80 Pedals: Crank Bros 294 Seat: Selle Italia Thoork 225 Seatpost: S-Works Carbon 221 Seatpost Clamp: S-Works 18 Shifters: Sachs Quartz 88 Skewers: XT 125 Stem: Pro PLT 100mm 31.8 Tuned 109 Tire Front: Maxxis 330 317 Tire Rear: Maxxis 330 317 Top Cap: Alu 15 Tubes: Maxxis Ultralight 250 Wheel Front: Fulcrum RedMetal 5 885 Wheel Rear: Fulcrum RedMetal 5 1052 Misc Option: 50 Overall: 9745 Fociacha: i tutaj więcej: http://www.pinkbike.com/photo/4696118/?s3 Pierwsze co zostanie w nim zmienione, to kokpit i siodełko Dalej pozostaje odkładać kasę na hamulce i koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Ładny rower w charakterystycznym "nawrotkowym" stylu Z czego są te zatyczki kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 a jakieś zwykłe accenty to są - dali mi do gripów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Tak się pytam, bo trochę trudno mi uwierzyć w te 3 g Na co chcesz zmieniać kokpit? W sumie, akurat mostek i kiera nie są złe... Trudno nie zauważyć, że koła pasują do ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Nie wiem czemu, ale ja już bym w nim nic nie zmieniał Wygląda świetnie, waga też dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 No tak waga pokazuje Kiera i mostek są po prostu zmęczone żywotem - no i chciałbym nabrać już odpowiedniej pozycji, żeby mieć lepszą technikę na zjazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Co do wagi korków, nie wiem jak u Ciebie, ale właśnie dostałem te gripy Accent'a i korki oryginalnie 4 gramy ważyły, lecz drobny tuning (tzn. ścięcie najmniejszych krążków) i też mają 3 gramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Trafiłem na lekką partię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ładna maszyna, ale rozumiem, że Maxxisy są tylko przejściowo w tym projekcie? Bo widzę, że mieszkasz w górskiej okolicy, no chyba, że lubisz mocne wrażenia na zjazdach Koła do zmiany i będzie już bardzo przyjemna waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Co prawda jestem teraz w zagorzalej opozycji speca ale rower cieszy oko. Popstrykaj wiecej zdjec. I co sie stalo tym Sachs-om ze maja tylko 88g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 (edytowane) Chris, czemu w opozycji? No fociachy jutro jak stojak i kumpel sid2 przyjedzie Sachsy mają dziury wszędzie i piankowe gripy, i nie mają połowy flaczków. Ale działają precyzyjnie i mogę pokusić się o stwierdzenie, że lepiej od RF. Ustawienie tylnej przerzutki zajęło mi 30 sekund i bardzo szybko zmieniają biegi. + mikroindeksacja z przodu - świetna sprawa. Dzięki za miłe słowa - jak to kolega goldbloom zauważył rower utrzymany w nawrotkowym stylu Będzie jeszcze bardziej nawrotkowo, kiedy przyjdzie mostek wcs wet white i kiera superlogic low rizer. Aktualny kokpit mi nie daje spokoju, strasznie mi się nie podoba i wizualnie niszczy cały rower... A co do maxxisów to chwilowo wylatują bo śnieg z deszczem cały czas pada i błota po pachy w lasach jest <3 Ale na lato jak najbardziej będę na nich latać. Wrocek już na nich będę lecieć, 11.04 w Bielawce raczej na misiach wystartuję. Wiem że te opony kontrowersyjne są, ale niektórzy już pisali o wiotkości sida a jak na razie to dla mnie jest to najlepszy fork świata więc może i opony mnie przekonają do siebie Edytowane 12 Marca 2010 przez Nawrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 zaszalałeś na maxa, extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Gratuluję ładnego Speca. Zmieniłbym w nim tylko koszyk na Rib Cage'a bo aktualny IMO nie pasuje ni chusteczki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Trafiłem na lekką partię Ok, ok Przypominam sobie, że kiedyś miałem takie półokrągłe, tanie korki, które też ważyły ok 4g. Tylko po co, w takim razie, wziąłem 6g korki Ritcheya ? No fakt, że kolorystycznie kiera średnio pasuje. Co takiego zrobiłeś wnętrzu manetek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ja w sumie nic - kupiłem takie, ktoś z lb je powiercił Kiera akurat wygląda ok, tylko trochę zniszczona jest. Mostek czarny przyszedł z powodu tego, że biały się zepsuł Ale to wszystko tymczasowo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 No, ale na zdjęciu mostek biały jest... Chcesz mieć biały mostek i czarną kierę, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 (edytowane) Nom, biało-czarny zestaw A czarny mostek wczoraj przyszedł, bo białego chciałem wyczyścić iii kret go zjadł Dziwne, bo z bopem nic się nie stało... No i jeszcze poszukuję białych zacisków kół raczej QR z tytanową ośką http://cgi.ebay.com/New-Bike-Ti-Titanium-Carbon-MTB-Road-QR-Skewer-42g-Blk_W0QQitemZ330409123350QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item4cedeb1e16#ht_3012wt_767 - te całkiem fajne, tylko nie białe :< Edytowane 13 Marca 2010 przez Nawrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Zaciski kol, chyba bez malowania sie nie obedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 E to lipa, to będą czarne , widzieliście kiedyś gdzieś lekkie tarcze pod CL ? Obiecane fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 (edytowane) Robi duże wrażenie. Przyjedź do mnie to Ci obetnę linki. Musze go na żywo zobaczyć. Edytowane 13 Marca 2010 przez Wojtekmtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 13 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 (edytowane) Wszystko wyregulowane, linki obcięte Wojtek - rozumiem, że jutro rowerem wpadasz ? do tego doszedł "nowy" kokpit - tymczasowo żeby geo sprawdzić tutaj próbka Po pierwszej przymiarce jest ok, ale chyba bardziej by mi pasił mostek 1cm krótszy i niższa kiera o podobnej szerokości (low rizer superlogic) Jutro pierwsze terenowe testy na maxxisach - w końcu będę mógł coś o nich napisać, jako o oponach do mountainbike'a Edytowane 13 Marca 2010 przez Nawrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 W dziennym świetle (i na tym czerwonym tle ) widzę, że to NAPRAWDĘ bardzo ładny rower. BARDZO dobre połączenie kolorystyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Zaciski QR białe robi A2Z - waga 83g bez sprężynek (moje tyle ważą) i new ultimate też ma białe ale krzyczą za nie straszne pieniądze (coś pod 400zł). Rowerek śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Za ciężkie te zaciski, muszą być poniżej 50g , ważne żeby były z dźwigienką, a biały kolor to sprawa mniej ważna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 (edytowane) http://fairwheelbikes.com/new-ultimate-road-skewers-p-1782.html te na bank są poniżej 50g ale cena bardzo odstrasza, a są białe. Na targach mówili, że będą dostępne niebawem w PL do mtb. Edytowane 14 Marca 2010 przez mlodyasg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi