gabrys128 Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 A więc tak... kupiłem niedawno rogi, accenta lecz chciałbym je zdjąć. Jeden poszedł gładko a drugi ma przekręconą śrubę (fachowcy z rowerowego >.>) i ni wiem jak go zdjąć. Nie zależy mi na nich kompletnie więc piłowanie, lamanie itd wyrywanie wchodzi w gre. Ma ktoś jakiś pomysł?
.PaVLo. Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 To są rogi montowane do środka kiery czy na nią ?.
kosciczek Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 Ja bym je potraktował trochę młotkiem, może by puściły. Jeśli ci na nich nie zależy to weż piłkę do metalu i spiłuj w miejscu gdzie jest najmniej metalu. Jak już dojdziesz do kiery to odegniej przecięte elementy i po sprawie. ja bym tak zrobił, ale zrobisz jak uważasz.
Timon92 Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 Objechany jest gwint czy gniazdo śruby? Jeżeli gniazdo to weź odpowiednio dużego torxa i wbij go w stare mocowanie a potem wykręć. Jeżeli gwint to przetnij śrubę w miejscu gdzie obejma ma przerwę albo przewierć ją na wylot, tym sposobem jeszcze uratujesz te rogi.
Mod Team Odi Napisano 12 Marca 2010 Mod Team Napisano 12 Marca 2010 Wbić torxa? Mógłbyś tłuc młotkiem do nastania epoki lodowcowej Chyba że śruba aluminiowa w co wątpię to można by próbować, chociaż i tak nie sądzę żeby się udało.
Timon92 Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Sprawdzony sposób, Accent daje do rogów bardzo miękkie śruby więc nie będzie najmniejszego problemu, wiem z doświadczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.