inlovewithneytiri Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Kupiłem rower. Mam hamulce typu V-brake i obcierają mi trochę o koła. Jak je wyregulować? Czy odkręcając śrubę (na rysunku Anchor Bolt), czy odkręcając klocki czy może jeszcze inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Wkręcają zaznaczoną na obrazku śrubkę krzyżakową oddalasz klocek od obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Obcierają o koła to dosyć szerokie określenie. Jeśli obcierają o obręcz to masz tam takie małe czarne(nie muszą byc czarne , ale na zdjęciu są) śrubki, które regulują wychylenie.Trochę zabawy jedną i drugą i sobie ustawisz. Gdyby się nie dało samy śrubkami to musisz trochę popuścić naciąg linki. Jeśli o oponę to po prostu regulujesz pozycję klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.