hehe12 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Przy zakręcaniu osi koła koło nie powinno samo się ustawiać? Raz jest bliżej prawego ramienia, raz drugiego. Niedawno zamontowałem hamulce vb i z ich ustawieniem też mam problem. Klocki są minimalnie oddalone od obręczy a klamkę i tak muszę docisnąć aż do około połowy żeby porządnie zahamować, i łatwo można ją pociągnąć jeszcze mocniej prawie do samego uchwytu kierownicy. Tak jakby te klamki mało linki brały, śrubki od regulacji vb są maksymalnie zakręcone. I to też wiąże się z pierwszym problemem bo muszę koło ustawić idealnie żeby o któryś klocek nie ocierało, w dodatku leciutko mam je zcentrowane. Dalej klocków ustawić nie mogę bo mi klamki zabraknie, a teraz wygląda na to że przy każdym zdejmowaniu koła w drodze będe musiał poprawiać hamulce. Z klamkami coś jest nie tak? Przeniosłem do odpowiedniego działu i poprawiłem nazwę tematu. Miecho87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 jeżeli chodzi o śrubki do regulacji- rozkręć hamulec, wyjmij sprężynę i rozegnij ją w przeciwnym kierunku, niż ściskasz śrubkami. Będą wtedy mocniejsze. z kołami wszystko jest wporządku. A co do klamek - albo masz za daleko klocki od obręczy, albo masz w fajce taką sprężynkę która ma chyba zapewniać modulacje (ja je wywaliłem) albo gdzieś tracisz linke- może masz za słabo naciągniętą (i brudne pancerze) albo wyginają ci się widełki tylnie/ szczęki. U mnie widełki tylnie rozginały się na kilka milimetrów, więc założyłem booster. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jakość linki może mieć wpływ na hamulce? Linka może się rozciągać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 jakość linki (szlifowana, teflon) może mieć wpływ na kulturę pracy, ale o rozciąganiu nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.