oswaldoo Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 Witam, w zeszlym sezonie po ostatniej mojej glebie cos sie stalo z moja przednia piastą w rowerku Giant Brass 1. Kolo telepie troche na boki ;p. I wysuwa sie pytanie jaka piaste mam zakupic by byla dosyc dobra, z gory mowie ze nie wydam wiecej niz 200 zl. Zalezy mi zeby byla wytrzymala gdyz czesto zaliczam gleby bo jestem poczatkujacy.
Mod Team bogus Napisano 11 Marca 2010 Mod Team Napisano 11 Marca 2010 Musisz pamiętać, że szprychy mogą być złej długości, więc dochodzi jeszcze koszt szprych. Poszukaj piast producentów takich jak Novatec, Dartmoor - piasta koniecznie na łożyskach maszynowych. Piasta ma być pod tarcze czy V-ki?
twix09 Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 a jak kolo telepie na boki to moze wina obreczy scentrowanej?
oswaldoo Napisano 11 Marca 2010 Autor Napisano 11 Marca 2010 nie o takie telepanie chodzi, jak sie podniesie przednia czesc roweru np za kierownice czy widelec i zlapie reka kolo i rusza nim na boki to tak jakby bylo niedokrecone. probowalem dokrecac i tkaie tam ale nic nei dzialalo. A z przodu mam tarcze.
Schwefel Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 To sobie skręć konusy albo wymień łożyska, zależnie co tam masz za piastę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.