Bedi Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam Chciałbym zmienić hamulce w moim Hexagonie V3, Fundusze to 100zł +/-. Zastanawiam się nad Deore LX (115zł) i Avid SD5 (90zł). P.S Czy duże znaczenie mają klamki? Obecnie mam takie: http://img192.imageshack.us/img192/3513/manetka.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jak możesz to bierz Avid'y, ale SD7. Masz klamkomanetki, pasować będą, ale trochę lipa bo nie możesz przez nie zmienić też i klamek, musiałbyś i nowe manetki kupować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedi Napisano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Trochę czytałem forum... Dużo dobrych opinii właśnie o Avidach SD7 tyle że na allegro są same zestawy które kosztują 200zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Weź jeszcze pod uwage ze musisz dołożyć do manetek, to tego sie nie da rozdzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 witam! klamek nie trzeba zmieniać. te, które masz są przecież do v-ek, działać więc będą. Lepszy efekt na pewno byłby przy pełnym zestawie klamek i hamulców z jednej "stajni", ale nie jest to konieczne. Co do samych v-ek, ja długo jeździłem na zestawie - klamki avid fr-5 i hamulce tektro mt-5.0 carbon i zestaw sprawdzał się bardzo dobrze, same hamulce jednak nie przetrwały próby czasy i zmieniłem je na avid sd-7, które okazały się lepsze, ale też bez przesady. Wcześniej miałem też zestaw klamkomanetki shimano acera i hamulce z tej samej grupy - też dawały spokojnie radę. Moim zdaniem jeśli chcesz wyłożyć 100 zł to nie słuchaj doradców którzy namawiają Cię na wydanie 200... Avid Sd5 będą świetne, LX też mogą być niezłe, ja polecam Avidy, bo obecnie hamulce tej marki używam i jestem z nich bardzo zadowolony. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Miałem w zimówce SD5 i były świetne, pracowały z klamkomanetkami Acera. Myślę że możesz wziąć nawet SD3 albo na przód SD5 a na tył SD3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.