Skocz do zawartości
  • 0

[rama] do "trekkinga"

Gość Krzysiek

Pytanie

Gość Krzysiek
Napisano

Pytanie mam do stałych bywalców, czy orientujecie się kto produkuje (i sprzedaje w Polsce) ramy do rowerów trekkingowych/touringowych.

Wymagania:

- geometria dla sztywnego widelca (odpadają ramy Authora, są robione przy założeniu, że będą używane z amorkiem o skoku 63mm, a na karbonową Synergy mnie nie stać)

- dla kół 700C

- rama pod V-ki

- otwory do mocowania tylnego bagażnika

- wymienny hak przerzutki

- najlepiej aby była w komplecie z widelcem (Cr-Mo lub karbon do V-ek), sztycę też będę zmieniał

- do piast MTB (a nie szosowych)

Chciałbym ramę seryjną (tak aby móc przymierzyć się do roweru złożonego na takiej ramie) a nie budowaną na zamówienie.

Nie chcę kupować całego roweru, Koga Miyata LightSpeed wygląda pięknie, ale mam w obecnym rowerze bardzo dobre koła i napęd.

Rower będzie używany w celach komunikacyjnych (z sakwami na ubranie, laptopa i drugie śniadanie), a także w celach rekreacyjnych, do wycieczek jednodniowych (bez sakw) po asfalcie.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za odpowiedź, a wiesz może gdzie mógłbym trafić widelec CrMo do trekkinga na 1 1/8" (bo gdy patrzę po sklepach to towar ten jest mocno deficytowy :) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...