Gość dokuro Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Czy istnieje możliwość, w miarę bezproblemowej, wymiany supporu w rowerze typu Ukraina? Chciałbym wstawić nową jednorzędową korbę na kwadrat a szkoda rozbierać to co jest żeby sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Wydaje mi się ale pewności nie mam, że w Ukrainie jest suport z wbijanymi miskami a korby są na klin Założenie tu korb na kwadrat jest możliwe na dwa sposoby: 1 - oś pod suport z wbijanymi miskami na do korb na kwadrat (rzadkość ale może uda się znaleźć) 2 - więcej tu roboty - wklejenie gwintów do mufy i założenie normalnego suportu - opis z fotkami znajdziesz na forum w dziale ostre koło na przykładzie ramy Romet Wagant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A mi się wydaję, że miski tam są na gwint, bo kiedyś malowałem taką ramę i pamiętam przez mgłe, że wykręcając suport kręciłem w złą stronę, potem w dobrą i się udało wykręcić. Myślę też, że ten gwint jest inny niż w ramach z aktualnego dziesięciolecia Ale możliwe, że produkowano różne wersje tego czołgoroweru, więc najlepiej sprawdzić. Trzeba popatrzeć, czy przy miskach jest jakieś gniazdo na klucz. Jeśli tak, to przypadku miski są z gwintem, jeśli gniazda nie ma, są wbijane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość dokuro
Czy istnieje możliwość, w miarę bezproblemowej, wymiany supporu w rowerze typu Ukraina?
Chciałbym wstawić nową jednorzędową korbę na kwadrat a szkoda rozbierać to co jest żeby sprawdzać.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.