xtr 2007 Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Witam posiadam amortyzator przód FOX RL 32 F series z manetką blokady Fox-shimano . Długość linki manetki blokady ma ok 50cm. Jest stanowczo za długa. Moje pytanie jak ja skrócić , gdzie rozkrecić - przy manetce czy goleni? pozdrawiam synek
blair7 Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Przy manetce to raczej nie skrocisz linki, bo jak ja pozniej zaczepisz? Tylko i wylacznie przy goleni, a jak to zrobic to najlepiej jakbys zdjecie dodal, bo nie widzialem nigdy tego amora z manetka
kunis8 Napisano 10 Marca 2010 Napisano 10 Marca 2010 Przy goleni, nie jest zbyt trudne rozebranie mechanizmu blokady, na stronie foxa była nawet instrukcja jak to zrobić, poszperaj kiedyś znalazłem, teraz tak na szybko nie mogę, ale jeszcze zerknę. znalazłem:) http://service.foxracingshox.com/consumers/index.htm i póżniej zakładka service -> F-Remote RL -> Remote RL Cable/Housing replacement pięknie opisana wymiana linki ze zdjęciami;
banditxc Napisano 11 Marca 2010 Napisano 11 Marca 2010 dokladnie, bardzo prosto sie skraca, sam mam dokladnie taki model i wszystko poszlo gladko
xtr 2007 Napisano 14 Marca 2010 Autor Napisano 14 Marca 2010 dokladnie, bardzo prosto sie skraca, sam mam dokladnie taki model i wszystko poszlo gladko Dziekuję za info KUNIS8 za poświecony czas , dzieki BANDITXC. linka skrócona i oko cieszy Dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.