Skocz do zawartości

[rower] do 1500zł 2009 wyprzedaze

iwillkill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem... i zupelnie nie obeznanym w rowerach

chcialbym kupic rowerek do 1500zł z tarczami i na dobrym osprzecie... bo wiadomo w sklepach wcisną to co nie schodzi a niechcem wyjsc na głupka i po roku zmieniac rower albo dawac do serwisu lu wymieniac czesci...

patrzylem firmy

specialized model hardrock disc

felt model q220

giant yukon

ceny tych rowerow w granicach 1400 -1600 ofc, rocznik 2009

chodzac po sklepach sprzedawcy niechwalili kosss ze wzgl na slaba rame... niewiem co o tym myslec miesiac temu chcialem hexagona a w sklepach mi odradzili kupna krosa

duzo tez czytalem o rowerach firmy kelly's

wzrost 185 waga 80 kg

z góry dziekuje wszystkim za zainteresowanie sie moim problemem i pozdrawiam

Napisano

Siemka. Zacznijmy od tego do czego rowerek, ale jak się domyślam chcesz pośmigać po lesie itp. tak?? Na pierwszy rzut oka wziąłbym speca, bo wiadomo fajne rowerki i firma niczego sobie. Ale jak się głębiej przyglądnąć to Yukon ma lepszy osprzęt. http://www.giant-bicycles.com/en-AU/bikes/model/yukon.blue/5291/39412/ Yukon ma pełne shimano i to nie najgorsze, skok amorka 100 mm. a do tego hydraulika, a w specu i felcie mamy hamulce mechaniczne. Jeżeli w sklepie masz takiego Yukona jak na tym linku powyżej to ja bym brał. Moim zdaniem wygląda ciekawiej od reszty. Jeżeli ktoś ma inna opinie to proszę pisać, pomożemy chłopakowi :D .

Napisano

własnie zastanawiem sie czy tak naprawde w rowerze specialized hardrock placi sie za firme a osprzet jest slaby ?

bo koles w sklepie zapewnial mnie ze rama to najlepsza z tych co podalem ale cos kosztem czegos wiec wywnioskowalem ze ma slabszy osprzet...

a jak z tymi kross'ami ? mowil mi koes ze to nowa polska firma i ze ma male doswiadczenie w prod rowerow... niewie co o tym myslec.. wiec pisze do was..

ale ten specialized przypadl mi fajny..

Napisano

Szczerze to Kross nie jest od wczoraj na rynku. Zresztą gro osób na forum ma Krosy z serii Level http://www.forumrowerowe.org/forum/35-rowery-i-ramy-rowerowe/ Tam znajdziesz testy ram/rowerów właśnie użytkowników i nie sądzę ze jeżeli rower jest używany zgodnie z przeznaczeniem to nic mu się nie dzieje. Wiadomo są części eksploatacyjne które się zużywają wcześniej i później, więc jakieś pieniądze później będzie trzeba zainwestować w to czy tamto. W specu całkiem możliwe że płacisz za firmę a rama na pewno jest solidna. Giant nie jest słabą marką i też nie robi tandety. Niby rama to podstawa dobrego roweru, ale nie wydaje mi się żeby ramka Yukon'a była słaba, a do tego ma osprzęt lepszy niż spec. Wiadomo jak pójdziesz do dealera speca to będzie mówił spec itd. każdy chwali swoje. Wejdź na ten link wyżej i poparz dużo tam jest Kross'ów więc może do jakiegoś wniosku dojdziesz.

Napisano

dzieki bardzo Twoja opinia przyda sie na pewno... jutro jade z kolega ekspertem po sklepach moze cos wybiore a jak nie to wróce z powrotem na forum :icon_wink:

Napisano

jednak dolozylem troszku i kupilem felta q520 za 1600 zł

250 spóścil z ceny koles po dlugich negocjacjach...

jego zdaniem lepszy osprzet od speciala a tych krosow nie moglem znaleźć w bialymstoku jak juz byly to te z 2010 za taka sama cene co felty albo speciale

wkoncu bede mial czym jezdzic do roboty jupi ;]

ps. rower byl na wyprz z 2009 roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...