Piter233 Napisano 29 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Tak tylko napomknę: jeśli masz kupić kask za grubą kasę, za oszczędności czy po prostu w stosunku do zamożności stosunkowo drogi, zastanów się dwa razy. Jak go skasujesz będziesz musiał kupić drugi. Jak ktoś szuka kasku w stylu enduro to pod względem cena/jakość polecam author creek. Całkiem w porządku, zwłaszcza jak razem zbierzemy cenę, poziom wygody oraz ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Ewidentnie gość ze zdjęcia ma za mały rozmiar kasku. Tak jak napisał kolega dfq w moim I-vo c dolna część kasku kończy się na wysokości 0.5-1cm nad linią brwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 A do tego Creeka da się dokupić gąbki? Poszukałem chwilę i coś nie znalazłem. naprawdę on wydaje się być spoko, jedyne wady jakie znalazłem w necie to brak siatki na owady i jakieś chwiejne mocowanie. Trochę trzeba będzie pobawić się w druciarstwo i prowizorkę, ale ja lubię takie zajęcia. O ile będzie pasować mi do łepetyny to będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Gąbki mają bardzo prosty kształt, myślę że można dokupić jakieś uniwersalne i ewentualnie podciąć pod wymiar. Mi mocowanie pasuje, a co do siatki na owady to pytanie do czego szukasz. Kask z założenia i wyglądu jest dedykowany raczej pod enduro, a że jest zabudowany z tyłu to razem z siatką byłoby trochę za gorąco. Jak szukasz czegoś do jazdy typu xc to szukaj razem z siatką, jak pod ostrzejszą rąbankę to creek będzie lepszy. Owady brałem na kask zwykle jak jeździłem po asfalcie wśród pól albo na szutrach, jadąc w dół raczej ich za wiele nie nałapiesz. Aha, nie ma jeszcze też regulowanego ani odpinanego daszka, mi to nie przeszkadza ale tobie może. Creek wygrywa przede wszystkim ceną. Jakbyś chciał zostać przy większym budżecie to zobacz jeszcze Bell 4Forty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 31 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Siema W moim przypadku już po temacie Na miejsce mocno już wysłużonego kasku Kross Stout kupiłem dziś MET Terra. W stacjonarnym sklepie obejrzałem i przymierzyłem. Spodobał mi się, pasuje, więc jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BnQ Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Poszukuje kasku do 200 zł, będzie używany do jazdy głównie po mieście (ścieżki rowerowe + drogi z ruchem samochodowym) około 25 km dziennie. Ważne żeby kask był przewiewny oraz można było założyć bez problemu okulary przeciwsłoneczne. W tej cenie chyba warto już szukać kasków z systemem MIPS? Moje propozycje: https://www.sportpoint.pl/pl/kaski-rowerowe-mtb/29714-bell-traverse-gloss-hibiscus-black-bel-7087813-0768686094729.html https://www.sportpoint.pl/pl/kaski-rowerowe-mtb/30020-giro-compound-matte-grey-gr-7089279-0768686072796.html Kas również może być z zagranicy, jeśli jest jakaś dobra cena w porównaniu do cen polskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Ja mam MET Funandgo. Fajny, ładnie wykonany, wygodny. Problematyczna może być uniwersalna rozmiarówka 54-61 czy coś w tych granicach. Kask będzie dobrze siedział na głowie, ale jeżeli jesteś w dolnej granicy to wygląda on dość masywnie na głowie co mi osobiście się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BnQ Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Warto dołożyć do tych kasków? https://www.merlincycles.com/giro-foray-mips-road-bike-helmet-2018-98642.html https://www.merlincycles.com/giro-cinder-mips-road-bike-helmet-special-offer-110233.html https://www.merlincycles.com/giro-savant-mips-road-bike-helmet-special-offer-116271.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BnQ Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Który z tych 3 byłby najlepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Jak nie ma przymiarki to ten który się najbardziej podoba. Mierzyłem kiedyś Foraya i dla mnie był trochę za płytki ale ja mam dużą dyńkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicMan Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Mam od 8 sezonów ten sam kask (lazer), z czego 4 nie używany. Warto zmienić na nowy? Ma to jeszcze jakiekolwiek właściwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Popękany, zniszczony, jakieś uszkodzenia mechaniczne? Gdzie w tym czasie leżał w jakich warunkach? Ale jeśli nic ekstremalnego, to nic nie powino się z nim stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BnQ Napisano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Dzięki za pomoc, zakupiłem Giro Foray MIPS na promocji: http://www.wiggle.co.uk/giro-foray-road-helmet-mips/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 A ja kupiłem hełm Author Creek. Jeżdżę w miarę normalnie, tylko szybko, a wziąłem taki kask bo uczę się robić wheelie i zapewne na nauce tego się nie skończy. Kask lekki, bardzo dobrze leży na głowie, chociaż może i jest dla mnie minimalnie za płytki... Wygląda na ciężki i grzejący w łeb, ale podczas jazdy, dzięki otworom wentylacyjnym jest w głowę zimniej niż bez niego. Mocny ma przewiew. Punktu odniesienia nie mam, bo to mój pierwszy kask, ale jest po prostu dobry. Raz go wyregulowałem i jeżdżę z nim nawet nie czując go na głowie, jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 W dniu 24.07.2018 o 07:33, rzezniol napisał: To czy kask spełni zadanie i oczekiwania dowiesz się przy wypadku Pozdro Chyba wykrakałeś Dziś zaliczyłem konkretne OTB i dwutygodniowy MET Terra ochronił mój czerep. Nie pękł, ale widoczne są na nim wgłębienia. Chyba muszę zakup nowego kasku powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Met ma program rabatu powypadkowego ... Zainteresuj się tym ... W polsce dystrybutorem jest Velo z Gkiwic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 @rzezniol dzięki za podpowiedź. Na stronie velo znalazłem informację o tym Zaraz wypełnię i wyślę formularz zgłoszeniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Daj znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Formularz zgłoszeniowy wypełniony i wysłany. Jutro wysyłam kask. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 OTB było efektem jakiejś nieudanej ewolucji, czy jakaś randomowa sytuacja, typu wjechanie w jakąś dziurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 @Borsuczy żadna ewolucja. No może całe OTB było ewolucją. W każdym razie cisnąłem w lesie, było delikatnie z górki, więc prędkość była znaczna. W ostatniej chwili zauważyłem leżącą kłodę na ścieżce. Droga biegnie w lekkim dołku dlatego kłoda ta w miejscu gdzie przednim kołem w nią uderzyłem była co najmniej 20-30 cm nad ścieżka. Zabrakło czasu na reakcję i tyle. Nie wiem czemu tak późno to zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Pewnie po prostu nie spodziewałeś się tego typu przeszkody. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że na rowerach bez kasków jeżdżą tylko lamusy. Ludzie wkładajcie te kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Zdecydowanie jest racja w tym co piszesz. Kompletnie się nie spodziewałem, a jeżdżę tam często. Może to coś takiego jak rutyna wzięło górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Lamuserstwo zwłaszcza widać jak ktoś na rowerze ubrany jest jak PR0 R!D3R, ma jakieś kosmiczne okularki przeciwsłoneczne, obcisłą bluzę i nie ma kasku. Widać po takim typku że rower służy mu do leczenia kompleksów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi