model3100 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Jak nie będzie wygodny to go zwrócę, ewentualnie zawieszę na drzewo i zrobię gniazdo dla ptaków 30zł to nie pieniądze, więc i kask pewnie będzie marnej jakości. Na początek taki wystarczy, jak się zintegruję to w przyszłości kupię coś lepszego. A w razie wylotu na bańkę to lepszy taki niż żaden W przyszłości zainwestuję w jakiegoś Giro. Nawet w Lidlu kaski stoją po 50zł a za 30zł to nie ma nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek610 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Dzięki za radę. Jednak wziąłem z Decathlonu tego Bell Roam za 29,99zł, gdyż miałem bon zniżkowy na 20zł. Myślę, że w tej cenie tzn. za 30zł na początek przygody nic lepszego nie znajdę a nie wiem do końca czy dam radę przyzwyczaić się do kasku. Od razu po odbiorze zwróć uwagę czy kask jest kompletny. Też ostatnio zamówiłem go przez internet i niestety brakowało niektórych pasków wyściełających. Chciałem, żeby po prostu je dosłali, ale jedyną możliwością była wymiana. Jako, że nie chciało mi się bawić w odbieranie i wysyłanie paczek, pojechałem sam do sklepu i po prostu go zwróciłem. Za te zwrot mogę Decathlon pochwalić. Dostałem gotówkę bez żadnych dodatkowych procedur. A jak wyszedłem to wstąpiłem do Go Sportu (gdzie trwa wyprzedaż) i kupiłem Kellysa za tę samą cenę :-) I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model3100 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Super! Dzięki za radę, na pewno zwrócę na to uwagę po otrzymaniu paczki. Miejmy jednak nadzieję, że przyjdzie kompletny bez żadnych braków W przeciwnym wypadku będziemy reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0STEK Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 W jakich cenach wahają się full kaski + te specjalne okulary/gogle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 http://lmgtfy.com/?q=Kaski+rowerowe+full+face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam, stoję przed wyborem kasku rowerowego , przedział cenowy do 300 zł. Kask będzie służył do jazdy MTB jak i na szosie. Najbardziej do gustu przypadł mi ten FoX ale czy będzie pasował do jazdy szosówka? http://fox.sklep.pl/produkty/fox-mtb/kaski/flux-2015/10421-247/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Na pewno nie będzie pasował ja jazdy na szosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Bo przy 30 km/h z głowy mu spadnie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 A będzie pasował? No nie będzie. Kask z mocno terenowym rodowodem, zabudowaną potylicą i daszkiem nie ma prawa bytu na szosie, przecież to oczywiste. I teraz poważnie, jeśli nie jesteś szosowym purystą i nie uważasz, że na szosę powinieneś mieć osobny zestaw ciuchów i akcesoriów, nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma. Aczkolwiek daszek faktycznie może nieco przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 daszek w tym fox'sie przypadkiem nie jest odpinany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Daszek chyba zawsze można zdemontować, ale polecalbym przymierzyć, czy zabudowany tył przy pochylonej szosowej pozycji nie będzie powodował dyskomfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jeździłem z daszkiem przy dużym słońcu. Nie widzę problemów. Chyba ze #ałero musi być. Tak jak @fenthin napisał. Podoba się i pasuje to bierz. Lepiej mtb na szose niż szosowy na mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Daszek ma tę wadę, że wymaga większego odgięcia głowy aby coś zobaczyć, co na dłuższych dystansach nawet na mtb, gdzie pozycja jest bądź co bądź mniej pochylona najwygodniejsze nie jest. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez iza121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ci4cho Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ja poszukuje kasku na mój pierwszy wyścig (50km) a nie za bardzo mam o nich pojęcie. Co by mi proponowaliście? Wyścig szosowy więc pewnie jakieś tam może właściwości aerodynamiczne by się przydały a im lżejszy to też lepiej. Mój przedział cenowy to myśle 150zł. Co sądzicie o tych decathlonowskich? Byłbym wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 więc pewnie jakieś tam może właściwości aerodynamiczne by się przydały po za tym, że jako amator jeżdżący 50km na zawodach tego nie masz prawa odczuć, to: http://www.bikeradar.com/road/gear/article/best-aero-road-helmets-tunnel-and-road-tested-44719/ Co sądzicie o tych decathlonowskich? jak będą wygodne i w regulacji nic się nie będzie luzowało samo z siebie, to bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dixit Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Uważam, że kaski rowerowe są niezbędne, kiedy chcemy się wybrac w dłuższą trasę, ale nie bardzo jeszcze wiem, na co zwracać uwagę przy zakupie. Możecie mi coś doradzić? Chciałem wybrać coś z http://www.agasportsklep.pl/kaski-rowerowe-cat-65 ale nie bardzo wiem, czemu jeden jest lepszy od drugiego? Jaki wy byście kupili? chcę jeden dla siebie i jeden dla żony. Nie wiem, czy warto zainwestować w droższy, czy raczej na początek niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Różnią się wagą wentylacją i stopniem ochrony. Ale wszystkie modele muszą spełniać normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dixit Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Czyli właściwie niezależnie od tego, czy jestem początkujący, czy zaawansowany warto kupić kask droższy, bo da lepszą ochronę. chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 czy zaawansowany warto kupić kask droższy, bo da lepszą ochronę ochrony lepszej raczej nie da, tylko dlatego, że będzie droższy, ale da lepszą wentylację, mniejszą wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Nie. Droższy kask markowej firmy nie da Ci nic poza być może ładniejszym wyglądem i ciut lepszym wykonaniem. Kask na ten przykład Bella z Deca za 50zł nie jest pod względem bezpieczeństwa gorszy od takiego za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Jak jesteś amatoterem to najważniejsze żeby dobrze leżał na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Akurat kask Bell Roam z deca za 50 zł jest gorszy pod względem bezpieczeństwa, bo nie jest inmold, a to powinno być pewne minimum przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Swego czasu miałem 2 kaski Bella bez tej technologii łączenia w tym jeden zdał egzamin bo uratował mi życie. Nie warto naprawdę dorabiać ideologii bo ten kask spełni swoją rolę. In-Mold to tylko proces wykonania, estetyka i nic więcej. Nie polecam go z zupełnie innego powodu nie związanego z bezpieczeństwem. Bardzo dobre i w "normalnych" cenach kaski ma w ofercie Author. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Ja kupiłem Foxa model Flux za 320 zł i jestem mega zadowolony. Używam zarówno na Mtb jak i na szosie. Ważne, że pasuje idealnie jest wygodnie i bezpiecznie. Edytowane 1 Września 2015 przez rapman242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 A ja kupiłem Bella za 90 na przecenie w Decathlonie i tez jestem zadowolony Wyszedłem z założenia, że kasku nie da sie kupić w ciemno, trzeba przymierzyć, więc łaziłem po sklepach i ten Bell pasuje mi wręcz idealnie, każdy inny miał jakieś mniejsze lub większe mankamenty, często była to wyłącznie cena Rozmiarówce też nie można za bardzo ufać (więc tym bardziej nie kupować bez mierzenia), ten Bell przypasował mi w rozmiarze M, jeszcze troszkę miejsca jest, a niektóre musiałem wkładać L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi