inq Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitSzostak Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Miałem kask, w sumie wciąż go mam, ale mi głowę mniej więcej uratował i się uszkodził. Mniej więcej, bo bez szwanku nie wyszedłem, ale bez niego byłoby gorzej. Tak czy siak, jest już mocno uszkodzony i w ogóle ciężki był. I oldskulowy. Będąc teraz naprawdę świadomym kaskoużytkownikiem szukam mocnego, ale niezbyt ciężkiego. No i już mniej ważne, ale niech dobrze wygląda. Mam 2 typy: SH PLUS - bardzo mi się spodobał na mistrzostwach Polski w kolarstwie górskim. Oglądałem na miejscu i w życiu wcześniej bym nie powiedział, że dziewczyny potrafią być tak zawzięte. http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3888365,oswiecim-dwa-srebra-dla-rity-studentka-pwsz-na-podium-akademickich-mistrzostw-polski,id,t.html A drugi to Rudy Project http://velonews.competitor.com/2011/01/news/liquigas-cannondale-releases-pics-of-its-new-kit_155169 Czy ktoś ma sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Attorn Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Mam trzy kaski, które są bardzo porównywalne. Catlike Whisper, SH PLUS Shabli Evo, Rudy Project Windmax. Ten ostatni niestety w ubiegłym miesiącu też miał robotę, wziął bęcki za moją makówę. Ale też najdłużej mi służył. Wszystkie mają takie podobieństwo, że są z mocno górnej półki. Jak coś jest wyżej to już chyba nie bezpieczeństwo tylko marketing. Ale może jestem w błędzie. Ceny poza wyprzedażami są bardzo zbliżone. Na promocjach, to nie wiem. Design mnie pasuje każdego z nich, ale to indywidualna sprawa. Każdy ma swój system bezpieczeństwa, atesty, x otworów. Oczywiście 65 otworów wentylacyjnych, to lepiej niż 63, tak jak 4 czy 5 ostrzy tnących zarost twarzy, to lepiej niż 3;) Nie będę się o tym rozpisywał. Waga też ta sama, minimalnie lżejszy jest SH PLUS. Jedna uwaga, ja tu piszę o modelu Rudego Windmax, a na linku ta grupa Liquigas-Cannondale ma, jak mi się zdaje model Sterling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yotomeczek Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) A co to za kaska w 2:52 https://youtu.be/gQs7ldic2HE?t=2m52s ?? Edytowane 2 Lipca 2015 przez yotomeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Carrera foldable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitman Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ma ktoś namiar na jakieś przeceny kasków do ceny poniżej 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolunio Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Albo jakiś fajny kask szosowy do 300 poszukuje. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 (edytowane) Mam do sprzedania Rudego Windmaxa, ale ... za 4 stówki. Edytowane 10 Lipca 2015 przez slaweuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GorskiSeba Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Albo jakiś fajny kask szosowy do 300 poszukuje. ... Ja wyhaczyłem extra kask szosowy za dobrą cenę. Wygodny, regulacja dokładna. Ale przede wszystkim wygląda mi na solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoeinz Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 ja od siebie moge polecic scott watu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Kask kupiony i jeżdżony. Padło na Rudy Airstorm. Cena kosmiczna :/ Nie mniej nic innego nie pasowało. Sprawdziłem: giro, bell, uvex, met, lazer, selev, spec, kross, catlike. Pasowały aż całe dwa modele Rudego. No i oczywiście tylke te mało tanie: Airstorm i Sterling. Trudno.. będę jeździł w droższym niż planowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam. Od jakiegos czasu szukam kasku mtb. Przymierzalem kilka,m.in.4f,lazer,bell,met.. Mam owalna twarz(nie gruba) :-) i jakos mi nie pasuja....wygladam jakbym nie wygladal :-) Moze ktos ma jakies doswiadczenie i podpowie jakie modele wziasc pod uwage. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 @pokerman9 Jeżeli jakiś model Ci pasuje a nie ma ciekawego malowania to sprawdź na stronie producenta jakie są dostępne i poproś o sprowadzenie albo kup prZez internet. Załóż okulary to nie będzie widać kto jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość petrop Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Z tymi kaskami od 4f uważaj bo ta regulacja z tyłu u mnie była zepsuta i byłem zmuszony oddać kask. Szkoda bo był przeceniony na 130 zł ze 190zł. Kupiłem uvex jakiś tam i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Też w ubiegłym roku kupiłem kask w 4f. Modelu nie pamiętam ale też regulacja kółkiem nie działała jak należy. Oddałem do sklepu i oddali kasę. Ale miałem wcześniej też kask 4f i był ok. Wszystko działało jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 @pokerman9 Jeżeli jakiś model Ci pasuje a nie ma ciekawego malowania to sprawdź na stronie producenta jakie są dostępne i poproś o sprowadzenie albo kup prZez internet. Załóż okulary to nie będzie widać kto jedzie okulary trzeba bedzie kiedys zdjac i nie koniecznie odrazu z kaskiem...ktos moze wowczas parsknąć śmiechem przymierze jeszcze raz kilka i wybiore najmniej przypałowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 24 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Jak parsknie śmiechem to ściągnij kierownicę i za jej pomocą pokaż takiemu pajacowi po co jest kask Pozwiedzaj sklepy. Jest mnóstwo ofert i malowan. Jakie masz do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Spróbuj jeszcze przymierzyć kaski alpiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0STEK Napisano 25 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Ostatnio się troszkę zdziwiłem, a mianowicie szukałem kasku pod street, klasyczny orzeszek. Chodzę po sklepach i chodzę, wszyscy sprzedawcy dziwili się, ze pytam o taki kask. W jednym sklepie rowerowym dowiedziałem się, ze jestem pierwszą osobą, która pyta o taki kask (a sklep jest od 7 lat), w kolejnym usłyszałem, że przestali sprowadzać takie kaski, gdyż schodził jeden na 5 lat. Aż w końcu zamówiłem kask przez Internet. Zdziwiło mnie to, gdyż w moim mieście wiele osób jeździ street, a nikt nie dba o swoje bezpieczeństwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Giro Indicator. Wygodna konstrukcja. Już InMold. Ok 160 w Intersporcie i ze 20 zł taniej na allegro. Kupiłem, używam, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Ja też kupiłem ten z 4f. Przecenione na 80zl więc tanio. Dzisiaj pierwszy dzień i wszystko na razie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model3100 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Odczuwam potrzebę pilnego zakupu kasku. Przedmiot ten dla mnie ma być dlatego: 1. Wygoda użytkowania na pierwszym miejscu. Chce przewiewny i lekki kask. 2. Cena niezbyt wygórowana, nie jadę w Tour de Pologne, więc nie potrzebuje kasku za 400-500zł. 3. Wygląd niestety wygląd na ostatnim miejscu bo w sumie w każdym kasku wygląda się "dziwnie" i to tylko kwestia przyzwyczajenia. Ustalony budżet do 100zł - niechciałbym przekraczać tej kwoty. Słyszałem wiele dobrego o Giro, jednak kosztuje około 160-180zł, więc zbyt dużo. Ewentualnie jeszcze w Lidlu były jakieś kaski po 49zł, i gdzieś ktoś wspominał, że produkuje je Niemiecka firma która słynie z doskonałej jakości produktów, które są 2-3 razy droższe od tych z Lidla - czy to fakty czy mity ... jak sądzicie? Rozważam zakup kasku z Decthlonu, ponieważ mam do wykorzystania bon zniżkowy na kwotę 20zł i waham się pomiędzy: 1. http://www.decathlon.pl/kask-miejski-na-rower-roam-id_8244279.html - ekonomiczny kask, który spełni swoje zadanie, ma go mój znajomy z którym jeżdżę. 2. http://www.decathlon.pl/kask-miejski-na-rower-500-biay-id_8328688.html - fajny bo biały kolorystyka bardziej mi się podoba niż tego powyżej. 3. http://www.decathlon.pl/kask-miejski-na-rower-intermod-id_8304263.html - najdroższy lecz brakuje rozmiaru L, ja mam głowę o obwodzie 56 cm i nie wiem czy rozmiar M, który jest dostępny, mi pojedzie Pomożecie coś wybrać, zasugerujecie na co zwracać uwagę, wskażecie jakiś produkt godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Ewentualnie jeszcze w Lidlu były jakieś kaski po 49zł, i gdzieś ktoś wspominał, że produkuje je Niemiecka firma która słynie z doskonałej jakości produktów, które są 2-3 razy droższe od tych z Lidla - czy to fakty czy mity ... jak sądzicie? To fakt potwierdzony. W domu dwa Crivity synów po 3 latach wciąż się trzymają kupy. Są to kaski produkowane tam gdzie Cratoni, uznana marka. Że się nie różnią to nie jest do końca prawda. Widać różnice w np. jakości pasków. Mam Cratoniego Zethosa więc mogę porównać. Sama skorupa wykonana zgodnie z aktualnymi normami więc bez obaw. Za 50-60,- nie ciekawszego nie kupisz. Moim zdaniem jak nie masz parcia na firmę, logo to brać z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model3100 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Dzięki za radę. Jednak wziąłem z Decathlonu tego Bell Roam za 29,99zł, gdyż miałem bon zniżkowy na 20zł. Myślę, że w tej cenie tzn. za 30zł na początek przygody nic lepszego nie znajdę a nie wiem do końca czy dam radę przyzwyczaić się do kasku. Zastanawiałem się jeszcze nad tym BTWIN 500 bo sprzedawca twierdził, że mają matowy fajny kolor, jednak musiałbym dołożyć 50zł, a chciałem jeszcze kupić saszetkę podsiodłową, więc wziąłem ten tańszy. Atest ma i podobno jest lżejszy niż ten BTWIN 500, chociaż dane ze strony twierdzą inaczej. Na żywo podobno Bell jest lżejszy. Jak przyjdzie to obadam sprawę i zobaczymy, czy było warto Dzięki za radę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 bo sprzedawca twierdził, że mają matowy fajny kolor widzę profesjonalne doradztwo decatlonu Kask ma być wygodny - przede wszystkim - a, czy on będzie matowy, połyskujący, czy różowy nie ma już większego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi