PiterUl Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 to masz dziwnych rodziców - nie lubią cię ??? Ha, no właśnie (joke). Fajny wpis o kaskach, powaga. Ja mam Córkę z kolei. I wiecie, dla mnie zakładanie kasku dla dziecka to normalka. Przynajmniej uważam to za względy bezpieczeństwa prima sort. Bez tego bym się nie ruszył. Pamiętam akcję z sierpnia jak jechaliśmy razem w parku. Jakaś babeczka krzyknela do mnie, ze ten kask dla dziecka to robienie mu krzywdy i kolor nie pasuje do roweru. No żal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 orientuje się może ktoś czy kask specialized s-works evade występuje w rozmiarze s/m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 czy kask specialized s-works evade występuje w rozmiarze s/m? Przeczytaj http://xtri.pl/sprzet/testy/xtest-specialized-s-works-evade/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 widziałem ten artykuł kilka tyg.temu Jeżdzę w propero 2 w rozmiarze s/m i z tego co mi wiadomo do nie dawna też występował tylko w standardowych rozmiarach. Przymierzałem się do evade w rozmiarze L i okazał się za głęboki+lekko uciskał po bokach.Musiałbym mieć taki sam rozmiar jak w propero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Musiałbym mieć taki sam rozmiar jak w propero. Kask Specialized S-Works Evade dostępny jest w 3 rozmiarach (małym 51-57 cm, średnim 54-60 cm i dużym 57-63 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Zamierzam zmienić kask i przymierzylem ostatnio Kellys Score. Pasuje idealnie. Ale jak z renomą tej firmy jeżeli chodzi o kaski ? Warto wydać 250 zł za niego ? Jak z bezpieczeństwem? Edytowane 16 Lutego 2015 przez cinek1987cinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Jak z bezpieczeństwem? Kaski będące w sprzedaży muszą spełniać normy bezpieczeństwa więc i ten je spełnia. Reszta to wygląd, dopasowanie i wygoda. Kolejność dowolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Kaski będące w sprzedaży muszą spełniać normy bezpieczeństwa więc i ten je spełnia. Reszta to wygląd, dopasowanie i wygoda. Kolejność dowolna.Rozumiem. Więc pytanie czy warto? Czy może popatrzeć coś MES, GIRO etc ? Szczerze to po przymiarce byłem w szoku dopasowania tego Kellysa, do tego jest lekki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No to jak jeszcze się podoba to strzał w dychę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Dzisiaj jeszcze mierzylem GIRO Phase, i też fajnie leży. Trochę droższy, ale wygodny. Chyba jego kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Ja swojego Phase kupiłem na OLX praktycznie w ciemno,cena prawie połowa tego co w sklepie więc się skusiłem.Ale nie polecam takiego kupowania lepiej iść do sklepu i przymierzyć.Myślę że jutro powinien być u mnie to przekonam się czy pasuje,jak nie to będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Na mnie rozmiar S pasuje idealnie, większy już nie bardzo. Ale na necie ciężko dostać S e kolorze matte blue. Jednak kupić w sklepie się nie pyli. Edytowane 16 Lutego 2015 przez cinek1987cinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 W sumie może masz racje,ale lepiej iść najpierw do sklepu i przymierzyć,jak cena nie przypasi to kupić w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Tak właśnie zrobiłem. Mam dwa typy. Ten Giro i Kellys Score. Zobaczę co w necie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Jak byś mógł określić swój kształt głowy to jaki to by był,bo u mnie wydaje mi się że to jest owal.Wcześniej nie przymierzałem tego kasku i zaczynam się już denerwowac że nie bedzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Lekkie jajko, heh. No powiem Ci, że przymierzałem kilka rodzaji kasków i niektóre wydawały się fajne, drogie a mi nie leżały - dziwnie mnie uwierały w niektórych miejscach. Więc popieram ludzi którzy mówią, że trzeba najpierw przymierzyć w realu. Ale może wyjdzie tak, że będzie Ci pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No u mnie to samo też jakby jajko,dzięki za odpowiedz trochę mnie uspokoiłeś.Przekonam się za kilka dni jak paczka przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Jednak z tym kaskiem Giro lipa trochę. Niebieski S tylko na zamówienie i jak już może być zrealizowane to cena powyżej 300 :/ Chyba wezmę tego Kellysa Score w kolorze białego matu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Nie wiem jak ja zmierzyłem głowę ale zdecydowanie rozmiar m phase jest na mnie za duży odrobinę.Sam kask ma idealny kształt i świetnie jest dopasowany do głowy,tak jak mówiłem nie kupujcie przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 rozmiar m phase jest na mnie za duży odrobinę.Sam kask ma idealny kształt i świetnie jest dopasowany do głowy,tak jak mówiłem nie kupujcie przez internet to, że skorupa M pasuje Ci idealnie do głowy nie świadczy o tym, że mniejszy rozmiar, również będzie tak udanie leżał... wręcz przeciwnie podejrzewam, że będzie gdzieś uciskał, bo ta rozmiarówka to nie tylko obwód ale w raz z mniejszym rozmiarem zmniejsza się także trochę skorupa wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 No właśnie tego się obawiam,ale to znaczy że mam jeżdzić w kasku który przesuwa mi się na glowie ? sam już nie wiem co robić nie mam możliwości przymierzenia kasku w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 nie, nie masz jeździć w kasku który nie jest dopasowany, raczej powinieneś w takim wypadku pomyśleć o innym modelu kasku lub też innej firmie, bo skorupy różnią się i w zależności od modelu i w zależności od marki - dlatego przed zakupem należy kask przymierzyć i sprawdzić jego dopasowanie, jazda w niedopasowanym kasku może przynieść więcej szkody niż pożytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Masz rację poszukam innego kasku ten na bank jest nieodpowiedni dla mnie.Nawet na maksa zakręconym tym pokrętle z tyłu mogę wsunąć całą dłoń w tylniej części kasku,i to bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigLebowski Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Jako że niedawno zakupiłem kask również się wypowiem, jak każdy najpierw wertowałem neta i miałem swoje typy był tam giro, kellys i uvex, na szczęście nie kupiłem przez neta, trochę się przemieszczałem po kraju i miałem możliwość dotarcia bezpośrednio do towaru no i wyszło tak że giro który mi się strasznie podobał i był w decathlonie po obejrzeniu na zywo i przymiarce wyeliminował się sam, uvex-y podobały mi się bardzo niestety podobny efekt wygląd był bardzo dobry niestety na głowie mi po prostu nie leżały później jeszcze kilka marek i mierzeń fakt jest taki że czym więcej się kombinuje tym trudniej wybrać ale odpadły jeszcze jakieś 4f, authory itd... Koniec końców trafiłem do sklepu Krossa wyprzedaż zeszłorocznego modelu, cena 99 zł po przecenie, trochę kasków miałem opatrzonych i stwierdziłem że za takie wykonanie kasku tylko w dobrych markach, rozwiązania i wykończenie jak w wyższych modelach dobrych marek, założyłem i od razy wiedziałem ze jest git. Podsumowując ten przydługi wywód, tylko i wyłącznie mierzenie na swojej głowie nie ma żadnej innej gwarancji, nie daje tego żaden opis. :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Popieram. Dlatego biorę Kellysa Score. Przymierzalem go jako pierwszego i byłem mega zadowolony. Im więcej jeżdżę po sklepach tym bardziej jestem rozczarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi