kamo159 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Wiem, że poruszam temat rzekę w tym segmencie cenowym. Chciałbym prosić o doradzenie w kwestii kupna kasku do 150 zł (+ koszta przesyłki). Będzie to w sumie mój pierwszy dość profesjonalny kask. Proszę o najlepiej jakieś konkretne oferty i aukcje. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Siema. Przyjrzyj się kaskom 4F. Koszt zakupu ok. 130 zł. Opinie też są pozytywne. Sam takiego używam od ok. roku i nic złego z nim się nie dzieje. Obejrzyj ten filmik o kaskach. Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 29 Czerwca 2014 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo159 Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Z wyglądu faktycznie prezentują się wyśmienicie. Możesz powiedzieć z własnego doświadczeniach jak spisuje się na trasach? Bardzo ważne dla mnie jest chłodzenie i waga. Giro Indicator ma dobre opinie, niestety tylko w cenie 150 zł widziałem go w kolorystyce czarnej, a chciałbym żeby prezentował się trochę ciekawiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Jak się spisuje na trasach... Ciężkie pytanie, ale postaram się wybrnąć Napisze tak. Pokonuje różne dystanse od 20 do 60 km może czasem więcej. Kask mi nie przeszkadza czyli można uznać, że jest wystarczająco lekki. Ile dokładnie waży nie mam bladego pojęcia. Też nie mam porównania do innych modeli bo nie miałem z nimi do czynienia. Czy jest przewiewny... Pod kaskiem zawsze mam chustę ala bandame wyniku czego, aż tak nie czuć jak wiatr hula miedzy włosami. Natomiast patrząc na ilość otworów służących do tego celu wydawać się może że chłodzenie głowy i przewiewność jest odpowiednie:rolleyes: Kask też jest łatwy w utrzymaniu czystości. Można odpiąć tą "podszewkę". Zapomniałem dodać faktu, iż podczas jazdy i po jeździe nie mam problemów z bólem karku. To chyba na tyle Pozdro Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 29 Czerwca 2014 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperwolski Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 to że nie ma problemu z bólem karku świadczy o dobre pozycji na rowerze:) kask raczej ma mało do czynienia z tymi bólami... no chyba ze nosisz motocyklowy kask z epoki prl'u to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 @@kacperwolski, mylisz się kolego ... waga ma znaczenie ... Chyba ze masz inne wytłumaczenie na fakt że bez zmiany roweru a po zmianie kasku z ważącego 380g na 250g jakoś tak mniej odczuwam dolegliwości w karku na tripach ponad 3h. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperwolski Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 nigdy nie miałem takiego przypadku - miałem już trochę tych kasków (moze większość z nich była lepszej klasy po prostu) jak mnie bolał kark to zmieniałem pozycje na rowerze (klasyczna stalowa szosowa rama) i przy w miarę prostym odcinku lędzwiowym wszystko było pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry1993 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam. Może ktoś coś wie o tym kasku? http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=12961&&id_pod_kat=53&&id_kat=4&&id_pp=214 Polecacie? Jest to kask na rower szosowy? Jeżdżę szosówką a znalazłem źródła podające że to kask mtb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) umowny podział na kask szosowy/mtb stanowi posiadanie lub brak daszku. Ten go nie ma, więc można przyjąć, że to kask szosowy. Edytowane 30 Czerwca 2014 przez iza121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry1993 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 A co do samego kasku to macie jakąś opinie na temat tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Biorąc pod uwagę, że Giro przewija się przez ten temat średnio raz na stronę, chyba łatwo wyciągnąć jakąś sensowną opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperwolski Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 A co do samego kasku to macie jakąś opinie na temat tej firmy? używałem - bardzo dobry za te pieniądze! przesiadłem się już na wyższy model ale ten wspominam bardzo dobrze... podobała mi sie w nim opcja regulacji nachylenia kasku:)sporo otworów, przewiewny i wygodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry1993 Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 a dla porównania (może nie cenowego bo różnica jest spora) prosiłbym o opinię o tym: http://esklep.intersport.pl/pl/product/97331/kask-abus-in-vizz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo159 Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 http://www.rowerek.com/index.php?p1205,kask-giro-indicator-czarno-zolty-live-strong-roz-uniwersalny-54-61-cm Znalazłem świetną okazję na Giro Indicator. W tej cenie chyba faktycznie nie ma lepszego kasku. Tylko mam do Was pytanie czy ten sklep nie wydaje się podejrzany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 (edytowane) Tak ... mocno podejrzany ... Jak klikam w "kontakt" i widzę mail i gg bez adrsu ... Jak klikam w "o sklepie" i widzę "Właścicielem sklepu jest Marvin" ... Do tego w regulaminie nie ma pełnych danych prowadzącego to przedsięwzięcie NIP, REGON, telefon ... Ponad to wpisanie adresu odsyłania reklamacji w Centralnej Ewidencji i Informacjo Gospodarczej nie zwraca wyników o firmie ... no sorry To musiałbym być łosiem totalnym żeby cokolwiek tam kupić i broń boże do tego zapłacić z góry ... . Nie przesądzam że to wałek ale dla mnie powyższe argumenty są wystarczające aby to miejsce omijać szerokim łukiem. Pozdro Edytowane 1 Lipca 2014 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Dużo pracy włożone w ten sklep internetowy a mało informacji albo bardzo lakoniczna. Nie budzi zaufania nawet jeżeli to nie wałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Schodziłem się ostatnio po sklepach internetowych. Mi też śmierdzą takie, które jakby starały się ukryć właściciela. Są takie, że jest tylko kontakt mailowy, żadnego telefonu, już nie mówiąc o adresie. A schodziłem się bo szukałem Rudy Project Zumax w jakiejś przystępnej cenie. http://sporto.com.pl/pl/p/RUDY-PROJEKT-ZUMAX-Kask-rowerowy/3279 No i było najtaniej. Jeżdżę w nim od 5 dni - i nie będę się silił na wielki test. Ale rozumiem dlaczego Rudy Project ma taką markę. Jest lekki, bardzo wygodny, sprawia wrażenie solidnego, mam nadzieję, że wcale nie przetestuję wrażenia. Jeśli o mnie chodzi to tylko mógłby być jeszcze tańszy;) Edytowane 2 Lipca 2014 przez Benny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Może nie do końca zgodnie z tematem, ale szkoda zakładać nowy. Wie ktoś jak odpiąć/zdemontować daszek w kasku Met Terra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtomashx Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Który kask jest teraz absolutnym minimum w kwestii ceny? na alledrogo są kaski Kellys od ok 70. Oczywiście są też tańsze jednak nie biorę ich pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Nie ma takiego kasku. Zwróć uwagę, czy Twój kask ma in-mold oraz certyfikat bezpieczeństwa (każdy kask z UE spełnia normy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal345 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Pierwszy raz kupuję kask rowerowy, mam na oku dwa modele Uvex (podświadomie chyba wybrałem tylko Uvexy, po prostu z kasków narciarskich Uvexa korzystałem i polecam): Boss Race http://www.top-narty.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=226946 Ultrasonic http://www.cyklotur.com/kaski-i-ochraniacze/kaski-rowerowe/szosowe/p,kask-ultrasonic-srebrno-czarny-uvex,49413.html Czy rzeczywiście warto dopłacić za Ultrasonica i czy są jakieś dobre, porównywalne kaski innych marek? Edytowane 8 Lipca 2014 przez rafal345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Mam zamiar zmienić kask, w tej chwili używam UVEX Flash i generalnie kask jest super, ale... no właśnie ostatnio stwierdzilem, że potrzebuję coś bardziej przewiewnego. Jaki polecicie kask w cenie do 300 zł, który bedzie lekki i przewiewny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joah Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nie dawno też stałem przed wyborem kasku Mtb na rower i wybór padł na Met Pilgrim czrno/baiły, to mój pierwszy kask ale jest bardzo lekki i dobrze wentyluje głowę, a co dopasowania rozmiaru jest uniwersalny, wić zima pod czapkę też się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeg Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) Jeśli ktoś szuka taniego kasku to polecam się przejść do 4F, aktualnie mają obniżkę i ceny zaczynają się od 69zł, sam kupiłem http://4fsklep.pl/c4l14-ksr101_kask_rowerowy_ksr101_-_bialy,32,54915.html za 89zł i się cieszę bo to jeden z nielicznych kasków który pasuje na moją głowę. Krótki i szeroki łeb na pograniczu M i L ~58cm, wybrałem L bo M uciskał od boków. Edytowane 11 Lipca 2014 przez xeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Fajnie że piszesz, w ogóle przydałoby się jakieś zestawienie kasków na szerokie łby, sam taki mam i na mnie pasuje Giro Bishop w rozm. UXL. Może komuś pomogą te informacje. Kosztował niecałe 200 zł i był jednym z 3 kasków w całym Wałbrzychu, które na mnie pasowały, a ten pasował najlepiej i wygodnie mi się w nim jeździ, wentylacja zdaje egzamin, ma siateczkę, bardzo fajne zapięcie pod szyją - regulowane i do tego fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi