Mod Team michuuu Napisano 8 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 To nie tan sklep z hasłem- Cena Czyni Cuda. Ale za jednego Cratoniego masz cztery z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Dokładnie, ale w związku z tym nie porównujmy kasku z Lidla do Cratoniego, bo one mają wspólną tylko i wyłącznie co najwyżej napisane tu przez Ciebie źródło nic po za tym. Jakość wykończenie to już inna bajka, a ochrona...... no tą akurat mają na tym samym poziomie wszystkie kaski spełniające określone normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 no tą akurat mają na tym samym poziomie Czyli to co najważniejsze. Nie oczekuję czegoś tej samej jakości za 25% wartości ,nawet w erze. Mam Cratoniego Zethosa i mam co porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfm Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam, Zamierzam kupić kask i bardzo zainteresowały mnie kaski MET z wyprzedaży VELO, jednak mają one już po kilka latek i tu jest problem, słyszałem, że kask należy wymieniać co 3 lata, a tu np. kilka kasków ma już 3-4 lata, chociaż mają crash replacement 3 lata od zakupu i tu pytanie, czy taki kask działa nadal? Bo chce zmienić mojego marketowego 7 latka na coś do 150zł i za tą cenę mogę mieć w VELO coś co normalnie kosztuje koło 400zł tylko, ze kilkuletnie. Bo tutaj płace za własne bezpieczeństwo i pytanie czy lepsze coś nowego za te 150zł, czy też nowego, ale co już kilak lat leży na magazynie, ale kosztowało 2-3 razy tyle? Jak wygląda kwestia rozmiarówki w METach, czy jak podskoczę do okolicznego rowerowego i pomierzę METy (gdzie przypuszczam, ze na 90% trafi mi się Mka) to jak zamówię w ciemno METa Mke to nie będzie jajec?Z góry mówię kask z LIDLa mnie uwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Nwm jak z kaskami,ale zuważ że styropian ociepleniowy "utlenia" się po jakimś czasie,tzn w kontakcie z powietrze wyparowywuje gdzieś!?aczkolwiek wydaje mi sie że kaski,nawet te z lidla sąz lepszego stryropianu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
generali Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 tak z ciekawości skąd taka teoria że trzeba kask wymieniać co 3 lata? jeżeli przymierzysz taki sam model w sklepie to chyba logiczne że jak taki sama zamówisz to będzie pasował... jeżeli inny model to już nie, każda firma produkująca kaski ma kilka linii modelowych i model modelowi nie równy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) Odnośnie kasku kierowałem się tym czego chcę bądź oczekuję, spełniając swoją funkcję jak i pasując do reszty stroju rowerowego (zimowy czy letni z dodatkami na chłodne dni) . Mój wybór padł na kask firmy KASK:) http://www.kask.it/product.php?cat=1&product=1 Spełnia swoją rolę nic nie uciska, pasuje do mojej głowy,nic nie ociera, wentylacja na odpowiednim poziomie. Bardzo dobry system mocowania . rach ciach ciach i gotowe. Założenie było, że musi być włoski i jest:) To jest mój pierwszy kask. Kiedy zaliczyłem ziemię po zderzeniu z wybiegającym psem, postanowiłem nie ryzykować swoim zdrowiem. Edytowane 11 Marca 2014 przez Shmitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Fajny ten Kask - ile kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Dałem za niego 140 euro choc mam wersje vertigo tri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huurat Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 hej ja widziałem ostatnio świetne kaski z bskin na stronie bikeatelie.pl meeeeeeega duży wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Czytałem ten temat i czytałem, doradzałem inny dbałem o dzieci, nawet koleżankę namówiłem i to chyba też ona zdopingowała mnie też by sobie w końcu kupić kask (Kross V-20 biały) na szaleństwa po pracy powinien wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Mam pytanie, na razie jeżdze bez kasku, ale pora zakupić, ile $$ trzeba wydać aby mieć dobry kasy do enduro ? Jak moi koledzy widza kogos w kasku na rowerze to sie z niego smieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Jak rozumiesz kask do enduro? Jedni używają "zwykłych" kasków XC, drudzy modeli z bardziej zabudowaną potylicą, a trzeci bez fullface nie wychodzą z domu. A kwota się zmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) Jakos ostro nie brykam, ale jak pierdykne dyńką w korzeń, to który najlepiej ochroni? FullFace? Brykam na kumplowskim jakimś specu z juniorem na przodzie i jakimś kindschockiem na tyle, fajnie się jeździ, ale pare razy się wywaliłem i miałem szczeście bo obok kamieni itp... Ale szczęście się może skończyć. Edytowane 13 Marca 2014 przez Scarper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huurat Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 tak ok 160/200 zł. musisz liczyć za dobry kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogucik Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 uvex ma fajne kaski, zobacz sobie np. tu http://www.bikeatelier.pl/odziez-kaski-buty/kaski/kask-uvex-i-vo-cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Co myślicie o jednym kasku fullface na rower(enduro lekkie) i na krossa enduro, zrobię sobie A1 i nówkę suzuki dr125. Czy to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 O ile wybierzesz kask motocyklowy, nie widzę przeszkód. W drugą stronę głupi pomysł. Tyle że jak zapewne wiesz, kaski motocyklowe są sporo cięższe od rowerowych, co może być uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENER83 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Bierz też pod uwagę fakt, że latem w pełnym kasku może Ci się głowa ugotować. Jeśli nie brykasz agresywnie to myślę, że full będzie przerostem formy nad treścią. Szukaj czegoś takiego jak np.: Fox Flux, Met Terra lub 661 Recon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Wole mieć ugotowaną głowę ale całą, będzie mi za gorąco to zrobie przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENER83 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) Te kaski które wymieniłem nie są z papieru, są robione po to by chronić głowę, ale skoro jesteś pewny swego to szukaj fulla. Edytowane 14 Marca 2014 przez ENER83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 14 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ENER83, daj spokój, jak chce full-face to niech kupuje. Tylko żeby potem płaczu w górach nie było przy trzydziestokilustopniowych upałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 W góry nie pojadę, akurat tam gdzie brykam jest cień, ale rozważe zakup kasku podanego przec ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Nie jestem w stanie przeczytać tych wszystkich 65 stron Szukam jakiegoś fajnego kasku MTB (XC,maratony) w przedziale cenowym 200-400 zł (no może 500 się uzbiera jak będzie warto). Byłem w kilku sklepach, ale nie sprowadzą mi jednej sztuki tylko do przymiarki, bo nie mają pewności czy kupię... lol Tak więc muszę posiłkować się opiniami, doświadczeniem i radami innych użytkowników Ja przyznam, że już dostaję na głowę przeglądając oferty chociażby w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Tutaj mają potężny wybór: http://www.bike24.com/1.php?content=7;navigation=1;mid=0;pgc=0;menu=1000,18,215Uwex robi naprawdę dobre kaski. Z reguły lekkie, dobrze wykonane i wytrzymałe. Marki na które jeszcze warto zwrócić uwagę przy zakupie kasku do XC, to Bell, Giro i Rudy Project (przy czym ta ostatnia, naprawdę wysoko się ceni). Skoro lokalne sklepy podchodzą do tematu jak pies do jeża, a Ty możesz zebrać trochę większy budżet, to po ostatecznej selekcji zamów 2 rózne rozmiary. Wybierzesz lepiej pasujący Ci rozmiar, a drugi odeślesz i dostaniesz zwrot kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi