Daroufo Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Giro Indicator czy Giro Rift? Pierwszy z nich ma 20 otworów wentylacyjnych a drugi 24. Szukam kasku w granicach 150-180 zł, jazda na crossie po lekkim terenie i asfalcie. W tej cenie dosyć często polecany jest Indicator. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez Daroufo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 20, czy 24 - to taki trochę zabieg marketingowy. Ważniejsze jest pole powieżchni otworów (24 wcale może nie oznaczać większej w sumie "dzióry") oraz ich rozkład na kasku, profil (kształt) to bądą decydujące czynniki w chłodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
missmisery Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Giro Indicator czy Giro Rift? Pierwszy z nich ma 20 otworów wentylacyjnych a drugi 24. Szukam kasku w granicach 150-180 zł, jazda na crossie po lekkim terenie i asfalcie. W tej cenie dosyć często polecany jest Indicator. Fajnie jakbyś miał możliwość przymierzenia, mimo tego samego producenta i podobnej ceny każdy z tych kasków zupełnie inaczej leży na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santaa Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Giro Indicator czy Giro Rift? Pierwszy z nich ma 20 otworów wentylacyjnych a drugi 24. Szukam kasku w granicach 150-180 zł, jazda na crossie po lekkim terenie i asfalcie. W tej cenie dosyć często polecany jest Indicator. Jak masz w okolicy Intersport to wpadnij do nich, powinni mieć oba na sklepie. Ja też się wahałem pomiędzy tymi dwoma, a w końcu kupiłem Uvexa I-vo, którego właśnie pokazał mi sprzedawca w Intersporcie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daroufo Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Jak masz w okolicy Intersport to wpadnij do nich, powinni mieć oba na sklepie. Ja też się wahałem pomiędzy tymi dwoma, a w końcu kupiłem Uvexa I-vo, którego właśnie pokazał mi sprzedawca w Intersporcie Pozdrawiam! Czemu wybór padł na Uvexa? W Opolu niestety nie mieli Giro na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Z poradami sprzedawców to raczrj bym uważał, mnie 'poradzono' przy zakupie i niestety rozmiar jednak był za duży (na szczęście głowa kolegi okazała sie idealna dla tego kasku, a hdka siebie wziąłem mniejszy ;-)) Najlepiej pójść do sklepu z kimś kto ma doświadczenie w tej kwestii poprzymierzac, wybrać rodzaj i rozmiar i ewentualnie zamówić w internecie, ale nie zawsze to najtańsze rozwiązanie, zwłaszcza, że teraz dużo wyprzedaży jest. Tapatalk 2 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santaa Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Czemu wybór padł na Uvexa? W Opolu niestety nie mieli Giro na stanie. Najlepiej leżał na mojej bańce Rift szybko odpadł, Indicator też mnie trochę uwierał w jednym punkcie, a Uvex leży bardzo dobrze i głęboko nachodzi na głowę, czyli nie wygląda jak wielki grzyb Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daroufo Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Najlepiej leżał na mojej bańce Rift szybko odpadł, Indicator też mnie trochę uwierał w jednym punkcie, a Uvex leży bardzo dobrze i głęboko nachodzi na głowę, czyli nie wygląda jak wielki grzyb Pozdrawiam! Uvex jest też o tyle lepszy bo na całej powierzchni jest pokryty "plastikiem" (?), wygląda również na bardziej przewiewny niż Giro. Niestety nie mam gdzie przymierzyć tego Uvex`a. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Daroufo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutan Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Jeśli chcemy jeździć bezpiecznie na rowerze to oczywiście musimy kupić kask i zawsze zakładać go przed wyruszeniem w trasę. Aby go kupić najlepiej wybrać się do sklepu sportowego i wcześniej go przymierzyć. Powinien być dopasowany i posiadać wnetylację, ponieważ wtedy zapewni nam odpowiedni komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Rutan komunały prawisz koleżanko. Tekst tak oczywisty i w tym wątku przewijający się kilkanaście razy w różnych odmianach. Nic nowego ani odkrywczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek29er Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Witam. Co sadzicie o kasku 4F??? Edytowane 3 Września 2013 przez Przemek29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spring Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 A to w ofercie tej firmy można znaleźć kaski? Nie wiedziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENER83 Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Coś na temat kasków (w sumie nic nowego/odkrywczego...), również jest słowo o kaskach 4f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Po obejrzeniu tego filmu zmieniam swoje poglądy o 180°. Kask rowerowy nie jest potrzebny ponieważ nie chroni przed szaleńcem z siekierą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 14 Września 2013 Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Witam. Co sadzicie o kasku 4F??? Mam i jestem zadowolony. Wysłane z tabletu Galaxy Note 10.1 przy pomocy Tapatalk 4 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek29er Napisano 15 Września 2013 Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Kupiony, lekki, fajny kształt do mtb i naprawdę sporo przeceniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtass Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dotarł do mnie dzisiaj kask Giro Phase zamówiony z dobrerowery.pl . Cena 150 (średnio 100 zł taniej niż allegro/ porównywarki cenowe, cena katalogowa 350 zł) + kurier gratis. Są jeszcze dwa w rozmiarze M w tej cenie, także polecam. Moim zdaniem w tej cenie nic lepszego nie da się kupić. Ogólnie widzę że wszystkie modele giro są u nich z dużymi rabatami (Phase moim zdaniem najlepszy w stosunku jakość- cena). Polecam sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Z nieba mi spadłeś Właśnie polowałem na Phase w przecenach, i to na ten akurat kolor. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Mam i jestem zadowolony. Wysłane z tabletu Galaxy Note 10.1 przy pomocy Tapatalk 4 ... Czy można coś więcej, bo jakoś o kaskach 4F niewiele jest opinii - wpadł mi w oko model hurricane za ok. 120 zł. Wygląda fajnie, koszt niewielki... tylko co to za firma jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Ubrania i plecaki mają całkiem niezłe, przynajmniej na tyle co mogłem sam sprawdzić - zapełniła mi lukę po Campusie i Alpinusie.... wspierają chyba naszą kadrę narciarską... choć dla mnie sposnoring do sprawa drugorzędna... wygląd, ze mają ciekawe pomysły i niezłe wykonanie, ale jak to się przekłada na kaski... niektórym ich stylistyka sie nie podoba, sprawa gustu... chyba bardziej skupiają się na ww sprawach pomysłowowści i wytrzymałości a to dla mnie ważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ostatnio kaski 4F są przecenione do 99zl. Cena trochę kusi ale jak z funkcjonalnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Funkcjonalność jest wprost proporcjonalna do typu łba, natomiast ich lekkość to obiektywny fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamrower Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Przejrzałem trochę wątek, obejrzałem filmiki które wrzuciliście i mam mały problemik. Chciałem przeznaczyć na kask ok. 600 zł, tylko, z tego co tu widzę, one podobno są kruche i jednorazowe. Nie wyjdzie czasem tak, że puknę nim 2 razy o ścianę przy wciskaniu się do piwnicy czy zakładaniu blokady i kask będzie do wyrzucenia? Dalej, jest sens wyposażyć się w kask na szosę czy raczej bierzecie je pod terenowe wypady (gdzie się uważa na gałęzie, częste upadki). Mnie może co najwyżej samochód przejechać, a wtedy kask pewnie średnio pomoże. Przy okazji, gdzie mogę przymierzyć jakieś kaski w Poznaniu (większy wybór, żeby od razu kupić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 No bez przesady z tą ścianą w piwnicy, chyba, że walisz w nią na rozpędzonym rowerze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) one podobno są kruche i jednorazowe. Kask z założenia jest jednorazowy, to on ma pęknąć a nie Twoja dyńka przy uderzeniu. Uderzeniu a nie stuknięciu o ramę drzwi. Dalej, jest sens wyposażyć się w kask na szosę Oczywiście że tak. Nawet jak samochód Ciebie szturchnie to upadając na asfalt walniesz kaskiem a nie głową. W Poznaniu nie ma dużego wyboru w jednym miejscu ,trzeba trochę pojeździć. Edytowane 26 Września 2013 przez michuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi