karolyfer Napisano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 X-(L), do 100 zł to nic lepszego oprócz Authora Reflexa nie (raczej ) znajdziesz. Kelly's dużo gorszy od Authora ale i tak musisz je przymierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Kask jak najbardziej potrzebny. Niestety przekonałem się o tym dobrych 7 lat temu. Wracałem sobie z sąsiedniego miasta, jechałem za wozem z sianem 10 na godzine. Koleś zaczoł skręcać w lewo a z za wozu wypadł rowerzysta jadący z góry. Droga szeroka że 2 tiry sie mijają, ale wylosował mnie. Zdeżylismy sie dyńkami. Zcentrowałem koło pedał wbił mi się w kostke, a głowa bolała mnie przez dobry tydzień :evil: Usupiałem za tym wozem a tu trach. Jakbym miał kask z daszkiem do by mu się pewnie wbił w ciemie ;-) Od tego zdarzenia juz nigdy niepopatrzyłem się dziwnie na osobe w kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammer Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Kiedy mówiłem że by mi sie przydał, że kumple mają, że mogę sobie głowę rozbić to machneli ręką to masz dziwnych rodziców - nie lubią cię ??? Czy ja wiem Prędzej pokazują jakie są sknery - siedzą na kasie - sobie nic nie kupią i innem też nie dadzą...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Po ostatnim moim wypadku kupuje kask i ochraniacze na kolana i piszczele aaaa no i hampel tył :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Jakieś sugestie co do kasku do XC? Żadnych daszków i bajerów, stonowany, ale wygodny i wytrzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 7 Września 2005 Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Ja mam chrapke na Giro Torrent , ktos ma o nim jakies opinie ? git zly itd itp dajcie jakies info o nim bo wlasnie bede miec pieniadze i przydaloby sie kupic takowy wynalazek............pozatym serio niewiem jak mozna powiedziec ze kask jest zbedny,. jesli jest mozliwosc zeby go kupic to jak najabardziej , chyba ze serio chce sie kusic los. Widzialem sporo rzeczy juz w zyciu i szczerze powiem ze malo jest zalezne zycie od jego wlasciciela ( spotkasz idiote na drodze ,trup > na ulicy < trup ) , no niewiem niewiem , dla mnie to jakos jest pierwszy zakup ktory zrobie... wole miec gorszy sprzet w rowerze ale dzialajacy niz jezdzic jeszcze wiecej bez kasku , niewiemmmmm kurna no ... gadalem wlasnie z gosciem ktory moze i przeczytra tego posta ( ryba mnie to juz po tej rozmowie ) stwierdzil ze juz tyle kilosow zrobil i jakos zyje ze mu kask potrzebny na ch**, tak samo mowi ze 9/10 rowerzystow w moim rozumowaniu to debile ktorzy tez jezdza bez kasku i podobnie on musialby jezdzic jak wariat zeby byl mu potrzebny->kupowac.... Na moje oko to podejscie troche chore , ale jakos tak od teraz to mam to w d**** jego los , jemu w dupe ktos wjedzie a potem bedzie na wozku sie scigac... przy dobrym zakonczeniu .. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ja chyba dzisiaj kupuję Met Duello :>. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioe Napisano 16 Września 2005 Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Ja jeżdżę w Author Reflex. Bardzo wygodny i dobrze wyntylowany. Słyszałem, że to "żenada". Ja tam wolę tą "żenadę" niż jeździć z "gołą głową" :cool: Akurat wtedy nie miałem za dużo pieniędzy, ale wolałem z tym nie czekać. Tym bardziej, że tego lata zanim jeszcze go kupiłem miałem kilka niebezpiecznych spotkań z drzewami i kilka wywrotek. W każdym razie bez kasku wybieram się teraz tylko do sklepu. Jednak muszę przyznać, że u mnie rowerzysta w kasku zyskuje na wartości, bo świadczy to o jego inteligencji oraz o tym, że traktuje kolarstwo poważniej niż bezmózgowe leszcze blokowe. Pozdrawiam kaskowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 16 Września 2005 Udostępnij Napisano 16 Września 2005 No tez nie przesadzaj , nie kazdy kto niema kasku musi odrazu byc takim typem , zgodze sie ze czasamio trudno czlowiekowi wytlumaczyc ze pomimo tego ze jezdzi spokojnie , moze mu sie cos przytrafic , a wtedy bedzie mniej ciekawie. Osobiscie sporo jezdzilem na rowerze, potem mialem 2-3 lata przerwy spowodowany rozsypka sprzetu, kryzystem w rodzinie i do tego szkola , jakos to przezylem i mam teraz nowy sprzet, a zlapalem se na tym ze pierwszy zakup po rowerze to bedzie kask. Jutro prawdopodobnie pojade po niego , Limar 530 pasuje mi idealnie , ladnie wyglada i jest lepiej wyposazony niz swoj drozszy kolega 520 . Zdam relacje w najblizszym czasie jak wszystko poszlo , aha i do tego jak ktos bedzie ogladac zdjecia , to w rzeczywistosci kask jest dwa razy ladniejszy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 16 Września 2005 Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Ja dzisiaj mierzyłem i chyba kupie kachol Specialized Chamonix za 185zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 16 Września 2005 Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Alvaren, tez niedawno mierzyłem Specialize'a i .. tylko Air Force pasował (179zł) a jest chyba najtańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 20 Września 2005 Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Dobra , kupilem wczoraj Limara 530 za 190 zł ( 9 zł taniej ) dzis byl test w boju, pojezdzilem troche i moge powiedziec ze jest zarabiscie wygodny i o dziwo wentylacja jest tez super . w sumie to az za bardzo super , bo mi zimno bylo w czache Jednym slowem polecam i niema sie co obawiac tej firmy , jakby nie patrzec polacy w karpaczu na czasowce jezdzili w limarach :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delfik Napisano 21 Września 2005 Udostępnij Napisano 21 Września 2005 I bardzo dobrze ze kupiles. Chłopaki, kupowac kaski :!: Znajomy przedwczoraj zderzyl sie z drugim rowerzystą na ściezce rowerowej :shock: pod Wawelem (ściezka rekreacyjna). A gosc od paru lat jezdzil srednio po pare tys km. Przelecial przez kierownice i walnąl w asfalt. :-o Niestety nie mial kasku :sad: . Teraz lezy w szpitalu. Ogólne potłuczenia, krwiak na głowie i peknieta czaszka :shock: :evil: :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 21 Września 2005 Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ja właśnie mam zamiar kupić kachol tylko czekam na promocje :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 21 Września 2005 Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Też mi firma w oko wpadła. Myślałem o modelu 610. Juto jadę zmierzyć jak mi na głowie leży. Widze że ja miałem szczęscia więcej niż rozumu, bo moja dyńka wytrzymała przy zderzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 21 Września 2005 Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Yhy , polecam kask fajnawy, na mnie pasuje idealnie no i tyle kasy mozna dac, do tego zarąbiscie wyglada , wentylowany przez 18 otworow , tak dobrze ze az za zimno jest :-o Jak cos potrzebujesz wiedziec to pytaj pozdrawiam i zachecam do kupowania garnkow :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chamster Napisano 21 Września 2005 Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ja też jestem przykładem głupoty jeżeli chodzi o jazde bez kasku. Nie będe się rozpisywał w szczegółach, bo całą historie opisałem http://xc-zone.jgc.pl/forum/viewtopic.php?...p=113852#113852. Ale w skrócie powiem że ostro niedoleciałem do lądowiska, i przeleciałem przez kiere. Poryłem twarz i złamałem nos, a jak się obudziłem w szpitalu to modliłem się żebym niemiał jakigoś krwiaka, albo wstrząśnienia... Ale jakbym miał kask np. FF to bym pewnie nawet niemusiał wzywac pogotowia, a tak to 3 dni w szpitalu. :x Ale w sumie to się ciesze że to się stało(jeśli moge to tak nazwać) bo dzięki temu przestawiłem się na XC, i już wiem że bardziej mi się to podoba niz dual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyira Napisano 24 Września 2005 Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Nigdy nie skacze bez kasku! Balabym sie . A ostatnio sni mi sie po nocach fullface echh:P... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 24 Września 2005 Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Nigdy nie skacze bez kasku! Balabym sie . A ostatnio sni mi sie po nocach fullface echh:P... oglądając Twoje zdjęcia pare tygodni temu to wcale sie nie dziwie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyira Napisano 24 Września 2005 Udostępnij Napisano 24 Września 2005 czemu sie nie dziwisz? Ze sie boje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 24 Września 2005 Udostępnij Napisano 24 Września 2005 czemu sie nie dziwisz? Ze sie boje? mi samemu skóra scierpła jak zobaczyłem skocznie wyższą od Ciebie :lol: pozdrówko z lękiem wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 28 Września 2005 Udostępnij Napisano 28 Września 2005 chyba mnie przekonaliście ze do normalnej jazdy powinno sie kask nosić... Jak na razie mam masywnego orzecha do hardcorowej jazdy, jednak planuje jakiś sobie kopsnąć jeszcze w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 28 Września 2005 Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ja od dzis jeżdze w kasku. Stałem się posiadaczem LAZERA Revolution. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65091520 Kask mi leży idealnie. No i ta cena. Kupiem od gościa poza allegro. Odbiór osobisty. Faktura gwarancja itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyira Napisano 2 Października 2005 Udostępnij Napisano 2 Października 2005 kask to podstawa:) Czuje sie idiotycznie:P. Najbardziej lubie w fullfacie skakac:D. Wtedy mniej widac, ze jestem dziewczyna;p... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 2 Października 2005 Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Najbardziej lubie w fullfacie skakac:D. Wtedy mniej widac, ze jestem dziewczyna;p... a wstydzisz się tego?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi