Swisstack Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Dołączam się do pytania: Jaki kask do 100 zł? nie mogę nic dołożyć i jest to górna granica kosztów. Jak coś zostanie to lepiej. Interesuje mnie tylko odbiór osobisty w Warszawie. Na allegro znalazłem: http://www.allegro.pl/item995323991_markowy_kask_longus_ventex_reg_l_xl_techn_inmold.html ten mi się podoba z wyglądu, ma siatkę i wygląda na solidny. Może ktoś zna markę i może się wypowiedzieć? http://www.allegro.pl/item989228457_kask_rowerowy_voltt_tobo_regulowany_58_62cm.html Ten mi się mniej podoba, jednak kask raczej ma chronić niż wyglądać. jw. zna ktoś? http://www.allegro.pl/item994404373_kask_rowerowy_spokey_regulowany_58_60cm_top_model.html wygląda nienajgorzej, jednak nie ma siatki. http://www.allegro.pl/item991466400_kask_rowerowy_worker_gladiator_z_regulacja_l_xl.html bez siatki, firma jest mi znana ze słyszenia http://www.allegro.pl/item994548479_markowy_kask_axer_sport_a2153_regulacja_l_58_60_cm.html siatka, jest tani, jedna firma Axer sport nie jest mi znana. Fajnie, że wszystkie te kaski w jednym sklepie, jednak nie ma tam niczego o czym słyszałbym na forum, żadnych giro, Scottów, Authorów, Cratonich, jeśli ktoś może pomóc w wyborze optymalnego kasku, to będę wdzięczny. Moim faworytem jest ten pierwszy Longus. Wygląda ładnie i solidnie. Jeśli nie ma przeciwwskazań i będzie wygodny to może go wezmę. Wiem że mam się kierować wygodą, jednak jeśli ktoś zna wady ww. kasków to fajnie byłoby znać je wcześniej. Proszę i z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Jutro chciałbym przejść się po sklepach. Nie zapomnę też, żeby zajrzeć do Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raff575 Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Hej, Planuję zakup kasku. Jeżdżę na Giant'cie Rock [chyba 26"]. Kask ma być przede wszystkim "przewiewny" i dość mały [mam 13 lat]. No i żeby był dość tani. Fajnie, jakby był dostępny w Decathlon'ie. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmijohny Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Panowie, a co sądzicie o czyms takim http://www.allegro.pl/item980948715_juz_jest_kask_661_comp_ii_2010_hit_fr_dh_l.html , ale w grę wchodzi jazda rowerem mtb xc (szybka po mieśćie i po leśnych uliczkach). Nie będzie tzw. "wiochy" w takim full face? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 w nawiazaniu do mojego wczesniejszego posta zdecydowalem sie na giro rift i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swisstack Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Panowie, a co sądzicie o czyms takim http://www.allegro.pl/item980948715_juz_jest_kask_661_comp_ii_2010_hit_fr_dh_l.html , ale w grę wchodzi jazda rowerem mtb xc (szybka po mieśćie i po leśnych uliczkach). Nie będzie tzw. "wiochy" w takim full face? Wiocha to subiektywna sprawa, moim zdaniem wszyscy kaskowcy wyglądają raczej pr() niż wiejsko. Do lasu jak najbardziej się nadaje. Poza tym FF zapewni większe bezpieczeństwo, inna rzecz, że możesz się w nim ugotować. Więc decyduj czy zależy Ci bardziej na bezpieczeństwie czy opinii innych i przewiewności. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Panowie, a co sądzicie o czyms takim http://www.allegro.p...it_fr_dh_l.html , ale w grę wchodzi jazda rowerem mtb xc (szybka po mieśćie i po leśnych uliczkach). Nie będzie tzw. "wiochy" w takim full face? Zwał jak zwał, równie dobrze można do garnituru ubrać trampki Moim zdaniem kiepski pomysł i zupełny brak komfortu w ciepłe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmijohny Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Zwał jak zwał, równie dobrze można do garnituru ubrać trampki Moim zdaniem kiepski pomysł i zupełny brak komfortu w ciepłe dni. kwestia gustu chyba, inna sprawa, ze jeżdzę jak głupiec i przejeżdzam na czerwonym:P zawsze wieczorami, wiec raczej nie jest aż takim problemem temperatura. tylko żeby się ludzie ze mnie nie śmiali, że koleś na zaykłym roweryku (mtb xc) jeździ w motocrossowym kasku:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Ja bym się nie przejmował, że się śmiać będą tylko tym jak będę wyglądał w kasku do kompletnie innej dyscypliny. No ale co kto lubi, zrobisz jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hallatil Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Jak przejeżdżasz na czerwonym to możesz nawet bez żadnego kasku jeździć... a potem się dziwicie ŻAL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmijohny Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak przejeżdżasz na czerwonym to możesz nawet bez żadnego kasku jeździć... a potem się dziwicie ŻAL! spokojnie... jeżdzę bravurovo, ale z głową;] a dla Ciebie ciepłe kapcie i kanapa ;]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 spokojnie... jeżdzę bravurovo, ale z głową;] a dla Ciebie ciepłe kapcie i kanapa ;]pozdrawiam ... pomyśl że czyjś syn zobaczy jak ty to robisz... albo że kiedyś twój np 8 letni syn to zobaczy i postanowi powtórzyć wyczyn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hallatil Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Akurat jeżdżę agresywnie na rowerze, ale w miejscach do tego przeznaczonych a nie między ludźmi na chodniku czy po przejściu dla pieszych i właśnie staram się używać głowy. Wyszedł offtop sorry. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker91 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 wiem powtórze sie, ale zachęcam i polecam jazde w kasku. sam juz zaliczyłem lot przez kierownice i domyslam sie co by było jakbym glowa W KASKU nie uderzył o ziemie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Kask po co to komu?Odpowiedż : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Czy ktos używa kasków firmy Rudy Project? Szczególnie zależy mi na opinii na temat modelu Actyum. Słyszałem gdzieś,że kaski Rudy'ego sa dośc płytkie.Czy to potwierdzacie.Ten model Actyum ma wyściółke ze skóry,ciekawe jak się ona spisuje przy wchłanianiu potu i potem przy ewentualnym czyszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Jeśli masz okazje lepiej pomacać,przymierzyć w realu;-)Nie popełniaj błędu ,niezamawiaj przez net(choć można oddać ,wymienić lepiej przymierzyć kilka róznych modeli,może zabrzmi to trywialnie ale z głową jak z dupą każda inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbytom84 Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Ja się dopiero zastanawiam nad kupnem kasku. Jestem z Bytomia a aktualnie studiuję w Opolu, gdzie poruszam się rowerem - wygodniej, szybciej i zdrowiej niż komunikacją miejską. Nie wiem jaki kask wybrać - jeśli chodzi o cenę i typ, żeby był wygodny, nie jeżdżę wyczynowo, mam miejski rower (Trekkingowo-crossowy) Maxima excursion 210 na którym sobie pykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Nie wiem jaki kask wybrać - jeśli chodzi o cenę i typ, żeby był wygodny, nie jeżdżę wyczynowo, mam miejski rower (Trekkingowo-crossowy) Maxima excursion 210 na którym sobie pykam. Ja kupiłem w Lidlu za 39,90 i jak w Twoim przypadku cena gra rolę to chyba nie znajdziesz lepszego. Na moją głowę pasuje jak ulał, system mocowania jest pewny, wczoraj spędziłem w nim kilka godzin na rowerze - jest wygodny, nic nie uwiera, praktycznie nie czuć go na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmijohny Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Skoro przejeżdżanie na czerwonym nazywasz jazdą z głową to chyba nie za dużą te głowę masz... pomyśl że czyjś syn zobaczy jak ty to robisz... albo że kiedyś twój np 8 letni syn to zobaczy i postanowi powtórzyć wyczyn... Drogi Rafi1784 jeżeli jeżdzę poźnymi wieczorami to ok. godziny 21-22, więc nie sądzę, żeby małe dzieci mnie chciały naśladować, bo po prostu o tej godzinie już powinny być pod ciepłą kołderką(zupełnie jak Ty);] A jeżdżę szybko, przejeżdżam na czerwonym(praktycznie tylko późnymi wieczorami) , bo lubię zapier..lać A tak poza tym: 1 nie masz prawa mnie oceniać 2 wielkość głowy nie ma nic wspólnego z poziomem inteligencji człowieka 3 nie sądzę,żebym mial "nie za dużą te głowę". POZDRAWIAM AKTYWNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Drogi Rafi1784 jeżeli jeżdzę poźnymi wieczorami to ok. godziny 21-22, więc nie sądzę, żeby małe dzieci mnie chciały naśladować, bo po prostu o tej godzinie już powinny być pod ciepłą kołderką(zupełnie jak Ty);] A jeżdżę szybko, przejeżdżam na czerwonym(praktycznie tylko późnymi wieczorami) , bo lubię zapier..lać A tak poza tym: 1 nie masz prawa mnie oceniać 2 wielkość głowy nie ma nic wspólnego z poziomem inteligencji człowieka 3 nie sądzę,żebym mial "nie za dużą te głowę". POZDRAWIAM AKTYWNYCH Wąchałeś coś, czy tylko zgrywus jesteś?Jeżeli tak wygląda aktywność to ja wolę w ciepłych kapciach przed TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmijohny Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Wąchałeś coś, czy tylko zgrywus jesteś?Jeżeli tak wygląda aktywność to ja wolę w ciepłych kapciach przed TV. "zgrywus jesteś" zdecydowanie;]no to duży brzuszek a ana starość zawał;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jeszcze jedno pytanie o dwóch nowych faworytów do kupna. Pierwszy to Uvex FP1 a drugi kask to Catlike Whisper. Może ktos ma którys z wymienionych kasków? Bede wdzięczny za opinie.Niestety tych kasków nie moge znaleźć w Wa-wie w sklepach w celu przymierzenia.W rachube wchodzi tylko zakup w necie i po przymiarce ewentualny zwrot do sklepu(niestety już na własny koszt).Dlatego poszukuje opinii uzytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarr94 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Moglibyście polecić mi jakieś modele do jazdy w terenie w cenie do 160 zł? Liczy się komfort i bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazic Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 np. taki: http://www.allegro.pl/item1032591754_limar_kask_575_270g_roz_uniwersalny_srebrny.html Używam go od pewnego czasu. W miarę lekki, dla mnie bardzo wygodny, całkiem dobra wentylacja, łatwo odpinany daszek. No ale jak to z kaskami: polecam przymierzyć w sklepie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarr94 Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dokładnie. W końcu to żeby był wygodny jest bardzo ważne. Wezmę ten model pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi