rzezniol Napisano 14 Marca 2019 Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Pasuje? Podoba się? Uznana marka? Stać cię ? Jak na wszystko masz odpowiedź "tak" nic tylko brać. Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2019 przez rzezniol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 20 Marca 2019 Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Jestem na etapie zakupu kasku 58cm Trzy opcje na chwile obecna: Uvex Viva 2 Endura Singletrack Abus S-Cension Kwota +- 200 pln. Wszelakie rady oraz propozycje mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejken Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Bardzo spodobał mi się met crossover,niestety nie ma go gdzie przymierzyć.Problem jest taki że ja mam 59cm ,a w internecie rozmiary to mniejszy do 59cm,a większy od 60cm.Który rozmiar brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Z za dużym kaskiem da się jeździć, w za małym nie. Poza tym jak jest chłodno trzeba pod kask coś ciepłego wcisnąć. Bierz większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejken Napisano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 zmierzyłem inny kask i rozmiar 60 minimum to za dużao.Na miejscu mam kask od 59cm bell tracker i carrera alpina somo tour3 .Najbardziej zależy mi na przewiewności-który z nich byłby wiatropędny w/g Was bo nie dano mi z nimi pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejken Napisano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Nie mogę już edytować-kask carrera to modelu nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Szukam i coś nie mogę znaleźć. Pytanie do użytkowników kasku IXS Trail RS Evo, czy jest kompatybilny z goglami? Najbardziej chodzi mi o to, czy da się gogle bezproblemowo zakładać na kask, np podczas podjazdu itp. Niestety, starość nie radość i przy szybszych zjazdach zaczyna się płacz, okulary nie zawsze pomagają. Myślę jeszcze o Endura Singletrack 2, jest info o goglach i na plus siatka zabezpieczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejken Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Trochę pomierzyłem i nie zawsze wymiar 61cm,najczęściej spotykany, oznacza że będzie wygodnie.Ostatecznie kupiłem w okazyjnej cenie alpina fb 2.0 flash o dość szerokim wymiarze 57-62.O dziwo wydaje się być aż trochę za duży w tym sensie że muszę przykręcać regulację-ale to tylko wrażenie- najważniejsze że wygodny.Światełko w nocy dodatkowe też przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppawel239 Napisano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Jestem na etapie kupna kasku i mam dwie opcje: Bontrager Solstice Mips (żółty) albo Uvex I-VO 3D (biały) - ktoś miał do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 15 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Giro register -> duży rozstrzał cenowy ten sam model potrafi być po 180, 280 ponad 300 wtf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Jestem na etapie wymiany kasku MTB na jakiś porządny , wygodny i chroniący potylicę. Cena powiedzmy do 700zł. Jak na razie oglądałem Bontrager Rally Mips (ochrona mózgu) chyba że znacie jakieś warte uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Fox Flux, bardzo dobra wentylacja, jest wersja MIPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Zastanawiam się nad Uvex Finale Light bo śmigam codziennie do pracy przez cały rok i chyba będzie to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meistero Napisano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Cześć,Szukam kasku dla syna.Syn ma 5,5 roku(obwód głowy 52cm), nie ukrywam, że lubi szarżować na rowerze, przez co tak ważne jest dla mnie bezpieczeństwo głowy. Ostatnio zauważyłem, że narzeka na ból szyi – być może to od kasku( używa zakupionego w decathlonie kasku typu „orzech” model Play3 Oxelo – ważący aż 350-380g). Dodatkowo bardzo często nawet po krótkim przejeździe i po zdjęciu kasku ma mokre włosy.Szukam: możliwie najbardziej bezpiecznego, lekkiego i przewiewnego kasku dla syna.Oto moje propozycje – będę wdzięczny za sugestie co do wyboru( celuję w cenę ~150zł po rabatach:-)) – sądzę, że to rozsądna cena za porządny kask:www.bikester.pl/uvex-…41189.htmlwww.bikester.pl/bell-…63818.htmlvelo.pl/stroj…et/genio-0www.rowerystylowe.pl/p-104…m-52-57-cmwww.muziker.pl/uvex-…hite-52-57www.bikesalon.pl/kask-…WlEALw_wcBwww.mall.pl/kaski…4iEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Te typowo dla dzieci są najlżejsze w taki celuj, żebyś swoim dążeniem do ochrony mu głowy nie urwał. Gdzie były Twoje myśli, kiedy pięciolatkowi zakładałeś takie wiadro na głowę? Tyle (380g) nie waży nawet większość kasków dla dorosłych. Mój ma 330g i czuję jego ciężar, a ważę 85 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Czy nie wiecie może, czy w kaskach Uvex Quatro da się odpinać daszek? Wiem że jest Quatro XC bez daszka, ale czy właśnie Quatro nie jest takim 2w1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejxx Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Ja najbezpieczniej czuję się bez kasku. Jeden raz z przymusu jechałem w kasku na Słowacji i nigdy więcej. A od 2010 roku nie zeszedłem poniżej 11000 km rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Jak to? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Teraz, andrzejxx napisał: Ja najbezpieczniej czuję się bez kasku. Jeden raz z przymusu jechałem w kasku na Słowacji i nigdy więcej. A od 2010 roku nie zeszedłem poniżej 11000 km rocznie. Wąski,jak ty mnie zaimponowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejxx Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 wyrażam tylko swoje zdanie, sarkazm możesz sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 14 minut temu, andrzejxx napisał: wyrażam tylko swoje zdanie, Bez uzasadnienia, to bardziej jest zaczepka, niż opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Mam kask Uvex i myślałem, że jest ok ale przymierzyłem Bontrager Specter i zauważyłem kolosalną różnicę , jednak jest dość drogi. Jaki polecicie , kryterium : do max. 500 pln , najchętniej uniwersalny (mtb szosa) , czerwony lub czarno-czerwony , ewentualnie dodatek do w/w kolorów białego , ważne aby był stosunkowo lekki , wygodny i bezpieczny. Podobają mi się Bontrager Specter (dość drogi) lub Starvos , Giro Cinder (nieco przekracza budżet) lub Foray. Który z nich , ewentualnie jaki inny i dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 6 Września 2019 Udostępnij Napisano 6 Września 2019 A ja polecam kask marki KASK A dokładniej model PROTONE. Zarąbiste kaski TOP półka. Niestety coś co jest najlepsze ma także podróbki i sam w takiej podróbce jeżdżę. Jak dla mnie kask pierwsza klasa mimo że mam chińską podróbkę. Występuje w pełnej gamie kolorów nawet są limitowane edycje. Nowy to koszt około 1000zł więc trochę kosztuje. Dlatego polecam chińskie podróbki 70-80% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Września 2019 Udostępnij Napisano 7 Września 2019 20 godzin temu, Monika1996 napisał: Dlatego polecam chińskie podróbki 70-80% taniej No i super. Są w zestawie z ubezpieczeniem jak Ci z podróbki plastik w czoło wejdzie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 3 godziny temu, Janu_sz napisał: Są w zestawie z ubezpieczeniem jak Ci z podróbki plastik w czoło wejdzie ? I tak wszystkie kaski są robione w Vietnamie, Chinach lub Taiwan więc co to za różnica. Za te 200-300zł to nie oszukujmy ale żadnej rewelacji nie kupimy więc po co przepłacać. Lepiej mieć chiński kask na głowie niż go w ogóle nie mieć. Od kiedy zacząłem jeździć rowerem to już miałem chyba z 10 kasków i nigdy się nie wywróciłem tak aby walnąć głową o asfalt. Czasem się zastanawiam na co mi ten kask tylko w lato gorąco Przy zderzeniu z samochodem to tylko kaski Full Face potrafią ochronić głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi