K3RMIT Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam planuje zakup kasku Catlike Whisper. Niestety nie mam możliwości przymierzenia go na żywo i tutaj mam pytanie o rozmiar :/ mam obwód głowy 58 cm co jest na granicy rozmiarów M oraz L w recenzjach czytałem że rozmiarówka tych kasków się nie zgadza i rozmiar S 50-53 potrafi pasować do obwodu głowy 57 cm :/ mam niestety mętlik w głowie jaki rozmiar wybrać :/ ktoś ma ten kask ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 22 Maja 2016 Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Możesz zaryzykować zakup przez internet ewentualnie zwrócisz ale juź tu pisało wiele osób - nie jest to takie proste. Sam szukałem kasku i byłem niemal pewny modelu - pierwsza przymiarka w sklepie pokazała, że dane producenta nie mają sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 https://4f.com.pl/c4l16-ksr101_kask_rowerowy_unisex_ksr101_-_czarny,543,91683.html Jest sens tyle płacić za kask? Oczywiście po przymierzeniu, w ciemno nie zamówię. Pytam, bo mam bon m.in. do 4F, ale nie wiem czy warto tutaj przepłacić, czy taki kask z Allegro NAXA BX1 za 69zł nie będzie identyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Cena kasku 4F nie jest powalająca. 150.- to przyzwoita kwota. Jest próg cenowy przy który towar oglądam z niedowierzaniem. Wyjątkiem jest Lidlowy Crivit. Kask to nie tylko skorupa. Paski, system regulacji za to też płacisz. Ale generalnie kaski z europejskim atestem bezpieczeństwa spełniają swoje zadanie. Edytowane 27 Maja 2016 przez michuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Też tak uważam, że to nie tylko skorupa i wygląd. 19 otworów wentylacyjnych to też na pewno plus. Chyba wezmę, jeżeli w niedziele cena będzie wciąż taka sama i będzie na stanie w Gdańsku. Nie ma co na bezpieczeństwie szukać przesadnych oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Branza Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Końcem marca kupiłem kask Met Veleno w kolorze żółto-czarny-matowy. Po niespełna trzech miesiącach użytkowania kolor żółty na górnej powierzchni kasku zaczyna z zmieniać kolor. Kask zaczyna wyblakać a jeszcze nie widział słońca. Kask zakupiony w sklepie stacjonarnym. Czy to jest normalne dla kasków i czy można uznać to za powód do reklamacji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Końcem marca kupiłem kask Met Veleno w kolorze żółto-czarny-matowy. Kilka lat temu kask Rudy mod. Rush z elementami żółto-oczoje.....nymi również stracił kolor. Co ciekawe tylko te elementy w kolorze żółtym wyblakły. Ale to był znacznie dłuższy czas. W Twoim przypadku jest to powód do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 30 Maja 2016 Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 https://4f.com.pl/c4l16-ksr101_kask_rowerowy_unisex_ksr101_-_czarny,543,91683.html Jest sens tyle płacić za kask? Oczywiście po przymierzeniu, w ciemno nie zamówię. Pytam, bo mam bon m.in. do 4F, ale nie wiem czy warto tutaj przepłacić, czy taki kask z Allegro NAXA BX1 za 69zł nie będzie identyczny. Kupiony wczoraj, po przymierzeniu bardzo ładnie leży, dużo lepiej niż tańsze modele np. z InterSport - wygodny, a to chyba ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 A co polecicie na dużą głowę? Ok 62-63cm obwód, ciężko coś znaleźć na miejscu w sklepach... W cenie jak najbardziej przystępnejPrzejrzyj ofertę kasków Alpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopytk0 Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Co wybrać, Uvex Viva 2 czy Uvex i-vo ? Oba w podobnej cenie, jeden ma wiecej otworów, a drugi ma te otwory większe. No i i-vo waży 2/3 tego co Viva. Ale czy dobrze chroni? Edytowane 28 Czerwca 2016 przez kopytk0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 uvex to premium,sama firma zobowiązuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof59 Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Jak przyklejony to tutaj skrobnę. Chcę kupic kask, najpewniej w przeciągu następnych 15 dni, ale funduszy nie mam zbyt obszernych, znaczy się poszukuje taniego, ale broń boże jakiegoś erzacu. Dobrze by było gdyby był przewiewny no i aby rozmiarówka obejmowała obwód czerepa w granicach 60 cm. Kolor i wygląd nie gra roli (moze być paskudny, byle by kosztował do 150 zł, oczywiście im mniej tym lepiej). Polecam kask 4F C4L16-KSR001] Cycling helmet unisex KSR001- dark navy Myślałem że kask jest zbędny do czasu kiedy w ubiegłym tygodniu rozwaliłem sobie głowe finał 4 szwy wiec kupiłem natychmiast kask f-my 4F na pamiatke szwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ink Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Po roku używania kasku 4F oddaje go na reklamację. Rozczłonkowała się wyściółka - od potu oddzieliły się jej warstwy i podwijają się. Kask przejechał ok. 3 tys.km Oczywiście nie można otrzymać wyściółki i odesłać starej. Trzeba oddać cały kask i czekać 14 dni. Paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 No to i mamy odpowiedz dlaczego nie dla kasków 4F!!!i nie chodzi o to z coś sie podziało z wyściółką,to normalne po 3 tyś km,sól i pot robią swoje ale to ze takie dodatki jak wyściółka powinna byc dostępna w każdym sklepie firmowym a jesli nie maja na stanie to dosłanie w przeciągu 3 dni roboczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Wielu sprzedawców internetowych nie przyjmuje zwrotów (odstąpienia od umowy na odległość) twierdząc że kask mógł zostać uszkodzony przez klienta. Taaa, mogą sobie nie przyjmować ! Jeśli towar nieuszkodzony, nie nosi śladów używania to MUSZĄ przyjąć bez łaski. Taki przywilej klienta przy zakupach w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Nie zakładając nowego tematu pan pytanie do osób które zakładają czapeczkę kolarską pod kask z daszkiem. O ile ona zwiększa wam obwód głowy i czy normalne by było ściągnięcie wyściółki kasku aby zrobić miejsce pod czapeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 O ile ona zwiększa wam obwód głowy Kask jest wyczuwalnie ciaśniejszy ale bez przesady. Pytanie ile masz rezerwy i jaka czapka. Zakładam bez zdejmowania wkładek i regulację obwodu mogę dociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz159 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Nie zakładając nowego tematu pan pytanie do osób które zakładają czapeczkę kolarską pod kask z daszkiem. O ile ona zwiększa wam obwód głowy i czy normalne by było ściągnięcie wyściółki kasku aby zrobić miejsce pod czapeczkę? Nie masz minimalnej regulacji obwodu w kasku? Jeżeli chodzi o czapkę to są to naprawdę minimalne różnice, w moim przypadku zupełnie nie zaburzające komfortu jazdy. To trochę tak jak z włosami, kiedy masz krótko ścięte wszystko jest ok, kiedy trochę się "zapuścisz" jest minimalnie ciaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky98 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Nie masz minimalnej regulacji obwodu w kasku? Regulacja w zakresie 58-61, a obwód głowy 60. Czapka powinna się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel20 Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Koledzy, ma ktoś kask MET CROSSOVER XL? Mam dużą głowę, kupiłem GIRO BISHOP, ale musiałem oddać bo cisnal mnie. Obwód ok 62cm głowa dosyć szeroka. Jakie kaski macie na dużą głowę? Cena do 200zl Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bayker Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Ja preferuję jazdę bez kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Kogo to interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Sierpnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Zwykli ludzie jedzą miód a twardziele żują pszczoły. I nikt tego nie widzi więc trzeba to ogłosić. Tak jak z jazdą w kasku lub bez. Co pan zrobosz, nic pan nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tezet10 Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Koledzy, ma ktoś kask MET CROSSOVER XL? Mam dużą głowę, kupiłem GIRO BISHOP, ale musiałem oddać bo cisnal mnie. Obwód ok 62cm głowa dosyć szeroka. Jakie kaski macie na dużą głowę? Cena do 200zl Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Mam Met'a crossovera xl i przedzial jest 60-64cm Mam wielki lep i kask jest ok Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Tezet10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka87 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ja preferuję jazdę bez kasku Ciekawe jak długo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi