Seventy Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 A może jakaś inna firma lub model (kask kupowany przez Internet , przymiarki były). Może coś polecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Jaki model kasku będzie odpowiednikiem lub będzie miał podobny kształt skorupy do Giro Phase.Niestety nigdzie nie mogę go kupić w rozmiarze S.Może ktoś z waz ma ten kask i miał okazje przymierzać inne które pasowały podobnie.A może wiecie gdzie w Szczecinie można dostać Phase w rozm. S Edytowane 10 Maja 2015 przez xxxWODNIKxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Niestety nigdzie nie mogę go kupić w rozmiarze S. Na wiggle są dostępne S-ki:http://www.wiggle.co.uk/giro-phase-helmet/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho23 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witam. Ja ostatnio zakupiłem kask 4f Norte. Świetny jak dla mnie design i dobrze się w nim czuję. Ale byłem lekko zdziwiony gdy sie okazało, że muszę wziąć rozmiar L. Dziwne o tyle, że generalnie ubrania noszę raczej S w porywach do M. Dziwna rozmiarówka tych kasków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 W końcu udało mi się i znalazłem Phase-a w polskim sklepie Kastor-Bike.pl oczywiście w rozmiarze S najwyżej jak nie będzie pasował to odeśle,szkoda żeby nowe buty leżały i się kurzyły to zamówiłem znowu troche w ciemno ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoeinz Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 A czy do 4f są dostępne gąbki jak obecne się zużyją? Czy w ogóle one się zużywają,czy wystarczy je prac...czy po x praniach jednak są do wyrzucenia? Ktos cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 W kwestii: "po co to komu", może przekonać niezdecydowanych dzisiejszy wypadek Pozzovivo. Gdyby nie kask, pewnie by nie przeżył, bo z dużą siłą uderzył o asfalt dzisiaj na zjeździe tuż przed metą. Mam nadzieje, że wyjdzie z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Domenico Pozzovivo faktycznie kask uratował mu życie https://www.youtube.com/watch?v=imvymYe2_uA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Znacie tańsze odpowiedniki kasków Salev? przymierzalem Giro, met, laser, Scott, bell. Póki co tylko Selev Mito był dobry. Pozostałe kaski były zbyt wąskie na samej górze. Sam kask jest dosyć niedbale zrobiony. Co prawda jest wygodny i jedyny pasujący ale jakość wykonania jest fatalna. Niestety jest tylko jeden na stanie. Niestety nie miałem okazji mierzyć uvexa czy rudego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ja od siebie polecę Kellysa Score Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder64 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 U mnie , po mierzeniu wielu różnych kasków, skończyło się na firmie Cannondale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Niestety nie miałem okazji mierzyć uvexa czy rudego. niektóre modele uvexa są szerokie dość mocno, tylko trzeba przymierzyć, bo niektóre są też bardzo wąskie na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verr Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 http://4fsklep.pl/c4l15-ksr200_kask_rowerowy_ksr200_-_czarny,562,71551.html Myslicie ze warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Jak dobrze leży na dyńce, zapięcie i regulacja nie wymagają użycia czterech rąk i do tego się podoba to dlaczego nie. Nie kupuj bez przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho23 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) http://4fsklep.pl/c4l15-ksr200_kask_rowerowy_ksr200_-_czarny,562,71551.html Myslicie ze warto? Ja szczerze polecam, świetnie leży i wygląda. Ale również radzę przymierzyć, bo rozmiarówka jest dość dziwna. Generalnie jestem niski, noszę przeważnie rozmiar S, a ten kask kupiłem L. Edytowane 15 Maja 2015 przez ciacho23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 ja tylko powiem, że model Norte jest płytki, mi się nie za bardzo widział. Głębsze są Levanto i Chinook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Wygląda całkiem przyzwoicie ten 4F. Na + to że ma siateczkę przeciw owadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Zakladalem ostatnio 4F kilka rodzajow w sklepie, kazdy z nich mial jedna "wade" na srodku glowy w wewnetrznej czesci kasku byl jakis element ktory po zapieciu paska uwieral w czubek glowy. Dosc nie fajne uczucie, szczegolnie w momencie dotkniecia kasku. Podobny motyw mialem z Kellys dynamic - na wewntrznej czesci skorupy byl jakis "otwor technologiczny" z delikatnie ostrymi krawedziami. Cos jak miejsce na srube/nit. zakryty byl gabka jednak efekt byl taki ze zwyczjanie to uwieralo. Kellys Rebus na mojej glowie ulozyl sie bez tych przypadlosci. https://www.youtube.com/watch?v=EwaJ2pQSyZQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Przymierzalem kilka 4f i w żadnym nic nie uwieralo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Kazda glowa inna sam bylem zdziwiony bo bardzo mi sie podobaly ich wzory + kolorystyka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris750 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witam, muszę już wymienić moj kask rowerowy MET Anaxagore na nowy, ten nowy kask mógłby w zasadzie być identyczny jednak tego modelu MET już nie produkuje. No może nowy kask mógby mieć delikatnie krótszy daszek i tak jeżdżę w olkularach więc daszek częściej przesłania mi widok niż chroni od śmieci z ulicy. Brałem pod uwagę 20 miles MET'a za 180zł , ale może coś lepszego można kupić w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_poz Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam Czy kask Specialized Propero II ma podobną skorupe jak model wyższy Specialized S-works Prevail ? Przymierzałem Propero II i leżał naprawde super. Myślałem o zakupie Prevail z 2014 roku, poniewaz jeszcze da się kupić w UK, za rozsądną cene. Czy w Poznaniu gdzieś przymierze Specialized S-works Prevail ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verr Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam! Podzielę się swoją amatorską opinią. Zakupiłem kask z 4F ( http://4fsklep.pl/c4l15-ksr200_kask_rowerowy_ksr200_-_czarny,562,71551.html ). Wyrwalem go za 130PLN w Outlecie i... gorąco polecam. Nie znam się jakoś wybitnie, jestem amatorem ale kask jest bardzo wygodny, siateczka się sprawuje i łepetyna aż tak w nim nie paruje Plusem jest także regulacja z tyłu, odpinane gąbki (zwał jak zwał), między kaskiem a łepetyną (można po sezonie wyprać) oraz porządnie wykonane sprzączki. Kask po dokładnym obejrzeniu również prezentuje się dobrze, nie widać jakichś niedociągnięć w wykończeniu. Dodam jeszcze tylko od siebie, że cieszę się, że po przeczytaniu paru wątków na forum zdecydowałem się zakupić kask. Mysle ze to duzy + dla bezpieczeństwa. Jeżeli ktoś ma niepewność czy kupić, czy też nie - KUPIĆ! Niekoniecznie ten model, ale kask jak najbardziej tak! Może komuś się przyda Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inter_necik Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Dorosłem do decyzji aby zacząć jeździć w kasku. A jeżdżę rekreacyjnie, głownie po leśnych drogach a obecnie planuję przejazd wzdłuż polskiego wybrzeża i może dalej wzdłuż wschodniej granicy. Z tego co zorientowałem się, to dobry kaski powinien: - być głęboki - posiadać siatkę zabezpieczająca przed owadami - posiadać wymienne gąbki - oraz oczywiście dobrze leżeć na głowie Na co jeszcze zwrócić uwagę przy wyborze kasku? Których producentów brać pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Poza tym co napisałeś : musi ci się podobać A producent nie ma większego znaczenia. Wszystkie spełniają podobne normy i chronią łepetynę na podobnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi