Pinio46 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Panowie jak że mój stary Briko ma już dość, szukam kasku do MTB do kwoty +-200 co polecicie? Może gdzieś wyprzedaże się w sklepach internetowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Wciąż i nadal Met jest w wyprzedaży na Velo w dobrych cenach . http://velo.pl/wyprzedaz/40 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ten Xilo i Crossover wyglądają ciekawie. Który będzie lepszy w stosunku cena-jakość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerwin Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Im drożej tym lżej ale i chłodniej ze względy na większą liczbę otworów. Polecam kaski Giro (np. Atmos), Rudy Project (np. Sterling), albo taniej ale komfortowo MET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Może gdzieś wyprzedaże się w sklepach internetowych? Kask Agu niezła promocja polecam http://www.planetx.co.uk/i/q/HEAGTX78/agu-tx-78-helmet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 .@@Pinio46, Trudno powiedzieć który z tych 2 będzie lepszy ... Co do jakości wykonania ja do swojego Kaosa nie mam zastrzeżeń. Przynajmniej teoretycznie Crossover powinien być lepszy bo miał wyższą cenę katalogowa. Dla mnie też lepszym jest bo ma większy daszek i jest lepiej wentylowany ... Szkoda że wyprzedaż na niego to tylko -15%. ... Xilo to więcej niż -35%. Tak czy siak kask to sprawa indywidualna ... i może finalnie kiepsko leżeć na głowie Ja zaryzykowałem i w zeszłym roku kupiłem Kaos`a UL na ślepo leży na mojej czaszce idealnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawers89 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Dzień dobry wszystkim! Szykuję się do zakupu pierwszego kasku, toteż chciałbym prosić Was o ocenę, czy poniższy model leży na mojej bańce prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Odnoszę wrażenie że jest odrobinę za mały ... Za dużo widać czoła ... Moje kaski zaczynają się mniej więcej 1 cm nad brwiami ... Pasek też za mocno przy uchu ... gniecie ci je, ale to się teoretycznie da wyregulować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Odnoszę wrażenie że jest odrobinę za mały ... Rozmiarowo może jest dobry ale raczej płytki. Do takiego kształtu głowy lepszy będzie głębszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawers89 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Patrząc centralnie w lustro również miałem wrażenie, że jest ciut za płytki. A może jakieś sugestie co do tego, jakich marek kaski mogą być głębsze? Edytowane 22 Marca 2015 przez sawers89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Wszystkie moje Met'y były albo są głębokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Symfonia Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Mierzyłam ostatnio dużo kasków bo w końcu dorosłam aby takowy zakupić. Mój budżet był ograniczony do 150 zł - przerobiłam cały decathlon i żaden mi nie podpasował, wszystkie były za płytkie. Udało mi się trafić za to fajnie dopasowany kask w 4F (outlet park szczecin) za 69 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verr Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 http://www.erowery.pl/kask-kross-neter/kaski/m/45755 A takie cos jest warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Jeżeli Out-Mold jest czymś przeciwnym do In-Mold to odpuść ten kask. Idź przymierz kask do Lidla bo będzie przynajmniej technologicznie dekadę przed tym Krossem a i cena będzie podobna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jepek Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Mierzyłam ostatnio dużo kasków bo w końcu dorosłam aby takowy zakupić. Mój budżet był ograniczony do 150 zł - przerobiłam cały decathlon i żaden mi nie podpasował, wszystkie były za płytkie. Udało mi się trafić za to fajnie dopasowany kask w 4F (outlet park szczecin) za 69 zł Czy były jeszcze jakieś? Jeśli tak, to jutro się tam wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Czy ktoś kupował może kaski w Planet X? Mają tam Cratoni Bullet i Limar 660 w bardzo dobrej cenie, poważnie zastanawiam się nad zakupem, ale znajomy twierdzi, że w takiej cenie (20 funtów) to na pewno podróbki z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Czy ktoś kupował może kaski w Planet X? Ja zamówiłem kask Agu. ale znajomy twierdzi, że w takiej cenie (20 funtów) to na pewno podróbki z Chin. A czy znajomy widział w jakiej są przecenie Cratoni 80% a Limar 60%, w normalnej cenie nie byłyby takie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 znajomy twierdzi, że w takiej cenie (20 funtów) to na pewno podróbki z Chin Planet X podróbkami z Chin raczej nie handluje. Po prostu, chyba jakieś starsze modele, które nie zeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Czy ktoś ma pomysł na kask parametrami zbliżony do Lazer Rox tylko z normalnym mocowaniem? (rollsys nie da rady utrzymać kasku na mojej głowie) Edytowane 27 Marca 2015 przez Zazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Czy ktoś ma pomysł na kask parametrami zbliżony do Lazer Rox tylko z normalnym mocowaniem? Nie wiem, o jakie parametry Ci chodzi i jakie to "normalne mocowanie" (?), ale ze swojej strony mogę polecić 661Recon XC. Lekki, dobrze wentylowany i banalnie prosty w regulacji. Obecnie chyba występuje pod nazwą Repeater XC. I co ważne, można go czasem naprawdę tanio upolować. Edytowane 27 Marca 2015 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) To może się poprawie min 20 otworów wentylacyjnych, lekki (teraz mam kask ważący 404 gramy). Przez normalne mocowanie miałem na myśli coś zbliżonego do tego co podałeś w linku. Czy można kupić ten kask (661Recon XC)w Polsce? Edytowane 27 Marca 2015 przez Zazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (edytowane) Dobra wentylacji w dużej mierze zależy od ich budowy i rozmieszczenia otworów. Kask nie musi być totalnie ażurowy, żeby być przewiewny.Recon XC ma ich bodajże 18, a waga mojego to (o ile dobrze pamiętam) niecałe 350g. Czy można kupić ten kask (661Recon XC)w Polsce? Można, ale są pieruńsko drogie. Radzę sobie przymierzyć w jakimś sklepie, a kupić on-line za granicą na jakiejś przecenie. Edytowane 27 Marca 2015 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 witam serdecznie panow cyklistow..to moj drugi post na forum wiec jeszcze raz chcialbym sie z wami przywitac -ale do rzeczy panowie, bo mam pytanie - nie wiem czy bylo to juz poruszane tutaj,ale sami rozumiecie..przeczytac po pracy 80 stron tematu to jak druga dniowka otoz: trafilem w sieci na kaski firmy Carrera I sa w formie klasycznej..w katalogu nazywaja sie ''Carrera classic folding helmet'' Chcialbym sie dowiedziec czy sa one cos warte..czy to bardziej jako gadzet I jak juz kupowac kask to raczej patrzec na cos wspolczesnego nie ukrywam ze mi sie podobaja I co dla mnie dosc wazne - sa ciut insze niz zazwyczaj spotykane na drogach jedynie co mnie zastanawia to to ze pisze tylko ogolnie iz posiadaja testy przeznaczenie tego kasku to bedzie raczej miasto,las i bardzo delikatny teren..a tej calej kwesti to najbrdziej obawiam sie poprostu zwyklych wypadkow z autami i przechodniami w rolach glownych druga sprawa..firma Troy Lee raczej zajmuje sie ubraniami I ochraniaczmi,ale ma w swojej ofercie takze kaski-mozna im takze ufac?? co prawda sa drozsze,ale z autopsji wiem ze cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakosci orientuje sie ktos czy maja swoich prywatnych inzynierow,czy raczej kuypuja gotowe modele i tylko drukuja swoje logo i dobieraja kolory pod siebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sawers89 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 .@@Pinio46, Przynajmniej teoretycznie Crossover powinien być lepszy bo miał wyższą cenę katalogowa. Dla mnie też lepszym jest bo ma większy daszek i jest lepiej wentylowany ... Ja na swoją bańkę kupiłem właśnie Crossovera i leży jak ulał Pytanie do jego posiadaczy. W jaki sposób można zdemontować daszek? Ciągnąć na siłę? Boję się, że połamię zatrzaski :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 @up Właśnie dobre pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi