geforc Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Panowie, szukam FF do DH, do 500zł, musi mieć wyciągany ten wkład gąbkowy, tak żeby można go było wyprać. Nie oczekuje super wentylacji. Obwód głowy 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo90 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Jeśli masz teściową, sąsiada koszącego 10ha trawnika w każdy niedzielny poranek, znajomego, który zjadł Twojego chomika czy kogokolwiek innego, kogo szczerze nienawidzisz i szukasz prezentu, właśnie znalazłeś. Jeśli masz węża w kieszeni, a chcesz mieć u gimnazjalistów +18 do lansu, również kupuj. Hehe dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Ostatecznie kupiłem Endura Snype:) Trochę męczy mnie jedna kwestia. W sklepie mieli rozmiar M/L który endura określa jako 55-59 cm. Moja głowa to 59,5 albo 60cm. Kask pasuje idealnie "na styk", dobija do końca i przylega z każdej strony, ale nie uwiera.Przy odkręcony pokrętle jestem w stanie nim obrócić o jakieś 10 stopni w obie strony. Po bokach zero luzu, mogę założyć na buffa, jednak kask wchodzi już z oporem. Sprzedawca mówił, że warto mieć trochę luzu. Dodatkowo obawiam się jak go odczuję na długich trasach ( na razie testowałem na kilku kilometrach). Z drugiej strony mierzyłem jakiegoś ktm który był do 62cm i tamten chyba był za lużny - latał na boki i do przodu. Pierwszy kask, porwałem się na dość drogi i trochę mam obawy czy dobrze wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaN Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 ja mam z allegro, zwykły za 120 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 zwykły za 120 zł Nikt tutaj nie ma niezwykłego, różnią się firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Zaliczyłam miesiąc temu mocną glebę, uszkodziłam kask i musiałam poszukać nowego. Trochę szukałam i kupiłam kask na szosę i MTB http://sporto.com.pl/pl/p/SHPLUS-SNIPER-Kask-rowerowy/3916. Lekki, wygodny, dobrze wygląda. Zastanawiałam się jeszcze nad Rudym albo Catlike. Kupię inną razą jako drugi kask któregoś Rudego. Tak na wygląd i dotyk to moje trzy typy. A tak naprawdę, to się okazuje właśnie, gdy się walnie głową w kasku i tylko ten ostatni jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaldd Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam. Poszukuję kasku MTB posiadającego daszek i chroniącego tylną część głowy (potylicę). Przedział cenowy 100-200 zł. Na chwilę obecną moją uwagę przykuł: http://allegro.pl/kask-kellys-kls-dare-in-mold-s-m-54-58cm-2kol-w0zl-i4470689632.html Czy jest to kask wart uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaciek10 Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Co sądzicie o tych kaskach http://skiteam.pl/?do_search=true&search_query=kask+cube+hpc ? bo są sporo przecenione, jeżdżę do pracy + wycieczki na crossie o różnej długości i trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesti Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Czy 250 zł za Louis Garneau Quartz II to ma sens waszym zdaniem? http://www.evanscycles.com/products/louis-garneau/quartz-ii-helmet-ec049869 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owrukyt Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Nie ma. Ja kupuję za 5-20 euro takie kaski, tylko lekko używane. Ostatnio np Alpina Spice za 10 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesti Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Uzywanego kasku to bym chyba jednak nie kupil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mally Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ja polecam kask 4F http://allegro.pl/4f-kask-rowerowy-ksr003-levanto-rozm-m-54-58-i4518837006.html przed nim przez 2 lata używałem MET VELENO i jeśli mam być szczery, 4F naprawdę jest fajnie wykonany, jest bardziej przewiewny i chyba deczko lżejszy , z wad jakie zauważyłem, to brak siatki przeciw owadom. Ja 4F kupiłem za 99 zł na przecenie w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabnkla Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4519684286 uvex model boss race, może wypowie się ktoś z użytkowników na temat tego modelu, kask ma służyć do jazdy szosówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Giro wchodzi w system MIPS, przy względnym zachowaniu (jak obiecuje producent) zdroworozsądkowych cen za ten patent w swoich kaskach:http://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/news-giro-adds-mips-technology-to-new-helmets-prices-remain-affordable/Nowy Giro Feature: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolas Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) Przez jakiś czas jeździłem bez kasku, ale w końcu się zdecydowałem na zakup. Nie jest to jakiś markowy kask, standardowy zakupiony w Decathlonie/ Kask to jednak podstawa, zwłaszcza jak dużo jeździmy w terenie. Edytowane 6 Września 2014 przez Karolas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Czy obecnie dostępne są jakieś kaski na wielkie czerepy? Pytam bo sam taki niestety posiadam... Teoretycznie mam 62cm ... Więc nie powinno być problemu ale kilka kasków mierzyłem z zakresu 58-62 - lipa... W końcu znalazłem w necie, w lokalnym sklepie, MET Crossover (60-64) - mówię BINGO! i jadę do nich, tłumaczę, że mam wielki łeb, nie mogę dobrać kasku itp.. - gość na to podaje kilka kasków - w każdym wyglądam jak nie przymierzając w jarmułce... Koleś zaczyna widzieć problem więc podaje Crossovera w najwiekszym rozmiarze z miną cwaniaka i mówi, że "w tym wszyscy toną"... Chwytam z nadzieją i g...no... Nie włazi na łeb - boki cisną... Nie wiem co mi pozostaje - podobno jest jeszcze jakiś UVEX Oversize ale dwa razy prawie droższy i boję się kupić go wysyłkowo a na miejscu mogą go mieć dopiero koło lutego...:-/ Jakieś pomysły i propozycje oprócz szlifowania łba?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Jak marka nie ma znaczenia a chcesz w miarę przyzwoity kask za przyzwoite pieniądze ... wbij dziś do Lidla . Według ich informacji L/XL jest 59 - 65 cm ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Byłem, mierzyłem - za mały:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Tutaj i tutaj masz wyszczególnione modele na dużą dyńkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Czy obecnie dostępne są jakieś kaski na wielkie czerepy? Pytam bo sam taki niestety posiadam... Jak masz możliwość przymiarki: http://xtrabike.pl/716/1782,6,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html Ja mam 60cm obwodu i ten latał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Jakieś pomysły i propozycje oprócz szlifowania łba?;-) Czarną Alpinę Mythos powinieneś dostać w rozmiarze 59-64.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Wielkie dzięki za podpowiedzi - będę szukał tych kasków do przymiarki chociaż u nas z tym ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martynna Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Fajny ten Giro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Kask. Po co to komu? Myślę, że znalazłem dowód na swoją tezę, że kask to nie jest remedium na 100 % bezpieczeństwo na drodze. Po obejrzeniu tego filmiku jestem zdecydowany aby przejeżdzić kolejne kilkanaście lat bez kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Myślę, że znalazłem dowód na swoją tezę, że kask to nie jest remedium na 100 % bezpieczeństwo na drodze. żadne zabezpieczenie nie daje 100% bezpieczeństwa i nigdy nie będzie dawało Po obejrzeniu tego filmiku jestem zdecydowany aby przejeżdzić kolejne kilkanaście lat bez kasku. powodzenia i szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi