kalinowski5 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Co myślicie o kasku Author Rocca: http://www.centrumrowerowe.pl/kaski-i-ochraniacze/kaski-rowerowe/mtb/p,kask-rocca-czarno-bialy-author,220663.html ? Ma to być mój pierwszy kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 @@kalinowski5, jeśli pasuje, nigdzie nie uwiera, to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście pomysł z warkoczami najlepszy, ale poza tym bez uprzęży jednak się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0czny Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 a czy może ktoś napisać coś o kasku Fox Striker. Widział ktoś na żywo albo używa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszinho Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 @mr0czny cena profesjonalna, powinien zdać egzamin aczkolwiek lepiej żebyś nie musiał tego doświadczać ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asmo Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 ludkowie poradźcie , jaki kask kupić orzeszka czy tą "czapeczkę", jeźdzę po lesie, czasem jakiś extremalny teren, bardzo bym prosił o doradzenie konkretnych modeli, cena tak około 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Ja tam do swojego crossa kask niedawno kupiłem za jakieś 200 zł i jestem z niego w pełni zadowolony. Z kasku można być w pełni zadowolonym, kiedy się sprawdzi w razie upadku czy kraksy z innym pojazdem, czego nikomu nie życzę... Nie spotkałem się z takim czymś, dlatego pytam. Coś na wzór czapki, łapie w rękę zakładam na głowę, nie muszę zapinać, a zabezpieczenie głowy może nie najlepsze, ale jest i nadaje się do turystycznej jazdy. http://www.rowerystylowe.pl/p-3159/kask-abus-metronaut-tartan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laughter Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam, a jak się zapatrujecie na kaski z Lidla? Od jutra po 69pln dostępne będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Na forum cieszą się całkiem dobra opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Od jutra po 69pln dostępne będą Moje synki jeżdżą w lidlowych i uważam że można się skusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asmo Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 jako że muszę kupić jakiś kask to jutro będę na pewno mieć także mogę opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laughter Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 OK dzięki, w takim razie jutro sam sprawdzę Tylko czy ciężar nie za duży? Jak pamiętam z gazetki to 280 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Jeżeli podana waga dotyczy kompletnego kasku, tak było w lidlowym kasku z lampką. To 280g za kompletny kask to bardzo dobra waga ... Qzyn ma jakiegoś Authora który w realu waży bodaj 360 g mimo katalogowych 280`ciu które jak się okazało dotyczy tylko skorupy. Ten author kosztował 2x tyle co ten z lidla. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Tylko czy ciężar nie za duży? Jak pamiętam z gazetki to 280 gram No to kup taki: http://allegro.pl/kask-rowerowy-uvex-boss-race-black-55-60-cm-i4268051586.html i przelicz złotówki na zaoszczędzone gramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asmo Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 w rybniku nie udało mi siue kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 http://www.rowerysty...etronaut-tartan Jest super THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Dobra, a ja mam pytanko Wie ktoś jak do jasnej ciasnej wyjąć paski, i tą gąbkę nad czołem w kasku z lidla z lampą tą wsuwaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asid Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Potrzebuję Waszej porady : zastanawiam się nad dwoma modelami Alpiny (ale kaski 3 bo jeden to LE) 1) http://www.bikeman.pl/kask-rowerowy-alpina-mythos-20-le-p-1873.html 2) http://www.bikeman.pl/kask-rowerowy-alpina-mythos-20-p-1872.html 3) http://www.bikeman.pl/kask-rowerowy-alpina-fb-20-flash-p-1490.html Z tego co wiem różnice między 1 i 2 to niby ta zabezpieczająca powłoka - czy jest sens dopłacać tą różnie ? Co powiecie o kasku nr. 3 - ma dodatkowo wbudowaną lampke, jest tańszy, delikatnie więcej waży, ale znów ma mniej otworów wentylacyjnych. Główne zastosowanie - jazda po lesie, czasem szosa. Który Waszym zdaniem będzie najlepszy ? Ew. co możecie polecić innego w takim przedziale cenowym i w rozmiarze 59-62 cm, bo 61 pije po bokach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 @,Ja osobiście to rozciąłem ... Ktoś kiedyś pisał ze "wyrywa" ten plastik ze skorupy kasku i wtedy rozpina ta gąbkę "czołową" Po wyczyszczeniu i założeniu gąbki wciska wszystko na miejsce ... twierdzi ze jest to niby wykonalne wielokrotnie ale ja mam wątpliwości. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 @asid Mam już drugą Alpinę FB 2.0. Przetestowane, chroni głowę. Pierwszą miałem bez lampki. Jeśli nie jest Ci potrzeba, bierz Mythosa. Jeśli czujesz, że moze być przydatna i poświęcisz gramy, z FB bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asid Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 @Fenthin Dzięki, powiedz mi jeszcze czy te 10g będzie aż tak odszuwalne na głowie ? I czy ew. przy Mythos'ie warto dopłacić do wersji LE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 czy te 10g będzie aż tak odszuwalne na głowie Nie będzie. Jak masz palacza pod ręką to paczka fajek to ok.30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asid Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 To jeszcze jedno pytanie : czy 18 otworów wentylacyjnych w FB 2.0 to dobra ilość ? Czy lepiej te 25 w Mythos'ie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ilość otworów nie ma takiego znaczenia, ważne jest ich rozmieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asid Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 @iza121 - to doradź mi proszę - z tych podanych wyżej - który będzie najlepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi