Skocz do zawartości

[rama] Wybór ramy do XC

bikeman1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku chciałem sie z wszytskimi przywitac jako nowy, witam:)

Borykam sie z wyborem ramy do ceny okolo 1000zł.

Styl jazdy: XC, typowe XC, szutry, lasek, górki

Waga moja 68-69 kg, wzrost 170cm, budowa ciała normalna

Do wyboru mam:

- Author Egoist - z tego co słyszałem maksymalnie są wycieniowane, lekkie ale niestety przez to łamliwe

- Cube Ltd - wiele opini o tej ramie znależć nie moglem

- Corratec X-Vert S Lite 0.2 - rama ładna, nie jest bardzo cieniowana, waga oscyuje w granicach 2 kg, nie jestem maniakiem lekkosci, po przez to rama nie jest jak puszka od coli

- Boplitght Marathon Sport - wykręcona rama ;] ale równiez jak za cene 1000 zl to rama wydaje mi sie za lekka i moze byc awaryjna

ale to sątylko moje przemyslenia na ten temat i dlatego prosze o pomoc w wyborze.

Napisano

Pomyśl nad POISON ZYANKAL i No Saint Angel, ludzie fajne rowerki składają na tych ramach i są dobrze oceniane względem wagi/ceny/jakości:)

Napisano

Poison E605 (tylko trochę ponad tysiaka kosztuje...) Author Vision albo Context, Scott Scale albo coś od Ghost'a, jeszcze nad tymi ramkami mógłbyś się zastanowić + to co podał kolega wyżej.

Jak nie ważysz dużo, to ogólnie mógłbyś brać tego Egoistę bo wątpię by Ci pękł ;) Ewentualnie brałbym tego Cube...

Napisano

Więc tak, patrzyłem Poisony, No Saint Angel i Ghosty, jakos mi nie wpadły w oko.

Czy ktoś ma jeszcze sprecyzowane zdanie na temat Corrateca X-Vert S Lite 0.2 ? Ewentualnie zdanie na temat BopLight Marathon Sport?

Napisano

Jeśli nie zależy Ci na każdym gramie i chcesz naprawdę porządną ramę to ja osobiście polecam Meridę TFS. Waży ok 2 kg ale za to jest do nie zajechania. Moją miałem 3 lata i sprzedałem ją znajomemu który używa jej od 2 lat. Cena fakt troszkę wysoka, ale zawszę można trafić na ramę z rozbiórki którą jest tańsza, ale w tym wypadku płaci się za technologię :laugh:

http://www.allegro.pl/item952711301_rama_merida_matts_tfs_900_mtb.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...