soliner Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 Witam Juz pare dni przeszukuje sieć w poszukiwaniu informacji/pomocy w wyborze jakiś celów na tegoroczne wyjazdy (jednodniowe?) w bieszczady zachodnie. Mam mape bieszczad wydawnictwa compas, dosc dokladna wszystkie szlaki także rowerowe, tylko problem gdzie warto pojechać. W internecie wyczytałem, że szlaki owszem są, ale wytyczone bez porządku i ładu, jakby w pośpiechu. W zeszłym roku bylem w Cisnej (do przez baligród, powrót przez terke) i było fajnie. Jeździłem też w okolicy j. solińskiego, ale chciałbym sie "zgłębić" w bieszczady. Może ktoś zna jakieś trasy, cele, możliwe atrakcje? A moze nawet bylby chętny sie także wybrać? na razie mysle o malej pętli bieszczadkiej, jak sie uda to tez duza, ale to takie raczej oblegane trasy Dodam tylko ze dojazd z domu do np. Soliny to już 50km + powrót, w moim przypadku
cynamon Napisano 22 Listopada 2010 Napisano 22 Listopada 2010 Trochę czasu minęło od kiedy napisałeś tego posta, ale to jeszcze nie koniec sezonu. Dużo jeżdżę w Bieszczadach i jak tylko pogoda dopisze, to jeszcze w tym sezonie pojadę. Polecam szlak graniczny, Chryszczatą, Rawki. Jakie trasy preferujesz? Jest dużo szutrowych i jeszcze więcej trudnych szlaków typowo allmountain. Na szlakach pieszych trzeba uważać na strażników, ale da się też nimi jeździć. Trzeba tylko poza sezonem i nie w weekendy.
soliner Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Napisano 26 Stycznia 2011 tak bardzo podobaja mi sie te magiczne szutrowe drogi przez lasy, na trudniejsze pewnie nie bede sobie mogl pozwolic ze wzgledu na moja slaba technike w tym roku pospolita mala petla zaliczona
jacekp Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Masz niedaleko wiec przyjedz na zimowy uphill do Komanczy http://www.zimowewyzwanie.cyklokarpaty.pl/ to nie maraton, dystans krotki jak nie da rady jechac to podprowadzisz Jezeli nie startowac to przyjedz pokibicowac. Znajdzie sie masa ludzi ktorzy Ci podpowiedza gdzie pojezdzic Komancza zaczyna byc slawna z fajnych ciekawych i trudnych wymagajacych tras oraz niesamowita atmosfera i smacznymi obfitymi bufetami. Na maratony zaczalem jezdzic w tamtym roku objechalem 13 wiec moze malo obiektywne zdanie ale Komancza to chyba najlepsze maratony w Polsce
jaro86 Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Hej, Pasuje odświeżyć wątek bo sezon tuż tuż Zbieram z Kolegą n4k5 ekipę na Bieszczady. Chodzi nam głównie o jazdę w terenie, po górkach. Fajnie byłoby jakby ktoś jeszcze chciał się dołączyć. Wyjazd planujemy na długi weekend Majowy, także czas ucieka Jakby ktoś się decydował to pisać na gg: 8150694, lub zaglądać do tego tematu Jarek.
soliner Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 co jak co ale pogoda nie rozpieszczała w długi weekend
n4k5 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Byliśmy, faktycznie pogoda nie rozpieszczała Jeżdżenia było ze 3 dni, w tym dwa dni w deszczu ;-) Mimo wszystko, było całkiem fajnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.