Larry Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam Jestem posiadaczem hamulców Hayes SOle. Zdaję sobie sprawę z tego, że są one raczej słabe, ale na razie nie ma szans na upgrade. Jako, że wykazywały objawy zapowietrzenia, odpowietrzyłem je. Przedni hamulec chodzi dużo lepiej, natomiast tylny też chodzi lepiej, ale nadal nacisk na klamkę na jakiś 1 cm (może mniej) nie powoduje przesunięcia się klocka, po tej odelgłości wszystko jest OK. Przelewałem płyn już 3 razy i nadal to samo. Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 A czy wcisnąłeś maksymalnie tłoczki do zacisku? Źle odpowietrzasz, ewentualnie tłoczek w klamce jest lekko uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Tzn, przed odpowietrzaniem trzeba śrubokrętem maksymalnie rozchylić tłoczki (tłoczek) ?- Sole są niestety jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.