Xywer Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam Czy ktoś miał bądź ma jakieś doświadczenia z tymi tarczami. Planuję zakup tarczy 180mm i znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item917041916_hit_super_tarcza_a2z_sp3_180mm_180_sprawdz_jedyna.html Jeszcze jedno: co daje pokrycie tarczy azotkiem tytanu? Czy wpływa to w jakiś znaczący sposób na siłę hamowania lub trwałość tarczy? Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item917041895_hit_super_tarcza_a2z_sp3_ti_180mm_sprawdz_jedyna.html Jest trochę droższa od tej pierwszej ale całkiem spoko wygląda Zastanawiam się tylko czy w miarę użytkowania ta warstwa się nie zetrze? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 hehe, ciężko to w praktyce stwierdzić, skoro po kilku hamowaniach czynnika wspomagającego już brak to samo azotkowe rozwiązanie pojawiło się chyba najpierw na tarczach dostępnych w ofercie velo - accent blade. dziwię się też dlaczego firmy oferujące te tarcze jeszcze je sprzedają, skoro opinii o schodzeniu powłoki jest mnóstwo. "całkiem spoko wygląda" i to jest właśnie powód dlaczego takie tarcze się sprzedają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Ta powłoka nic nie daje. Zabieg czysto marketingowy - tarcza udaje, że jest wykonana z tytanu, czyli jest super light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Zastanawiam się czy takie tarcze nie są za lekkie, testowałem blade accenta jak i aligatory np. i w obydwóch przypadkach tarcze mam krzywe. Nie wiem czy to wina wagi tych tarcz, czy po prostu jest to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.