rafals1976 Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Czesc, Wybieramy sie na wakacje rowerowe w formie "lagodnej", tzn chcemy zrobic latem spora petle niemieckimi i austriackimi sciezkami rowerowymi. Przez 2 tygodnie codziennie bedziemy pedalowac po 50-80km, z sakwami, namiotem itp. Przyznam ze w kwestiach wielodniowych wypraw rowerowych jestesmy z zona poczatkujacy, wiec na poczatek wybralismy opcje "wyasfaltowane sciezki i boczne szosy", ew. czasem jakies drogi szutrowe. Na pewno nic terenowego. Mamy trzyletnie rowery Leader Fox Ferrara http://rowery.onet.pl/4,35,139125,1518,leader_fox_ferrara_gent_trekking,sprzet.html Ciekaw jestem Waszej opinii - czy to nie za slabe rowery na taki wyjazd? z gory dzieki z porady, Rafal
Miecho87 Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Taaaa... jak trzeba skopiować to już nie działa... Napęd w tym rowerze to kpina - przerzutki typu TY, korba bardzo marnej jakości... Dobrze, że rama przynajmniej nie jest stalowa, ale moim zdaniem w tej cenie da się ciut lepiej w podobnym segmencie. O kołach właściwie też nic nie wiadomo, ale jakby nie było to ważny element każdego roweru, tym bardziej trekkingowego.
rafals1976 Napisano 7 Marca 2010 Autor Napisano 7 Marca 2010 przepraszam za bledny link http://rowery.onet.pl/4,35,139125,1518,leader_fox_ferrara_gent_trekking,sprzet.html
WojtasGCE Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 Osobiście bał bym się zaufać takim rowerom, szczególnie daleko od domu. To jest jednak słaby sprzęt. Duża ilość komponentów, to produkty z dolnej półki, a jeszcze inne to no-name, na których nikt się nie podpisał. Na taką wyprawę sprzęt powinien być sprawdzony i niezawodny. Pamiętaj, że będziecie zdani przede wszystkim na siebie i wasze rowery właśnie. Nawet jeśli na swej drodze spotkacie ludzi życzliwych i uczynnych. Ewentualna możliwość sprowadzenia pomocy będzie w dużej mierze zależna od niezawodności sprzętu. Choć i tak dzięki GPS-om i telefonom teraz już jest znacznie łatwiej niż jeszcze kilka lat temu Podsumowując: ja bym się bał. Jeśli pytasz, czy te rowery są za słabe na taką wyprawę, moja odpowiedź to "tak". Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.