Skocz do zawartości

[Rower] LeaderFox Ferrara - poprosze o opinię

rafals1976

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

Wybieramy sie na wakacje rowerowe w formie "lagodnej", tzn chcemy zrobic latem spora petle niemieckimi i austriackimi sciezkami rowerowymi. Przez 2 tygodnie codziennie bedziemy pedalowac po 50-80km, z sakwami, namiotem itp. Przyznam ze w kwestiach wielodniowych wypraw rowerowych jestesmy z zona poczatkujacy, wiec na poczatek wybralismy opcje "wyasfaltowane sciezki i boczne szosy", ew. czasem jakies drogi szutrowe. Na pewno nic terenowego. Mamy trzyletnie rowery Leader Fox Ferrara

http://rowery.onet.pl/4,35,139125,1518,leader_fox_ferrara_gent_trekking,sprzet.html

Ciekaw jestem Waszej opinii - czy to nie za slabe rowery na taki wyjazd?

z gory dzieki z porady,

Rafal

Napisano

Taaaa... jak trzeba skopiować to już nie działa...

Napęd w tym rowerze to kpina - przerzutki typu TY, korba bardzo marnej jakości... Dobrze, że rama przynajmniej nie jest stalowa, ale moim zdaniem w tej cenie da się ciut lepiej w podobnym segmencie. O kołach właściwie też nic nie wiadomo, ale jakby nie było to ważny element każdego roweru, tym bardziej trekkingowego.

Napisano

Osobiście bał bym się zaufać takim rowerom, szczególnie daleko od domu.

To jest jednak słaby sprzęt. Duża ilość komponentów, to produkty z dolnej półki, a jeszcze inne to no-name, na których nikt się nie podpisał.

Na taką wyprawę sprzęt powinien być sprawdzony i niezawodny. Pamiętaj, że będziecie zdani przede wszystkim na siebie i wasze rowery właśnie. Nawet jeśli na swej drodze spotkacie ludzi życzliwych i uczynnych. Ewentualna możliwość sprowadzenia pomocy będzie w dużej mierze zależna od niezawodności sprzętu. Choć i tak dzięki GPS-om i telefonom teraz już jest znacznie łatwiej niż jeszcze kilka lat temu ;)

Podsumowując: ja bym się bał. Jeśli pytasz, czy te rowery są za słabe na taką wyprawę, moja odpowiedź to "tak".

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...