Skocz do zawartości

[sztywny widelec] 1 cal stery kręcane

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Widelec jak widelec sprawnością podejrzewam będzie dorównywał temu czemuś co tam jest zamoncone a może i nawet przewyższał. Myślę ze zmieni sie geometria i główka ramy pójdzie w dół. Rower stanie sie bardziej nerwowy, agresywny bardziej czuły na ruch kierownicą.

Napisano

Mam takie problemy, że on nie pracuje, działa jak katapulta, no może czasem się ugina jak go zalałem olejem i poza tym ma luzy. Z dostępnych amorów pod 1 cal jest chyba tylko xcm, ale go nie chce.

Napisano

Widelec, który pokazałeś będzie dobry, tylko czy w ogóle jest sens wydawać na niego pieniądze? ;) Może lepiej razem z widelcem wymienić też ramę, żeby od razu był standard 1 i 1/8 ? :D

• Mod Team
Napisano

Na 1" jest jeszcze Spinner Grind ale cud techniki to to nie jest. Koszt ok 100zł, Lepszy był by XCM V2 z blokadą ale ona już 200 kosztuje czyli tyle co cały twój sprzet ... mniej wiecej. Pozatym każdy inny sensowny amor zmieni dość znacznie geometrie.

Napisano

Widelec, który pokazałeś będzie dobry, tylko czy w ogóle jest sens wydawać na niego pieniądze? :D Może lepiej razem z widelcem wymienić też ramę, żeby od razu był standard 1 i 1/8 ? :)

Jest sens:

1. Właśnie kończę składać sobie rowerek do XC na ramie Accenta.

2. Tą machiną (w/w Kross) będę jeździł po mieście, szosie, więc amorek jest zbędny.

3. Nie stać mnie, żeby zakupić kolejną ramę, amor itp. itd.

Temat jest jak dla mnie do zamknięcia, chciałem poznać opinię na temat tego widelca lub jakąś alternatywę dla niego :icon_mrgreen:

Widelec zakupie w najbliższym czasie :bye2:

Napisano

Sztywny widelec możesz dostać w okazyjnej cenie używany od kogoś z forum. Na pewno niektórzy posiadają jakieś stare 26" rowery z którymi nie ma co zrobić;) Chyba że tylko nówka wchodzi w grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...