rzymo Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 równie dobrze mógłby się szanowny Pan władza doczepić do łysych opon Nie mógłby Jesteście pewni, że ograniczenia prędkości dotyczą rowerzystów? Nie jesteśmy zobowiązani do posiadania licznika więc IMHO nie mają prawa za to karać. Nic nie szkodzi że nie masz licznika - nikt Ci nie zabrania jego posiadania. Chyba że chcesz ustawowy wymóg posiadania zalegalizowanego licznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 ... Nic nie szkodzi że nie masz licznika - nikt Ci nie zabrania jego posiadania. Chyba że chcesz ustawowy wymóg posiadania zalegalizowanego licznika Teraz własnie tak patrze na wikipedie http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_drogowy i w "Klasyfikacja uczestników ruchu i pojazdów" oraz "Ograniczenie prędkości" ten rowerzysta nie jest wspomniany, jedyna opcja to zapytać się kiedyś policjanta lub kogoś z nauki jazdy, bo mi osobiście wydaje się że ograniczenie prędkośći dotyczy pojazdów silnikowych- ale no pewny nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 7 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Też mnie ciekawi jak to jest. Inny przykład - pieszy znajdujący się w strefie zamieszkania oznaczonej odpowiednim znakiem. Może się tam poruszać po ulicy, może też biec np. na autobus z prędkością 30km/h podczas gdy dozwolona prędkość w strefie zamieszkania to 20km/h. Dostanie mandat? Sytuacja raczej nierealna, ale analogiczna do tej z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.