Sorcerer Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A niech sobie siepia, wiesz jakby to wygladalo w sadzie grodzkim Ja osobiscie bym nie przyjal, bo co jak co, przepisy tez trzeba umiec egzekwowac, a najwazniejsze - znac je i wiedziec jak sa egzekwowane. Ignorantia iuris nocet - policjanci tez musza o tym pamietac bo co jak co, ale zarty to mozna sobie robic gdzie indziej. Z drugiej strony w zyciu tez trzeba byc cwaniakiem, na pewno po prawie Pamietajcie, czesto wszystko zeruje na ludzkiej naiwnosci, dlatego zawsze trzeba umiec sie postawic, nawet kosztem bo w przyszlosci na pewno ktos inny bedzie miec z tego powodu czy podobnego mniej klopotu i zachodu. Dopoki spoleczenstwo jest bierne - tak jak w przypadku policjanta zadzganego na woli, obok gdzie pracuje zreszta, gdzie nikt nie udzielil mu nawet pierwszej pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Właśnie tak czytam te wypowiedzi i się zastanawiam czy wszystkie te osoby "znające swoje prawa" i prezentujące tu "tak hardą" postawę wobec policji rzeczywiście się tak zachowują gdy rzeczywiście się spotkają z mundurowymi czy może całkiem przypadkiem "kulą ogononek" i grzecznie obiecują poprawę... Co do samej sprawy to wg mnie nic specjalnego: ot Panowie się nudzili (a wiadomo, że zaczepiać młodzierz w dresie pod blokiem niebezpiecznie) więc capnęli kolegę, postraszyli i tyle. W takiej sytuacji wyskakiwanie ze swoimi prawa, filmowaniem i ogólnie rozumiane "cwaniakowanie" to nic innego jak objaw mocno rozwiniętej głupoty... Dodam tylko, że moim zdaniem wiara w to, że nasza indywidualna postawa może to zmienić też jest objawem jesli nie głupoty to po prostu naiwności. Tak było, jest i będzie, nic szczególnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A niech sobie siepia, wiesz jakby to wygladalo w sadzie grodzkim Nie chodziło mi o tak wysoki mamndatjak 800 ( wtedy to naturalne że walczysz), ale jak by ci zasadzili 200 zł to nawet nie miałbyś co dyskutować w sadzie.. w 99% zawsze jest na korzyść policji i im się wierzy "na słowo" a ty musisz udowadniać... np właśnie nagrania, albo cos w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Tak bylo i bedzie bo spoleczenstwo zawsze zwala na cos lub kogos innego, a nie sa 'siebie' samego. Chociaz robienie sobie z takiego przypadku wzorca tez jest bledne. I nie nie kule ogonka, jako ze na codzien załatwiam rozne sprawy w sluzbach. Nawet powiem wiecej, mam swoje sukcesy w asyscie Tyle ze do wszystkiego trzeba umiec w zyciu podejsc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Nie rozumiem tylko dlatego nagrywanie kontroli postrzegacie jako cwaniakowanie. Różne rzeczy się podczas takich kontroli dzieją a takie nagranie chyba dobrze mieć dla swojego dobra i pewności, że wszystko będzie zgodnie z prawem, bez naciągania. Chyba że ktoś naprawdę ma coś na sumieniu to ma pecha.A z resztą co ja tu gadam, jak jeszcze nie trafiłem na żadnego upierdliwca w mundurze Wystarczy zdrowy rozsądek, trochę pokory i nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Właśnie tak czytam te wypowiedzi i się zastanawiam czy wszystkie te osoby "znające swoje prawa" i prezentujące tu "tak hardą" postawę wobec policji rzeczywiście się tak zachowują gdy rzeczywiście się spotkają z mundurowymi czy może całkiem przypadkiem "kulą ogononek" i grzecznie obiecują poprawę... Co do samej sprawy to wg mnie nic specjalnego: ot Panowie się nudzili (a wiadomo, że zaczepiać młodzierz w dresie pod blokiem niebezpiecznie) więc capnęli kolegę, postraszyli i tyle. W takiej sytuacji wyskakiwanie ze swoimi prawa, filmowaniem i ogólnie rozumiane "cwaniakowanie" to nic innego jak objaw mocno rozwiniętej głupoty... Dodam tylko, że moim zdaniem wiara w to, że nasza indywidualna postawa może to zmienić też jest objawem jesli nie głupoty to po prostu naiwności. Tak było, jest i będzie, nic szczególnego. Objaw mocno rozwiniętej głupoty to w tym momencie Ty prezentujesz, choć może to jest efekt zaawansowanej ignorancji wobec prawa. Jak już się takie rzeczy pisze to trzeba przynajmniej rozróżniać drogówkę od prewencji. Od mierzenia prędkości to jest drogówka a od legitymowania dresów to jest prewencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Mnie sie przypomina sytuacja ze studiow. Impreza domowka WPiA, wszyscy ostro na %. i kolo 2nocy wpada grupa prewencji bo za 'glosno', bylo spokojnie nie powiem chociaz moze faktycznie mozna bylo byc troche ciszej. Szkoda tylko ze panowie sie tak popisali na wejsciu ze glowa mala... "Witam, dowodziki prosze" nastepnie cos w stylu "Prosze sie zachowywac ciszej, uspokoic sie oraz rozejsc sie albo dostaniecie mandat grupowy" Cale mieszkanie studentow prawa wybuchlo smiechem. Potem nastala cisza i panowie musieli wyjsc bo co mogli zrobic, jak juz doczytali na legitymacjach studenckich ze to WPiA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Objaw mocno rozwiniętej głupoty to w tym momencie Ty prezentujesz, choć może to jest efekt zaawansowanej ignorancji wobec prawa. Jak już się takie rzeczy pisze to trzeba przynajmniej rozróżniać drogówkę od prewencji. Od mierzenia prędkości to jest drogówka a od legitymowania dresów to jest prewencja. Fakt, mój błąd, choć ogólna myśl i tak pozostaje aktualna moim zdaniem. Tylko pytanie gdzie tu objaw tej mojej głupoty i ignorancji wobec prawa ? Jakieś małe uzasadnienie ? Tak swoją drogą: jak drogówka widzi grupkę owych Panów w dresie pijacych piwko i zaczpiających przechodniów to ma wzywać prewencję ? Hm, no ale to tylko taka luźna myśl, zreszą mocno poza tematem więc może lepiej zakończyć ten dryf na bezkresne oceany dyskusji o policji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakobs Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Właśnie tak czytam te wypowiedzi i się zastanawiam czy wszystkie te osoby "znające swoje prawa" i prezentujące tu "tak hardą" postawę wobec policji rzeczywiście się tak zachowują gdy rzeczywiście się spotkają z mundurowymi czy może całkiem przypadkiem "kulą ogononek" i grzecznie obiecują poprawę... I z tym się zgodzę Coś mi cytowanie nie wyszło przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jeżeli grupka dresów zaczepia kogoś to nie trzeba być policjantem żeby interweniować. Każdy powinien się zainteresować, ale w PL jest znieczulica co widać było na Woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jak policjant wystawia mandat nie da sie nic utargować bo "tak jest w taryfikatorze" ale taryfikator raczej nie jest tajemnica rządową. Jak podają mandat który wydaje sie być nie adekwatny jak w tym przypadku, można poprosić o dokładnie wskazanie paragrafu i taryfikatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ale taryfikator posiada też widełki, więc niektóre mandaty da się utargować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 ale jaka osoba postronna zna te widełki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Powinna każda która porusza się po drogach. A jak nie zna to niech płaci, przecież przymusu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Policja ma obowiazek stosowac taryfikator. W przypadku niezastosowania sie, jest to podstawa do bledu formalnego takiego wniosku o ukaranie co za tym idzie - niewaznosc. Mysle ze pokazanie taryfikatora na zadanie nie jest takze czyms obcym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marszall Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 łooooł.. to w Uwaga pirat kolesie dostają mniej pkt. karnych i mniej kasy płacą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 hyh, the best of: Fludi - suczki mati199 - Zawsze z uśmiechem na ustach mówię, żeby szanowny milicjant pisał mandat Jakoś jeszcze nie chciało im się jestescie moimi idolami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 ano tak to jest...najgorsi - nauczyciele, policja, rodzice, bo ciagle czegos od nas chca...macie racje, poza tym skoro elity spoleczne w swoich pseudohiphopowych piosenkach tez tak mowia, to cos w tym musi byc ^^ a tak powaznie, pomyslcie czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 ten temat to niezla fantazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denek Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor wątku miał piękny sen albo dobrego dealera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 1 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Skończcie z głupimi komentarzami bo polecą ostrzeżenia. Jeśli ktoś ma coś sensownego do powiedzenia to proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Jak chcesz wal ostrzezenie (a gdzie to mam, to z pewnością się domyślasz)... ale co wedlug Ciebie jest czyms "sensownym" ? Wyciąg z taryfikatora/kodeksu drogowego? No sorry ale chyba troche chyba przeginasz z tą władzą, żeby takie groźby były za podsumowanie debilnego, będącego samym w sobie wielkim OT, tematu który nie trzyma się kupy, to chyba lekka przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 A z resztą jest to przecież forum NIErowerowe na max więc można troszkę popisać na "haju". dobra żeby nie było OT...Moje pierwsze spotkanie ze smerfami i od razu chcieli mi wlepić mandacik...ale obyło się bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Kumpel dostał upomnienie ,ze niema dzwonka w rowerze.Dodam,ze śmigał na kolarce(równie dobrze mógłby się szanowny Pan władza doczepić do łysych opon).Jeśli chodzi o mnie to kiedyś zatrzymał się obok mnie radiowóz i policjant stwierdził,ze mógłbym jechać ścieżką rowerową (dodam,że droga po której jechałem była pusta,małoruchliwa,niebyło znaku nakazy jazdy ścieżką,a sama ścieżka była zasypana śniegiem),są tez pozytywne przygody (przejechałem przez stop niezatrzymując się,policjant stwierdził,że ogólnie wisi mu to bo i tak niema czasu właśnie jedzie na jakąś interwencje,upiekło mi się też jadąc raz pod prą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nota Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Jesteście pewni, że ograniczenia prędkości dotyczą rowerzystów? Nie jesteśmy zobowiązani do posiadania licznika więc IMHO nie mają prawa za to karać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.