Skocz do zawartości

[przednia przerzutka] Nie przerzuca

a11

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem z przednia przerzutka FD-M771:

Kiedy przerzucam ja na najwieksza koronke suportu, wozek przeskakuje na wlasciwa pozycje jednak lancuch czesto pozostaje na srodkowej koronce.

Czy przerzutka nadaje sie tylko do wymiany?

Przerzutka jest prawidlowo ustawiona. Zwiekszanie zakresu wychylenia wozka usuwa problem jednak doprowadza do sporadycznego zrzucania lancucha poza najwieksza koronke suportu.

Podejrzewam, ze doszlo do rozgiecia wozka. Czy cos takiego mozna naprawic?

Zrób zdjęcie wózka od góry i z boku. Ja jak robie regulacje śruby zakresowej to skręcam prawie na maxa i wykręcam tak długo aż łańcuch nie wejdzie na 3 blat do tego zrobię jeszcze jeden obrót 360.

Spróbuje jeszcze śrubą baryłkową naciągnąć linkę byle łańcuch zrzucał z blatu w drugą stronę.

• Mod Team

Skoro twierdzisz ze jest prawidłowo ustawiona to zapewne kiedyś działała prawidłowo. Skoro teraz nie chce pewnie jest skrzywiona. Zapodaj fotki zwłaszcza z góry i z boku. Jeżeli prowadnica sie rozjechała w jakiś sposób zawsze można jej wrócić dawny kształt.

Za mało danych podałeś zeby tak z marszu stwierdzić o co kaman.

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: Problem został rozwiązany, temat zamykam.

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...