Skocz do zawartości

[ klocki hamulcowe ] Kool-Stop'y do Tektro Auriga Comp

andrew954

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich gdyż jestem na tym forum pierwszy raz.

Mój problem dotyczy doboru odpowiedniego modelu klocków z rodziny Kool-Stop pasujących do hamulca Tektro Auriga Comp.

Z tego co zauważyłem to mają one chcyba inne oznaczenia niż klocki innych producentów.

Dodam że są to takie same klocki jak np w Shimano BR-M525 nie wiem tylko jakie oznaczenie mają kool-stop'y dla tego hamulca, a nie są to tanie klocki więc proszę o pomoc jeśli ktoś coś na ten temat wie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Moze podalbys jakies linki do tych klockow? Przeciez na stronie producenta czy na allegro sa szkice tych klockow, wiec chyba nie trudno sie domyslec jakie maja byc, prawda? Tego typu kloski sa tylko jedne i nie da sie ich z zadnymi pomylic.

To jeden ze sklepów

http://www.centrumrowerowe.pl/Czesci%20rowerowe-Hamulce-Okladzin/3/SKategoria.aspx

Oglądając zdjęcia na innych stronach wnioskowałem po wyglądzie że to będą KS-D620 ponieważ są najbardziej podobne jednak nie jestem pewien gdyż na stronie sklepu do której podałem link przy KS-D620 nie jest napisane nic o shimano BR-M525

Faktycznie nie ma innych podobnych wiec nie można ich pomylić. No i na stronie producenta napisane jest shimano 525 przy tym modelu.

Więc nie mam juz wątpliwości co do wyboru odpowiednich.

Dziękuje za pomoc i szybką odpowiedź.

A tak z ciekawości, jakie hamulce posiadasz?

W tej samej cenie miałem do wyboru komplet Tektro Auriga i Avid juicy3 za 400 zł.

Jedne i drugie to najniższa półka ale wybrałem tektro bo w sklepie twierdził że avidy są zbyt delikatne i częściej ulegaja awariom

Z tyłu doczynienia z tymi samymi klockami co u mnie, a przód to nie na moja keszeń.

Więc temat zakończony, uzyskałem zadowalajacą odpowiedź na pytanie i jest ok :)

To był mój pierwszy temat i myślałem że wyląduje w koszu.

Schwefel a możesz napisać jakie klocki dostałeś z zaciskiem Sainta? Z przodu rozumiem że masz cały zestaw Sanita, a na tyle co masz dokładnie?

Z zaciskiem dostałem jakieś metaliki Shimano. Całkiem nieźle hamują, z resztą Saint ma taką parę, że i na półmetalikach by było dobrze.

To są organiki wg koolstopa (a wg mnie półmetaliki). Gdyby miałby oznczenie KS-DxxxS , to byłyby to spieki.

Na przykładzie XTRa dobrze widać różnice w mieszance okładziny.

Półmetaliki KS-D630_B.JPG

Metaliki KS-D630A_B.JPG

Spieki KS-D630S_B.JPG

Andrew na których Kool-Stopach jeździłeś i mówiłeś, że są mocniejsze od spiekanych Accentów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...