Xynox Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Witam. Od jakiegoś czasu pojawił mi się biały nalot na szprychach w moich Crossride'ach. Czym można się go pozbyć? Przyznam, że nie wygląda to za ładnie, tak jakbym nigdy nie mył tych kół czy coś w tym stylu... Nie wiem także czy to normalne czy nie. Bardzo proszę o trochę rad co z tym można zrobić. Pozdrawiam.
premier2 Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Jeżeli chcesz dokładnie wyczyścić koła, to polecam preparat do czyszczenia felg aluminiowych. Popsikać, poczekać kilka min i spłukać.
blair7 Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 alu sie w ten sposob utlenia, to i tak lepiej niz jakbys mial stalowe szprychy, ktore w takich warunkach mialbys rude
Mod Team Odi Napisano 6 Marca 2010 Mod Team Napisano 6 Marca 2010 Biały nalot pojawił się sam czy może Ty go nałapałeś jeżdżąc po posolonych drogach?
.PaVLo. Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Dokładnie o tym samym pomyślałem. Sam mam te kółka i nic takiego nie mam, jedyne co to farba na szprychach szybciej blaknie od słońca, a poza tym te szprych są stalowe, więc można je traktować różnymi specyfikami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.